De ce este bine sa ne incepem ziua cu apa si lamaie

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 6 Dec 2011, 10:00

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
De ce este bine sa ne incepem ziua cu apa si lamaie

Apa curata amestecata cu suc de lamaie proaspat stors este una dintre cele mai eficiente metode de a incepe ziua cu un plus de energie. Cei mai multi dintre noi ne bazam pe cafea sau ceai verde si negru pentru a ne trezi mai bine. Insa cafeaua mai ales stimuleaza adrenalina si produce un timp de energie care ne streseaza organismul. Apa cu lamaie pe de alta parte hidrateaza si oxigeneaza corpul oferindu-ne in plus si claritate mentala.

Dupa o noapte de somn, tesuturile corpului sunt deshidratate si au nevoie de apa curata, proaspata pentru a filtra oxidantii si a imbunatati productia de energie din celule. Daca apelam la cafea, aceasta ne deshidrateaza si pierdem si din minerale esentiale cum ar fi sodiul, potasiul, calciul si magneziul.

Oamenii se simt plini de energie dupa o cafea datorita efectelor pe care le are cafeaua asupra glandelor suprarenale. Cafeaua stimuleaza aceste organe sa pompeze instant hormonii energiei numiti adrenalina si noradrenalina. Acesti hormoni stimuleaza corpul sa arda zaharul depus in corp si sa il elibereze in sange. Acest proces cauzeaza un nivel ridicat de zahar ce creste stresul de tip oxidant, duce la formarea de radicali liberi si actioneaza negativ asupra tesuturilor.

Mancarea ca energie bioelectrica

Mancarea si bauturile produc produc celule incarcate electric ce initiaza productia de energie din corp. Un ion este o parte dintr-o molecula ce poarta o incarcatura electrica.  Cele mai multe alimente pe care le consumam vin intr-o forma ionica pozitiva, in timp ce procesele digestive ce au loc in corpul nostru au o forma ionica negativa. Lamaia este insa unul dintre putinele alimente cu incarcatura ionica negativa de pe planeta. Aceasta inseamna ca sunt foarte active din punct de vedere electric. Lamaile proaspete ajuta astfel la oxigenarea corpului si maximizarea functiilor enzimelor, in special cele ale ficatului. Astfel, se stimuleaza eliminarea toxinelor din corp.

Acidul citric curata organismul

Acidul citric poate juca un rol important si in eliminarea unor pietre anornale de calciu. Are capacitatea unica de a forma complexe solubile de calciu care sunt folosite pentru a elimina pietrele pancreatice si cele de rinichi. Acest mecanism poate ajuta si la prevenirea depoziturilor ce se formeaza in artere si duce la boli cardiovasculare.

Apa proaspata cu lamaie ii ofera corpului hidratare, antioxidanti si electroliti. Lamaia este o sursa bogata de vitamina C, dar si calciu, potasiu si magneziu, dar si de vitamina P. Vitamina P creste capacitatea anti-oxidanta a vitaminei C.  Se stoarce o lamaie si se amesteca apoi cu o jumatate sau 800 ml apa si se bea.

Foto: realbeauty.com

 

Comentarii (10)

06.12.2011, 23:10

noroc cu postul atunci

07.12.2011, 19:28

07.12.2011, 19:36

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola