Cutitele Ceramice

Postat de Thalia in Ustensile de bucatarie pe 12 Mai 2014, 15:31

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Procesul de fabricare a cutitelor ceramice este complicat si necesita timp. Pentru a obtine o lama, zirconiu ceramic este supus la o presiune de 300 t si apoi stins la o temperatura de 1300-1600 Grade Celsius.  Cutitele ceramice sunt fabricate in cuptoare speciale. Materialul ceramic Zirconiu, din care sunt fabricare cutitele ceramice, este un material care rezista in timp, fara sa se deformeze. Prin urmare, lama bine ascutita se pastreaza pe o lunga perioada de timp. 

Avantajele cutitelor cermice sunt:

1. Sunt ecologice;

2. Nu oxideaza legumele si fructele la taiere, asa cum se intampla in cazul cutitelor cu lama din inox;

3. Fructele sau legumele acidulate nu actioneaza asupra lamei, ducand la tocire;

4. Design elegant si colorat;

Cutitele ceramice necesita ingrijire mai atenta decat cutitele din inox deoarece sunt mai fragile. Unele din sfaturi sunt:

1. Nu se spala in masina de spalat vase;

2. Nu utilizati cutitul pentru a desface sau deschide ceva;

3. Se utilizeaza pe o placa de taiere cu acoperire moale (lemn sau plastic)

Comentarii (2)

12.05.2014, 16:31

Am achizitionat si eu dar tot cele clasice le folosesc

12.05.2014, 17:42

Eu am 2 dar e o placere sa le folosesc, mai ales cand tai legume

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04