Curs practic de bucatarie - Modulul 1 , by Mutulica

Postat de Ina in Tipsuri pe 22 Ian 2012, 13:25

Articol pe placul a 33 bucatarasi
comenteaza
Curs practic de bucatarie - Modulul 1 , by Mutulica

   Pentru ca mi s-a facut onoarea (nu glumesc) de a fi primit in familia mare a bucatarasilor, vreau sa multumesc tuturor pentru atmosfera calda de pe acest site si mai vreau sa demonstrez ca nevasta-mea mi-a criticat pe nedrept calitatile de bucatar.

   Orice ati zice dumneavoastra, femeile, ma vad nevoit sa declar ca cei mai buni bucatari  tot barbatii sunt si va voi demonstra postand nu doar o reteta ci primul modul dintr-un Curs practic de bucatarie.

   Nu procedati cum fac femeile care, in mod natural, sunt lipsite de spirit practic: intai se apuca de gatit si pe urma, in functie de ce necesitati au, isi aduc si ustensilele necesare. Barbatii, persoane creative, nu  pierd inutil timpul cu cititul retetei si adauga ingredientele in functie de inspiratia de moment. Asa au aparut cele mai multe din retetele de gatit. Femeile au dat lumii noi retete de gatit doar din greseala. Fie ca au tinut mancarea mai mult pe foc, fie ca au confundat ingredientele. Importante pana la urma sunt rezultatele. Columb cauta o noua ruta spre India si a descoperit America . 

    Scurt  instructaj de protectia muncii :

    Ustensila de baza in bucatarie este cutitul si se apuca intotdeauna de partea mai groasa. Cand se feliaza, degetele se tin la distanta de partea ascutita si, daca uitati de acest lucru, este bine sa aveti o sticla de whisky langa dumneavoastra, pentru a lua o dusca in  scopul ameliorarii durerii, acesta stopand si sangerarea ...dupa doua-trei pahare.  

    Pentru a nu fi descurajati este bine sa incepeti cu retete simple, pe care le gasiti in orice carte de telefon sau pe internet si toate incep cu urmatoarele cuvinte: livrare la domiciliu .

    Ca mancarea sa fie impregnata cu energie pozitiva, inainte de a va apuca de treaba, este bine sa spuneti o scurta rugaciune. Nu are importanta carui sfant va adresati. Din cate stiu eu, la romani, cei mai importanti sfinti sunt Zamolxe si 'Zdamasii .  

    Prima mancare pe care o voi prepara pentru dumneavoastra   este ciorba de pui .

    Se ia o sticla de whisky si un pahar. Eu nu recomand adaugarea ingredientelor "dupa gust". Mancarea  trebuie facuta cu masura. Se spala puiul si se taie in 6-8 bucati apoi se pune intr-o oala de 3 l in apa cu  doua linguri de sare,  cat sa acopere puiul (apa , nu sarea ).  Se toarna un paharel de whisky. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma si se pun legumele taiate cubulete sau rondele. Se mai toarna un paharel de whisky .

    Se pun rosiile si se mai lasa cinci minute. Se mai toarna un paharel de whisky. Se adauga borsul, leusteanul si patrunjelul,  se lasa in continuare sa fiarba...apoi , eu  nu stiu dumneavoastra cum sunteti dar pe mine,  cand ma ia apa, este semn ca pot sa iau ciorba de pe foc si s-o servesc repede, pana nu vine nevasta-mea  sa vada ce-am facut.   Pofta buna !

  P.S. 1 - Postez tot pe pagina nevestei, pentru ca n-am citit instructiunile pentru a posta pe pagina mea si nici n-am de gand... 

  P.S. 2 - Persoanele interesate  de achizitionarea celui de-al doilea modul sunt rugate sa trimita  banii pe adresa mea, si nu pe a nevestei :D

 

Comentarii (78)

22.07.2014, 20:30

22.07.2014, 20:43

)))))

Ina

22.07.2014, 20:48

Trimiteti-i banii, ca n-are de gand sa scrie modulul 2 )

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04