Cutitele Ceramice

Postat de Thalia in Ustensile de bucatarie pe 12 Mai 2014, 15:31

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Procesul de fabricare a cutitelor ceramice este complicat si necesita timp. Pentru a obtine o lama, zirconiu ceramic este supus la o presiune de 300 t si apoi stins la o temperatura de 1300-1600 Grade Celsius.  Cutitele ceramice sunt fabricate in cuptoare speciale. Materialul ceramic Zirconiu, din care sunt fabricare cutitele ceramice, este un material care rezista in timp, fara sa se deformeze. Prin urmare, lama bine ascutita se pastreaza pe o lunga perioada de timp. 

Avantajele cutitelor cermice sunt:

1. Sunt ecologice;

2. Nu oxideaza legumele si fructele la taiere, asa cum se intampla in cazul cutitelor cu lama din inox;

3. Fructele sau legumele acidulate nu actioneaza asupra lamei, ducand la tocire;

4. Design elegant si colorat;

Cutitele ceramice necesita ingrijire mai atenta decat cutitele din inox deoarece sunt mai fragile. Unele din sfaturi sunt:

1. Nu se spala in masina de spalat vase;

2. Nu utilizati cutitul pentru a desface sau deschide ceva;

3. Se utilizeaza pe o placa de taiere cu acoperire moale (lemn sau plastic)

Comentarii (2)

12.05.2014, 16:31

Am achizitionat si eu dar tot cele clasice le folosesc

12.05.2014, 17:42

Eu am 2 dar e o placere sa le folosesc, mai ales cand tai legume

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!