Curs practic de bucatarie - Modulul 1 , by Mutulica

Postat de Ina in Tipsuri pe 22 Ian 2012, 13:25

Articol pe placul a 33 bucatarasi
comenteaza
Curs practic de bucatarie - Modulul 1 , by Mutulica

   Pentru ca mi s-a facut onoarea (nu glumesc) de a fi primit in familia mare a bucatarasilor, vreau sa multumesc tuturor pentru atmosfera calda de pe acest site si mai vreau sa demonstrez ca nevasta-mea mi-a criticat pe nedrept calitatile de bucatar.

   Orice ati zice dumneavoastra, femeile, ma vad nevoit sa declar ca cei mai buni bucatari  tot barbatii sunt si va voi demonstra postand nu doar o reteta ci primul modul dintr-un Curs practic de bucatarie.

   Nu procedati cum fac femeile care, in mod natural, sunt lipsite de spirit practic: intai se apuca de gatit si pe urma, in functie de ce necesitati au, isi aduc si ustensilele necesare. Barbatii, persoane creative, nu  pierd inutil timpul cu cititul retetei si adauga ingredientele in functie de inspiratia de moment. Asa au aparut cele mai multe din retetele de gatit. Femeile au dat lumii noi retete de gatit doar din greseala. Fie ca au tinut mancarea mai mult pe foc, fie ca au confundat ingredientele. Importante pana la urma sunt rezultatele. Columb cauta o noua ruta spre India si a descoperit America . 

    Scurt  instructaj de protectia muncii :

    Ustensila de baza in bucatarie este cutitul si se apuca intotdeauna de partea mai groasa. Cand se feliaza, degetele se tin la distanta de partea ascutita si, daca uitati de acest lucru, este bine sa aveti o sticla de whisky langa dumneavoastra, pentru a lua o dusca in  scopul ameliorarii durerii, acesta stopand si sangerarea ...dupa doua-trei pahare.  

    Pentru a nu fi descurajati este bine sa incepeti cu retete simple, pe care le gasiti in orice carte de telefon sau pe internet si toate incep cu urmatoarele cuvinte: livrare la domiciliu .

    Ca mancarea sa fie impregnata cu energie pozitiva, inainte de a va apuca de treaba, este bine sa spuneti o scurta rugaciune. Nu are importanta carui sfant va adresati. Din cate stiu eu, la romani, cei mai importanti sfinti sunt Zamolxe si 'Zdamasii .  

    Prima mancare pe care o voi prepara pentru dumneavoastra   este ciorba de pui .

    Se ia o sticla de whisky si un pahar. Eu nu recomand adaugarea ingredientelor "dupa gust". Mancarea  trebuie facuta cu masura. Se spala puiul si se taie in 6-8 bucati apoi se pune intr-o oala de 3 l in apa cu  doua linguri de sare,  cat sa acopere puiul (apa , nu sarea ).  Se toarna un paharel de whisky. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma si se pun legumele taiate cubulete sau rondele. Se mai toarna un paharel de whisky .

    Se pun rosiile si se mai lasa cinci minute. Se mai toarna un paharel de whisky. Se adauga borsul, leusteanul si patrunjelul,  se lasa in continuare sa fiarba...apoi , eu  nu stiu dumneavoastra cum sunteti dar pe mine,  cand ma ia apa, este semn ca pot sa iau ciorba de pe foc si s-o servesc repede, pana nu vine nevasta-mea  sa vada ce-am facut.   Pofta buna !

  P.S. 1 - Postez tot pe pagina nevestei, pentru ca n-am citit instructiunile pentru a posta pe pagina mea si nici n-am de gand... 

  P.S. 2 - Persoanele interesate  de achizitionarea celui de-al doilea modul sunt rugate sa trimita  banii pe adresa mea, si nu pe a nevestei :D

 

Comentarii (78)

22.07.2014, 20:30

22.07.2014, 20:43

)))))

Ina

Ina
22.07.2014, 20:48

Trimiteti-i banii, ca n-are de gand sa scrie modulul 2 )

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola