Disneyland Paris - taramul magic!

Postat de Doralinda in Bucataras hai hui pe 23 Ian 2013, 16:39

Articol pe placul a 19 bucatarasi
comenteaza

Lumea minunata a copiilor si nu numai!!!
Prima oara am vizitat acest loc minunat in luna de miere, ok, nu am fost special acolo ptr Disney, dar cum am facut un tur mai mare, printre "stopurile" noastre a fost si Parisul, dar atunci vremea era mohorata si nu m-am putut bucura indeajuns de acest loc minunat! Crescand copiii mai mari, ne-am propus sa mai vizitam odata locul. Nu va zic, cred ca eu am fost mult mai impresionata decat fetitele. E locul in care fiecare dintre noi, indiferent de varsta, barbati sau femei, ne simtim iarasi copii, un loc de care cu greu te desparti! Un loc in care lasi visele sa devina realitate chiar si ptr putin timp, un loc in care iti imaginezi ca faci parte din acest decor minunat!
Am fost ptr 3 zile, dar credeti-ma ca nu a fost de ajuns! Nu am reusit sa vizitam si Studioul Disney, asta e bine, ptr ca avem motiv ptr a ne reintoarce! :)


Si acum cateva informatii utile!
Noi am fost in octombrie, greseala mare, ptr ca in Franta e o scurta vacanta care se numeste "vacance de tous saint" ceea ce inseamna "vacanta tuturor sfintilor" si cum Franta e considerata o tara catolica, tin la aceste sarbatori! Si mai mult, chiar si Spania a avut aceasta vacanta, deci nu va puteti imagina cat de aglomerat a fost! Asteptam cate cel putin o ora la rand ptr a intra la un joc(plimbare), deci, inainte sa va rezervati biletele, cautati vacantele scolare, v-as putea zice, dar se schimba in general de la an la an, dar cu aproximatie, evitati deci luna octombrie, puteti alege undeva in aprilie, e iarasi vacanta, dar cum Franta e foarte mare, vacantele sunt impartite pe 3 categorii, deci se ia pe rand la interval de o saptamana intre cele 3 grupe! E foarte frumos in octombrie, ptr ca noi am nimerit in perioada de Halloween, foarte frumoase parade si foarte interesante spectacole ptr copii! Dar trebuie sa aveti multa rabdare! Bineinteles, e foarte frumos si in timpul sarbatorilor de iarna, dar la fel, va fi rece timpul si va fi greu sa asteptati la cozi! Apropo de asteptat, exista multe jocuri care au "fast pass" ceea ce va da posibilitatea de a lua un numar de intrare si va este scris in cat timp va fi randul vostru, asa puteti face o vizita la alte jocuri si sa va reintoarceti, ceea ce am facut si eu!


Biletele le-am achizitionat direct de pe site-ul Disney din mai multe motive, cel mai important fiind acela ca e mult mai ieftin decat daca mergeti la o agentie, cel putin la noi aici! In bilete au fost incluse transportul cu avionul, transportul de la aeroport si pana la hotelurile Disney( asta in cazul in care alegeti un hotel din cele 7) ceea ce e indicat ptr ca preturile sunt mai mici dar in acelasi timp, va da posibilitatea sa intrati mai devreme cu 2 ore in parcul de distractii decat persoanele care vin din afara. Programul incepe la 8.00 ptr cei care locuiesc in hotelurile Disney, si la 10.00 ptr cei din afara si tine pana la 19.00 pe timpul iernii, pana la 22.00 in octombrie ptr cei care platesc o diferenta in cazul in care sunt spectacole speciale, cum a fost cel ptr halloween, si la fel si pe timpul sarbatorilor de iarna. Vara, tine pana la 21.00. In biletele cumparate, au intrat si micul dejun care e destul de copios, si cum e foarte aglomerat, la receptie vi se va cere sa alegeti ora la care va convine sa luati micul dejun, eu am ales cat de dimineata ptr a fi la parcul de distractii la deschidere, e mai liber si iti da sansa sa nu astepti la cozi! Tot de la receptie ti se va da pass-urile de a intra in parc si esti liber sa stai cat vrei. In cazul in care vii de afara, pass-urile le vei cumpara direct de la intrarea in parc si costa in jur la 100€ de persoana, fara studio. Tot in bilet, iti este oferit sa faci o poza cu diferite personaje disney, care vin in fiecare dimineata la hotel, dar fotografiile trebuie platite, dar exista si posibilitatea sa faci cu aparatul tau fara sa platesti!


Ti se mai da posibilitatea sa rezervi de la hotel, sau direct la restaurante(aveti grija, e foarte aglomerat, toata lumea doreste, deci rezervarea trebuie sa o faceti imediat cum ajungeti) ptr un pranz cu diferite personaje, noi am avut cu cenusareasa, alba ca zapada si alti soricei!) Mai exista un restaurant Cafe Mickey,care la fel trebuie rezervare, in care personajele disney(fara printese) se plimba pe la mese, si fac poze cu voi! Poze mai puteti face si in parc cu Mickey Mouse, winnie ursuletul si altii, dar atentie, sa cititi programul ptr ca nu e tot timpul! La anumite ore, sunt parade, in care toate personajele fac un tur al parcului, e fara cuvinte, MINUNAT! La fel, la anumite ore sunt spectacole si bine ar fi sa fiti prin preajma locului cu cel putin 30 minute ca sa aveti un loc bun de privit!


Parcul se imparte pe mai multe categorii, de aventuri ( in care e si un vaporas care face un tur al parcului), fantasyland(unde descoperiti printesele si alice in tara minunilor), discoveryland( te simti ca in spatiu), adventureland(ca in filmele western),frontierland(faci ocolul parcului in trenulet sau cu vaporasul), Mainstreet usa ( strada principala cu magazine, restaurante, personaje).
Un alt factor important ca sa nu pierdeti timpul cautand, e ca puteti alege din prospect ce sa faceti, in functie de varsta, exista diferite categorii, ptr familii cu copii, ptr cei mari in care andrenalina isi face simtita prezenta( foarte periculoase jocuri si altele "horror").
In cazul in care sunteti cu copii mai mici, care se obosesc repede mergand, ceea ce iti ia toata ziua, puteti inchiria carucioare speciale cu 8€ ptr toata ziua si asezati copilul, asa nu se mai oboseste!


Sa revin la preturi, copiii pana in 7 ani, nu platesc nimic, nici avion, nici cazare in cazul in care cumparati biletele de pe site-ul oficial, pe mine m-a costat 1 adult, fetita care avea deja 7 ani si cea mica de 5 care am platit doar ptr micul dejun si intrarea in parc, total a fost de 1080€, ptr 3 zile pline de parc si 2 nopti! E indicat sa alegeti avion care sa ajungeti dimineata si cand plecati, alegeti unul de seara ca sa va puteti bucura de zilele pline in parcuri! Chiar daca trebuie sa eliberati camera, aveti optiunea de a lasa bagajele la o camera speciala fara sa platiti nimic! Exista si un transport al hotelului pana la parcul de distractii care e din 10 in 10 min, gratuit!
Ptr mine a fost mai rentabil sa cumpar de pe site, fiind in Franta, dar ptr orice eventualitate, incercati si la agentii, cert e, NU platesc copiii sub 7 ani, nu va lasati pacaliti de agentii, disney nu incaseaza acesti bani, daca vi se vor cere, sigur vor ramane in buzunarele agentiilor!

Comentarii (20)

23.01.2013, 20:16

Ina, vino tu pana in paris, si apoi pun o vorba buna la matusa mea care locuieste acolo, chiar in centru, si e foarte usor sa iei trenul spre disney! Serios vorbesc! Imi esti tare draga si mi-ar place sa o fac ptr tine! Sa nu se inteleaga ca si restul bucatarasilor nu imi sunt dragi!!!!

24.01.2013, 21:33

Si Franta este una dintre tarile unde vrem sa ajungem si sigur vom merge la Disneyland, chiar daca inca nu avem copii. Anul asta avem planificata Grecia...acesta este planul, macar o tara straina pe an Restul excursiilor in frumoasa noastra tara.

24.01.2013, 23:12

Steffy, asa cum am zis, sunt o norocoasa! Locuiesc intr-o tara suoerba, partial, in alta, si m-am nascut intr-o minunatie de tara, cu mirosul de iarba umeda dimineata in timpul verii, plina de zapada iarna....doamne cat imi mai place si la noi! Cand ne pregatim de vacanta de vara, sotul e primul care alege si decide ca vrea iromania, asa mut i-a placut!!! Si inca nu am vizitat poate nici jumate din romania!! La vara viitoare deja am facut traseul!
Disney nu e doar ptr copii, erau foarte multi adulti!!! Si parisul e incantator, seara, cu toate luminile aprinse.....daca, puteti sa mergeti, nu ratati!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!