Detoxifierea organismului dupa perioada Sarbatorilor - alimente recomandate

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 4 Ian 2012, 19:00

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza

Perioada sarbatorilor a trecut si odata cu ea s-au terminat si bunatatile cu care ne-am rasfatat zile la rand si ar cam fi timpul pentru o detoxifiere. Zaharul in exces, grasimile si alcoolul au incetinit capacitatea de filtrare a ficatului. De aceea o saptamana sau mai mult de detoxifiere poate face minuni pentru corpul nostru dupa o perioada in care nu am avut un regim tocmai serios.

Putem sa ii oferim organismului nostru un impuls pentru a functiona mai bine, incluzand in dieta noastra cateva alimente care vor ajuta ficatul sa elimine toxinele.

Lamaile

Un pahar de limonada la inceputul zilei este o modalitate excelenta de a ne pune in miscare organismul si de a ajuta digestia. Adauga suc de lamaie la orice mancare crezi ca i s-ar putea potrivi pentru ca vitamina C te va ajuta sa te detoxifici si sa arzi grasimile.

Legumele verzi

Mananca-le crude, sotate, pregatite stir-fry sau in sucuri si smoothies. Clorofila care se gaseste in aceste legume elimina toxinele provocate de fum, metale grele, ierbicide sau produse de curatat.

Toate fructele

Contin antioxidanti, fibre, vitamine si practic orice ati nutrienti la care te poti gandi. Fructele sunt esentiale pentru curatarea organismului, iar merele, afinele si strugurii sunt printre cele mai bune exemple.

Sfecla

Aceste radacinoase de cuoare rosie-visinie sunt pline de fibre ce cresc productia de enzime antioxidante din ficat, ceea ce ajuta fierea sa isi elimine continutul, dar astfel sunt eliminate si alte toxine din corp. Poate fi folosita si proaspata la salate, coapta sau in supe.

Ghimbir

Te-ai intrebat care este legatura dintre ghimbir si mancarea japoneza? Este un sprijin digestiv. Pe langa faptul ca linisteste stomacul, ghimbirul este anti-inflamator si contine antioxidanti. Poti sa il folosesti sub forma de ceai, pentru a condimenta mancarurile de tip stir-fry sau pentru a da o aroma deosebita dulciurile.

Varza

Exista doua tipuri principale de enzime pentru detoxifiere in ficat, iar aceasta leguma crocanta ajuta la activarea ambelor. Foloseste-o in salata, stir-fry sau consum-o sub forma de suc.

Anghinare

Numeroase studii arata ca anghinarele ajuta la sanatatea ficatului si a bilei, imbunatatind digestia. Daca esti in cautarea unei solutii natural pentru detoxifiere, anghinarea este o leguma ideala.

Semintele de susan

Cunoscute pentru faptul ca protejeaza celulele ficatului de efectele daunatoare ale alcoolului si al altor chimicale, semintele de susan sunt foarte bune inainte si dupa o petrecere. Incearca pasta concentrata cunoscuta sub numele de Tahini.

Ceaiul verde

Nicio lista de alimente pentru detoxifiere nu ar fi completa fara ceaiul verde. Acesta pune in miscare functiile ficatului si ajuta organismul sa se curete de toxine.

O alta modalitate naturala de a elimina toxinele este prin transpiratie. De aceea incearca sa faci sport de cateva ori pe saptamana sau sa mergi la sauna.

Foto: fitsugar.com

 

Comentarii (15)

04.01.2012, 22:06

Sincer,mi-am impus de ceva vreme sa scap de kilogramele care se acumulasera dar acum,pur si simplu nu mi-e pofta de nimic,asa ca pot sa fiu cuminte,mai ales ca nu am timp nici de bucatareala.In concluzie,a fost cam ...de nevoie am reusit eu sa slabesc vreo 3 kg,problema e ca stresul ma omoara

04.01.2012, 22:10

stresul din ce cauza?hm?

04.01.2012, 22:22

Gaby,am avut atat de multe probleme in ultima vreme,incat ma gandesc cum mai fac fata.Dar e si o perioada foarte grea la munca.Periculos,pe mine stresul ma ingrasa,chiar de-as bea numai ceai

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!