Delicioasa pizza Margherita si sanatatea ta

Postat de RadaMateescu in Restaurante pe 9 Ian 2013, 10:16

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Pizza Margherita poate fi considerata regina dietei mediteraneene, fara vreo indoiala, fiind cel mai renumit fel de mancare din lume. Va prezentam cateva locuri unde puteti degusta cele mai delicioase retete de pizza Margherita, alaturi de o reteta care poate fi preparata, cu usurinta, chiar la domiciliu.

           

Dieta mediteraneana are la baza consumul de ulei de masline, fructe de mare, peste, cereale integrale, branza si iaurt, fructe si legume proaspete, miere de albine si vin rosu. Cei care consuma alimente bazate pe dieta mediteraneana prezinta un risc minor de hipertensiune, ulcer, cancer, afectiuni genetice sau chiar imbatranire prematura, iar acesta este un fapt dovedit de specialisti.                       

Pizza a devenit un produs principal al afacerilor cu livrare de mancare la domiciliu sau al unor restaurante, fiind o optiune gustoasa si accesibila oricui, in acelasi timp. Astfel, afacerile culinare cu pizza beneficiaza de un succes enorm, mai ales daca sunt insotite si de posibilitatea comenzilor pentru mancare online. Cateva exemple de restaurante/pizzerii care gatesc o pizza Margherita delicioasa si nu trebuie ratate pentru nimic in lume in cazul in care va aflati in Satul Mare sunt Venezia, Marcelino si Kardinale.

Putini stiu ca pizza este o mancare extrem de sanatoasa.

Ingredientele folosite pentru pizza Margherita (una dintre cele mai cunoscute retete pentru pizza) sunt cele tipice dietei mediteraneene: faina de cereale, ulei de masline, rosii si mozzarella. Aceste ingrediente se pot inmulti sau varia in functie de feluritele tipuri de pizza pe care vom decide sa le consumam.

De multe ori pizza este considerata un fel principal de mancare, fiind privita ca suficienta pentru pranz sau cina. In continuare vom analiza ingredientele necesare pentru a gati o pizza Margherita.

Cerealele

Complexul de carbohidrati e o sursa constanta de energie, fara a creste nivelul de glucoza din organism. Astfel, cerealele limiteaza apetitul si nevoia de alte alimente, favorizand, totodata, scaderea in greutate. Similar carnii, aluatul de pizza contine aminoacizi.

Uleiul de masline

Acesta este cel mai nobil ulei si, in acelasi timp, cel mai bogat in grasimi sanatoase. Este, de asemenea, bogat in HDL (colesterolul care ajuta la curatarea arterelor) si in vitaminele A,D, E si K.

Mozzarella

Ca toate tipurile de branza, aceasta abunda in lizina si metoninina.

Rosiile

Sunt o sursa extrem de importanta de vitamine.

In continuare, vom arunca o privire la proprietatile ierburilor folosite in prepararea pizzei.

Busuiocul

Cu aroma sa binecunoscuta de iubitorii de pizza si mirosul distinctiv, busuiocul are proprietati antiseptice si antidispeptice. El este, de asemenea, antiinflamator si ajuta bunul mers al digestiei.

Usturoiul

Acesta este un antiseptic intestinal, un cardiotonic, avand, totodata, proprietati diuretice si antisclerotice.

Oregano

Oregano este un extrem de bun expectorant recomandat impotriva bronsitei si a traheitei. Simuleaza, de asemenea, pofta de mancare.

Pe langa toate acestea, pizza contine o mare cantitate de fier alaturi de vitaminele B1 si PP. Pizza previne formarea acidului uric, nu ingrasa (in cazul in care nu este consumata in exces) si este mai usor de digerat decat multe alte alimente.

In continuare va prezentam o reteta excelenta de pizza Margherita pentru aceia dintre voi care, in locul comenzilor pentru pizza la domiciliu, prefera sa isi gateasca singuri acasa.

Pizza Margherita este foarte usoara si in acelasi timp foarte fina pentru ca nu se folosesc multe ingrediente. Cu toate acestea, ea are un gust complex.

Margherita cu blat pufos este o delicioasa combinatie de rosii cu mozzarella, purtand in ea aroma busuiocului proaspat.

Ingredientele necesare consta in:

Aluat pufos pentru pizza (preparare aluat pufos); 6 rosii cherry, feliate; 250 g branza mozzarella; 12 frunze busuioc; 1 lingurita de busuioc tocat; sos pentru pizza; 2-3 linguri cu ulei de masline; sare si piper dupa gust.

 

Preparare pizza Margherita:

Dupa ce am facut aluatul si sosul, putem prepara pizza Margherita.

Pe masa de lucru imprastiem un praf de faina peste care asezam aluatul. Presaram si peste aluat un praf de faina si il intindem pana obtinem o foaie rotunda si subtire.

Presaram in forma de pizza putina faina si asezam aluatul in forma. Ungem aluatul cu sos de pizza si taiem rosiile rondele. Dupa ce am taiat si branza mozzarella felii subtiri, incepem asezarea ingredientelor pe blat.

Din exterior spre interior, asezam feliile de mozzarella, intercalate cu felii de rosii, putin suprapuse unele peste celelalte.

Cand am terminat de asezat toate feliile de rosii si mozzarella, condimentam cu un praf de sare si de piper. Presaram busuiocul tocat si punem peste fiecare felie de mozzarella cate o frunza de busuioc.

Pizza Margherita este astfel gata pentru a fi introdusa in cuptorul preincalzit in prealabil la 225 de grade.

Introducem pizza in cuptor si o lasam timp de 20-25 de minute. Dupa ce au trecut 20-25 de minute, o scoatem si o lasam sa se racoreasca 5 minute, dupa care o feliem si o putem servi.

Comentarii (1)

09.02.2013, 11:56

Bunaaaaaaaaaa!!!!!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24