Elogiu rautatii politicoase

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 11 Iul 2014, 14:34

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
Elogiu rautatii politicoase

Nu poti spune ca nu au o educatie solida , nu poti zice ca nu sunt manierati , nu poti nici macar sa nu-i saluti , caci bunele maniere te-ar incondeia tocmai pe tine.

In public sunt vesnic calmi , surazatori si cu o atitudine  impecabila , sunt aidoma lui Alain Prost in fata lui Ayrton Senna : iti pun piedica pentru ca apoi sa-ti atraga atentia politicos ca esti impulsiv si nu ai nici macar bunul simt sa te scuzi pentru mizeria facuta de tine dupa ce ai ajuns pe jos cu coastele fisurate.

In timp ce-ti aranjeaza delicat si serviabil tinuta, te lovesc in stomac, atragandu-ti atentia sa nu mai mananci atat de mult daca vrei ca stomacul tau sa nu se mai revolte!...

Pot fi tacuti in preajma ta si ajungi sa-i crezi confidentii ideali,sunt oamenii pe umarul carora plangi, insa nu apuci sa-ti stergi lacrimile si deja esti parat la forurile competente si oricui sunt dispusi sa-i asculte.

Daca ai o clipa  de slabiciune,  este speculata in defavoarea ta, daca te curvesti si tu si simulezi o astfel de situatie pentru a-i lasa fara masca, ramai blocat de raspunsul servit la secunda , apoi  spun tuturor ca esti o persoana machiavelica ce profita de naivitatea oamenilor…

Daca-ti sunt colegi de la care ar trebui sa-nveti tainele meseriei, afli mai ales lucruri pe care le stiai deja, cum ar fi ca nu-i frumos sa stai atat de aproape de sanii doamnelor, sau ca esti un indiscret care fura parolele, informatiile intime, iar buna educatie primita, dar in totala neconcordanta cu lumea in care traim,  te va pune in stare de blocaj mental, incapabil sa mai schitezi vreun gest de aparare sau sa mai initiezi vreo apropiere de acea persoana … Si asa iti auzi vorbe ca nu te intereseaza perfectionarea profesionala, sau ca esti incapabil de evolutie.Daca esti insistent,  le lipsesc elocinta , rabdarea, nu au nicio informatie utila, sau incepe scandalul din motive imputabile tie…Cand cei plecati sunt mai numerosi decat cei ramasi, devin siguri pe ei si indispensabili: in absenta celorlalti valoarea nu mai are termen de comparatie!

Totusi nu le poti reprosa nimic daca nu vrei sa fii cel ce primeste oprobriul public, caci cine a mai vazut persoane mai politicoase si cu mai mult drag de a ajuta pe cei din jurul lor !?

Nu uita niciodata sa probeze buna cunoastere a tuturor filosofiilor si principiilor sanatoase despre lume si viata.Te imbarbateaza , ca apoi sa-ti infiga cutitul in spate si ajungi sa-ti spui ca si doctorul Mengele avea maniere impecabile , din moment ce se juca incantator de frumos cu copiii carora le administra injectia letala…

Te umplu de flegme pentru a arata lumii ce fiinta nebuna si  scarboasa esti.Prietenii lor sunt in functie de interese si se numesc “sistem de relatii”.Pana si admiratia si lauda sunt in functie de interesele de moment, caci se stie: cine-i bun, e prost !

Daca afla de mica ta buba dureroasa  joaca tontoroiul pe ea si te asigura ca numai daca te calesti n-ai sa mai plangi din orice nimic , apoi isi arata mainile murdare celor care nu-i cunosc  si se caineaza pentru sangele pierdut.

Cand sunt prinsi asupra faptului , spectatorii inteleg ce jigodie ordinara si-a gasit pedeapsa binemeritata. Daca totusi spectatorii sunt insensibili si-i dezaproba , se conving  ca bietii calai sunt  victime fortate de sefii mai mari si mai rai, sau niste bieti sefi invinsi de sistemul ticalos.

Daca le atragi atentia ca sunt niste infractori se uita la tine de parca ai innebunit. Au incalcat legile atat de des incat s-au invatat sa se considere niste persoane respectabile din moment ce societatea in loc sa-i pedepseasca i-a recompensat!

Scapa-i  de dosarul penal binemeritat  fara sa ai nicio pretentie si o sa ai parte de o batjocura fara sfarsit pe motiv ca esti un idiot sau se vor uita la tine  ca la un strain (dupa ce te transfera in coltul care se desfiinteaza)…Si macar de-ar fi doar lucruri ce pot fi spuse tuturor…

Cand sunt criticati neaga orice asemanare cu faptele prezentate . Lauda-i fara motiv si ai sa-i privesti uimit cu cat firesc primesc  osanalele tale mincinoase…

Sunt din cei ce-ti scuipa in ciorba ca sa-ti arate ca nu se poate trai nici cu ei nici fara ei si deci doar cei ca tine sunt in plus! Si se mai mira cineva ca intreaga economie romaneasca este pe butuci?

Cand sunt obligati sa aleaga altceva decat minciuna generalizata care acopera ca o pegra mai toata societatea romaneasca , din nestiinta sau din incompatibilitate genetica cu adevarul, aleg sa-i faca mincinosi si pe oamenii cinstiti. De vina este neputinta acceptarii ca se poate trai si altfel, ca nu toti romanii sunt niste puturosi , canalii, lasi , curve,nesimtiti, hoti sau mincinosi …Dar poti sa le negi  cunoasterea profunda a societatii romanesti si perfecta lor adaptare?...

Foto

 

Comentarii (17)

16.07.2014, 06:28

Neata! Granita este atat de firava... Evident ca tot timpul "ei" sunt altii, niciodata noi.

18.07.2014, 02:56

In prototipul descris de tine am recunoscut si eu ,, figuri '' intalnite . Imediat m-a dus cu gandul la un anume domn notar . Fin , la patru ace , cu dictia impecabila , cu un zambet [ ranjit] lipit de buze , cu aer de superioritate .Nu scapa nicio ocazie de a te minimaliza si intimida . Era atat constant in timbrul vocii si atat monoton ca si gestica incat il suspectez de un viciu ascuns Pentru cei ca ei am un singur sfat : ,, ignor''

18.07.2014, 09:12

Va multumesc pentru comentarii! Mihaela, ce ma deranjeaza cel mai tare este ca nu ne lasa pe noi , ceilalti , sa traim asa cum ne place. Trebuie neaparat sa fim ca ei. Ne reposeaza pana si faptul ca ne-a ajutat in viata bunul nume al familiei, de parca renumele , dovada genelor bune ar fi o vina.Pandesc momentele noastre de slabiciune sau de greutati ale vietii (provocate chiar de ei)si incearca sa ne striveasca. Nu avem liniste nici macar in cele mai obisnuite situatii: la cumparaturi , intr-un mijloc de transport in comun, la serviciu etc. Ne interzic prin orice mijloace dreptul la o viata linistita si demna, pentru ca apoi sa exclame: vezi ce persoana scarboasa esti? Sa zici mersi ca mai traiesti decent datorita noua , cei care te-am obligat sa pleci capul si sa te recunosti vasal.Caci asta suntem in romania : vasalii sefutului direct , care este vasalul sefului mai maricel , care la randul sau este vasalul unui politician , care la randul lui este vasal.Cum isi asigura vasalii dreptul la o existenta cat de cat decenta? Hai , chiar nu stie nimeni? Bineinteles ca nu , cand este vorba de propria persoana , dar ii arata cu degetul si mai pune si de la el cand este vorba de cel care are un loc mai bun la masa asta a vasalilor.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!