Dușmanul mărului e prietenul tău

Postat de Cristi Roman in Ustensile de bucatarie pe 5 Mar 2010, 01:22

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Azi m-am gândit să vorbesc despre micuțul dar utilul obiect, ustensilă, nici nu știu cum să-i zic, care scoate sâmburii din măr, cu tot cu miezul din jurul acestora, sub forma unui cilindru. Și așa ne alegem cu un măr fără sâmburi, pe care-l putem mânca apoi fără nici o bătaie de cap.

Bine, știu că sunt oameni care mănâncă mărul cu tot cu sâmburi, însă cred că cei mai mulți ar prefera să fie fără sâmburi, așa că acest obiect e pentru ei.

Trebuie să spun de la început că în mod cert această ustensilă e dușmanul mărului, vă dați seama cum se simte săracul măr după ce e astfel violentat de un obiect de inox. Dar să terminăm cu foodpornul și să ne vedem de-ale gurii :).

Am cumpărat de vreo 3 luni ustensila dintr-un magazin specializat din Dublin, cred că am dat €6/7 pe el. E profesional, e din oțel inoxidabil și e al naibii de rezistent. De altfel, e garantat pe viață. Se spală extrem de ușor, după ce i se împinge afară miezul scos din măr, cu vârful unui deget.

Evident, la ce îl folosesc decât la scoaterea sâmburilor din mere...Corect, însă și aici pot interveni finețuri. Una dintre acestea am învățat-o acum câteva săptămâni, de la cheful francez Raymond Blanc, unul dintre preferații mei.

Despre ce e vorba? Pentru o rețetă de mere la cuptor, el a folosit acest aparat, însă nu a mers până la capăt, a făcut incizia din vârful mărului spre codiță și s-a oprit înainte de a ajunge la codiță. Astfel, a scos sâmburii mărului însă i-a lăsat intactă codița, iar mărul astfel băgat la cuptor, întors cu codița în sus, a fost servit pe farfurie, la final, ca și cum ar fi întreg. Deștept, este?

Așa că nu uitați că puteți găsi întrebuințări pentru cea mai, aparent, neînsemnată ustensilă din bucătărie. Fiecare are rostul ei, de aceea a fost și inventată.

Vă doresc toate cele bune prieteni și ne reîntâlnim în două săptămâni pentru un nou episod dedicat ustensilelor și aparatelor de bucătărie.

Comentarii (13)

07.03.2010, 11:02

si eu o am si sunt foarte multumita....e foarte simplu de utilizat si chiar de mare ajutor....

07.03.2010, 23:09

mihaela mersi de idee, asa ceva chiar nu ma gandisem sa fac cu ea! sper ca si ideile mele v-au fost de ajutor !

12.02.2011, 09:21

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!