Dr. Mihaela Bilic: Cum sa mancam de Pasti

Postat de Bucataras in Dieta pe 14 Apr 2011, 09:22

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Revista Ciao a publicat in ultimul numar citeva sfaturi ale nutritionistului Mihaela Bilic referitoare la masa de Pasti

 Mielul: cind alegeti carnea de miel cumparati pe cit posibil bucati slabe, in general pulpa. Este o carne relativ slaba deoarece mielul sacrificat este tinar.

1 portie de friptura de miel 200 gr (cit o palma) = 250 calorii

 Ciorba de miel: este o alta alternativa sanatoasa de pregatire a carnii, bine acrita cu bors (bogat in vitamina B). Conditie: dupa ce se raceste ciorba in oala aruncati grasimea ca se stringe deasupra!

1 portie de bors de miel= 100 calorii

 Drobul: se prepara din organele mielului, fierte si tocate, la care se adauga multe verdeturi, oua, putina smintina si se da la cuptor. Are un continut caloric redus si poate constitui aperitivul perfect

1 portie de drob = 80 calorii

 Stufatul: este un alt mod sanatos de a gati mielul, cu conditia sa fiti zgirciti cu sticla de ulei.

1 portie de stufat = 300 calorii

 Sarmalele: nu au ce cauta pe masa de Pasti

 Cozonacul si pasca: o felie pe zi!

1 felie de cozonac = 180 calorii

 Oul fiert: este un aliment hipocaloric, deci nu de la el ne vom ingrasa de Pasti. Nu l consumati cu maioneza, alegeti mustarul. Oul are proprietatea de a ajuta la digestie, deoarece contracta vezica biliara. Pentru cei care au probleme cu colesterolul, evitati sa consumati mai mult de 2 oua pe zi!

 1 ou fiert = 80 calorii

 Alcoolul: alegeti vinul, are continut slab caloric, dar nu mai mult de un pahar la masa!

 1 pahar de vin sec = 80 calorii

 Mai multe sfaturi gasiti cumparind revista Ciao!

Comentarii (2)

14.04.2011, 21:06

bun articol...dar miel nu mananc,oua nu mananc...daca manc pui la tava,ciorba de pui,foarte putin drob,oare e mai bine? dar miel nu categoric

Lau

Lau
15.04.2011, 11:02

bun articol la fel ca rocsi nu mananc miel .felicitari

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola