Cum voi prepara friptura de miel pentru Paste

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 10 Apr 2015, 09:50

Articol pe placul a 27 bucatarasi
comenteaza

Anul acesta voi incerca friptura de miel a Sylviei. Povestea Sylviei este frumoasa si a mers brat la brat cu povestea bucatarasului. A pus avocatura-n cui si si-a multumit sufletul cu pasiunea ei culinara. Acum este chef cu acte si colaboreaza in Franta cu bucatarii prestigioase. Astfel, voi incerca sa prepar altfel decat in ceilalti ani friptura de miel. Sa o las la marinat cu vin si ierburi aromate timp indelungat si apoi sa o dam la cuptor in doua etape, intai la 160 si apoi 140 de grade, timp de aproape 5 ore. Va iesi deosebit de buna si frageda, concluzia Sylviei fiind "fara sa exagerez, a fost cea mai buna friptura de miel facuta vreodata".


Ce INGREDIENTE voi folosi

  • pulpa de miel
  • sare de mare
  • piper
  • ulei masline
  • vin alb
  • salvie
  • menta
  • cimbru
  • rozmarin
  • fulgi de ardei iute


Care va fi modul de preparare:

  

Vom avea o pulpa de miel de 3 kg, iar pasii de condimentare, marinare si preparare vor fi urmatorii.

In prima etapa se amesteca sarea de mare cu piper boabe si cu ierburi aromate ( salvie, menta, rozmarin, busuioc ), se adauga fulgii de ardei iute, se mixeza intr-un mojar sau cu un mixer cu putin ulei si vin, cam 200 ml, si se freaca pulpa de miel cu acest amestec. Voi infasura apoi pulpa de miel cu folia aceea alimentara transparenta ca sa evitam contactul cu aerul si ca sa patrunda aromele in carne. Se lasa carnea la frigider timp de 24 de ore (de preferat sa asezam carnea in partea de jos, unde este cel mai rece).

Dupa 24 de ore (se poate marina si 12 ore) se desface carnea, se asaza intr-un vas nemetalic si se improspateaza marinata. Adaugam in plus usturoi zdrobit si vin alb din belsug. Se acopera de aceasta data vasul in care este carnea cu folie alimentara si se pastreaza vasul inca 12 ore (sau 4-6 ore) la frigider.

In prima faza se scoate pulpa de miel si se lasa la zvantat, se prajeste bine pe toate partile in ulei de masline aromatizat cu usturoi si cimbru verde, pana obtinem o culoare frumoasa. Se pune apoi la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 2 ore si 45 minute.

Dupa acesta etapa se opreste coacerea si se lasa mielul la odihnit pret de cateva ore la temperatura camerei sau la frigider.

A doua etapa de coacere se face la 140 grade timp de 3 ore, intorcand pulpa de miel la fiecare 30 minute - o ora si completand cu vin alb ori de cate ori lichidul din tava scade.

Se lasa sa se odihneasca minim 15 minute inainte de a fi servita, se serveste cu o garnitura dupa plac si cu un sos bun, aveti aici si reteta de sos pentru friptura de miel http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-friptura-de-miel-59195.html.

Sunt sigur ca o sa ne lingem pe degete. Ce se va intampla dupa masa de Paste, va povestesc mai jos:

Cum folosesc masina de spalat vase

Sincer, pentru mine, masina de spalat vase si uscatorul de rufe sunt a 8-a si a 9-a minune a lumii. Nu-ti poti da seama cat de mult te ajuta intr-o gospodarie. Despre uscator am mai vorbit, asa ca va voi povesti acum ce minuni face si cat de usor este de folosit masina de spalat vase. In primul rand te scapa de disconfortul acelei chiuvete pline cu farfurii, pahare, tacamuri ... Pentru ca dupa ce sunt folosite, le cureti doar putin si le asezi frumos in compartimentele masinii. In partea de jos ai compartimentul principal, unde poti aseza ordonat farfurii, tacamuri sau oale/vase mai mari, iar in cel de sus eu pun canutele de cafea, farfuriile mici de desert, bolurile in care cei mici isi savureaza cerealele si multe alte ustensile pe care le mai folosim.

Avantajele folosirii masinii de spalat vase

Inainte eram convins ca spalarea manuala a vaselor ma ajuta sa economiseasc apa si energie, insa situatia reala este cea opusa. O masina de spalat vase moderna este mai economica cu pana la - 33% fata de spalatul manual al aceleiasi cantitati de vase.

Consumul spalarii manuale a vaselor:

Cantitate de apa consumata – 103 L

Energie folosita – 2.5 kWh

Detergent de vase manual: 21ml

Cost total: apa + electricitatea necesara incalzirii apei + detergent: 2.36RON

Timp alocat activitatii – 79 min

Consumul masinii de spalat vase:

Cantitate de apa consumata– 6 litri

Energie folosita– 0.85kW

Detergent pentru masina de spalat vase: 1 tableta Finish All in 1

Cost total: apa + electricitate + detergent: 1.58RON, -33% fata de spalatul manual

Timp alocat activitatii de incarcare si descarcare a vaselor: 9 minute”

Practic, de cand ne-am luat masina de spalat vase, aceasta este un aliat permanent in bucataria noastra. Iti ia cateva minute sa o incarci, cum se spune, iar consumul de apa si de detergent de vase scade considerabil. Sa nu mai vorbim de timpul economisit! Masina o incarci in doar 7-9 minute si apoi ai timp liber, caci treaba o face ea!

Dupa ce am incarcat masina, urmeaza cei cativa pasi foarte simpli de a o porni pentru a spala vasele si a-mi usura astfel munca in bucatarie. Caci, de regula, dupa o masa alaturi de familie sau prieteni, chiar n-am chef sa stau jumatate de ora, daca nu mai mult, sa spal vasele de mana, caci iti dispare tot sentimentul de bine care te invaluie … Tableta de detergent se pune intr-un compartiment special si este preferata mea, caci isi face foarte bine treaba. Apoi urmeaza ciclurile de spalare, pe care le alegi in functie de cat de incarcata este masina sau de cat de murdare sunt vasele.

Specialistii spun ca durata de viata a unei masini de spalat vase este de 9-10 ani, ceea ce este mai mult decat convenabil, tinand cont de ajutorul 

Comentarii (8)

11.04.2015, 15:52

Vazand talia piciorului tau de miel cred ca timpul trebuie sa fie mai lung , dar vedeti voi cum evolueaza friptura prevedeti totusi o ora in plus. Vinul sa fie bun si mult eu folosesc blanc moelleux , demidulce la friptura de miel , spor sa aveti .

VI

13.04.2015, 08:36

13.04.2015, 10:07

Mmmmmm ce apetisant arata
Sarbatori cu bucurie

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21