Din bucatarie, pentru infrumusetare

Postat de Ana_O in Bucataras eFeminin pe 26 Ian 2013, 12:42

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Ingrijirea unghiilor

Imi plac foarte mult unghiile naturale, desi poate merg impotriva modei de astazi cu gel si tipsuri. Nu va suparati pe mine fetelor, dar tare mi se pare o scurtatura. Ce s-a intamplat cu obiceiul de a rezerva seara putin timp pentru tine, pentru a te rasfata si ati face manichiura? Poate traim intr-o lume mult prea haotica, dar eu tot prefer naturalul. Unghiile absorb foarte usor in corp substantele, de ce nu ne-am teme de acel gel, de razele lampii sau de lipiciul cu care se aplica tipsurile? Eu ma cam tem, voi? E adevarat ca sunt proportii foarte mici, dar adaugate la restul care se strange in viata de zi cu zi (sa recunoastem ca nu mai traim pe vremea bunicilor cand daca mergeai cu picioarele goale prin praf nu puteai decat sa intaresti sistemul imunitar) cred ca ar trebui sa consiste un lucru demn de luat in seama.

Si acum imi vine sa rad cand imi povestea mama ca ea, pe vremea ei, ca sa isi mentina unghiile tari si "sanatoase" tinea varful in ulei incins. Recunosc, n-am avut niciodata curajul asta si nu stiu daca "prajirea" lor ar avea chiar efectul dorit. Dar sunt multe alte ingrediente din bucatarie care ne pot ajuta, printre care chiar si uleiul. Poate stia ea ceva ceva :)) . Daca incalzim 5 linguri de ulei de masline la o temperatura suportabila si tinem unghiile inmuiate minim 5 minute in acel ulei, putem intari unghiile noastre in mod natural. Se repeta zilnic, timp de 10 zile. Si apoi clatiti cu apa calduta, evitand sapunul caci acesta tinde sa anuleze efectul.

Si ce mai ziceti de zeama de lamaie? Le intareste si le albeste, curatand in profunzime. Putem curata cu o discheta de bumbac inmuiata in zeama de lamaie, 30 de secunde, fiecare unghie in parte. Si e totul natural!

Trebuie oricum sa tinem cont ca nici un tratament nu va da rezultate daca problemele vin din interior. Ca intotdeauna, e foarte important sa avem o alimentatie sanatoasa si grija, sau respect, pentru corpul nostru. Trebuie sa mancam variat si multe mancaruri bogate in vitamine. Cele esentiale pentru unghii sunt vitamina A ( citrice, varza, broccoli, rosii, morcov, porumb, spanac,...), vitamina B9 ((broccoli, spanac, portocale,...) sau vitamina C (legume si fructe, in special citrice).

Deci ce spuneti fetelor, ne bagam?

Pentru o frumusete naturala, direct din bucatarie!

 

Sursa aici

 

 

Comentarii (2)

26.01.2013, 22:06

Imi plac trucurile aste naturale, desi inca nu le-am folosit..Nici eu nu sunt de acord cu gelurile si alte cele, mai ales ca mi se pare ca au un pret cam maricel..Eu acasa le ingrijesc si imi dau culoarea dorita, ca am destule oje in diverse culori!

27.01.2013, 00:08

Bravo Rocsi! Asteptam si trucurile tale naturale.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D