De ce sunt supele bune pentru tratarea racelii?

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 16 Noi 2011, 12:50

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Atunci cand esti racit, stii ca trebuie sa bei multe ceaiuri, sa mananci alimente bogate in vitamina C si supe hranitoare si calde. De ce sunt supele recomandate pe timp de raceala? Motivele sunt diverse.

Primul dintre ele este psihologic: probabil cand erai mic si raceai, mama sau bunica iti oferea pe langa medicamentele amare si ceaiurile cu lamaie si o supa calda de pui. Pentru ca supa are gust placut si te incalzeste, sentimentele legate de ea sunt pozitive. Daca acest lucru s-a intamplat in mod constant, atunci te-ai obisnuit sa o asociezi cu senzatia de confort  si ingrijire.

Un alt motiv este ca atunci cand esti bolnav, te deshidratezi mai usor. Febra, probleme cu stomacul sau pierderea apetitului duc la reducerea cantitatii de fluide de care ai parte in mod obisnuit. Cand nu consumi suficiente lichide, este mai dificil pentru nutrienti sa fie asimilati. De aceea te simti mai slabit si nu te vei insanatosi mai repede daca nu ai parte de hidratarea necesara. Supa este astfel o mancare lichida ce te ajuta sa iti recapeti echilibrul.

Supa este de asemenea usor de mancat si digerat. Chiar daca ai dureri de gat si probleme gastro-intestinale, supa este usor de inghitit si in functie de ingredientele folosite, poate fi si foarte hranitoare. Chiar daca mananci o supa mai consistenta cu multa carne, ea este bine primita de catre corpul slabit. Asadar, fiind usor de mancat, digerat si fiind nutritiva, nu este surprinzator ca are numeroase beneficii pentru organism.
Chiar si in cazul supelor puternic asezonate (in special cele procesate), sarea este uneori exact ce corpul are nevoie. Mai ales in cazul durerilor de gat, un aport mai mare de sare este benefic, astfel incat mancarurile care o contin in cantitati usor ridicate sunt recomandate.

Iar bucatarasii iti ofera o multitudine de retete de supe de unde poti alege :)

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii (6)

16.11.2011, 23:09

"Motane,il bei inainte sau dupa supa? "... in loc de masa nu merge??

16.11.2011, 23:22

in loc de

17.11.2011, 08:29

Interesant articol! Motane, vinul fiert merge oricand

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!