Din grădină: Arpagicul

Postat de Bya Ralu in Legume pe 17 Mar 2012, 15:33

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza
Din grădină: Arpagicul

Cultivarea
Arpagicul se poate semăna succesiv, aproape în orice perioadă a anului, la intervale de trei săptămâni. Nu este  o plantă pretenţioasă şi, deşi preferă solul uşor, se poate cultiva în majoritatea tipurilor de soluri, cu condiţia să foloseşti îngrăşăminte.

Se seamănă rar, la 1cm adâncime, la o distanţă de circa 20cm, pentru a nu mai avea nevoie de rărit ulterior. Procedeul de rărire al plantelor poate atrage după sine, datorită mirosului plantelor scoase din pământ, un dăunător de temut, numit musca cepei.

Recoltarea
La opt săptămâni după semănare, smulge pur şi simplu din pământ ceapa. Te poţi ajuta de o furcă mică, dacă solul este prea dur. Ceapa plantată toamna târziu va petrece iarna sub cupole speciale de sticlă sau de plastic şI se va recolta abia primăvara.

Depozitarea
Ceapa de primăvară este o plantă perenă şi se poate depozita doar câteva zile, la frigider sau într-o încăpere răcoroasă. Frunzele se pot congela în cuburi de gheaţă sau individual. Totuşi, prin congelare, se pierd o parte din calităţi, aşa că este de preferat să o consumi proaspătă.

Ponturi

• Alternează rândurile de ceapă cu cele de morcovi sau alte rădăcinoase. Mirosul cepei va ţine dăunătorii departe.

• Unele soiuri de ceapă de primăvară au flori albe sau lila şI se pot folosi în scop decorativ, fie în grădina de legume dacă obişnuieşti să alternezi rândurile, fie pentru a evidenţia o potecă sau perimetrul grădinii.

• Dacă nu ai o grădină, poţi cultiva ceapa de primăvară şi în ghivece, jardiniere sau lădiţe prevăzute cu găuri de scurgere a apei, separat sau împreună cu alte verdeţuri.

 sursa

Comentarii (6)

18.03.2012, 15:41

18.03.2012, 23:31

19.03.2012, 06:13

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!