Festivalul cascavelei de la Valea Doftanei-Prahova

Postat de Constelatialeu in Bucataras hai hui pe 8 Sep 2013, 17:24

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

De ceva ani tot zic ca ajung la acest festival si n-am ajuns,insa azi uite-ma la drum ,printre serpentine cu gandul la un bulz de mamaliga si-o pastrama buna....

Am sa incerc sa fac o mica descriere a zonei,in care cuvintele cu siguranta sunt sarace,peisaj super,oameni cu bun simt.Predestinat sau nu, locuiesc pe strada numita ''Calea Doftanei''',este drumul care duce spre Valea Doftanei.

Comuna Valea Doftanei,formata din satele Tesila si Traisteni este amplasata intr-un cadru natural pitoresc cu multe valente turistice,lipsit de resurse de poluare si degradare a mediului. Campina lui Grigorescu si Hasdeu se afla la  rascruce de drumuri. Din ea pleaca in directia nord o sosea serpuitoare ce se indreapta spre Valea Doftanei.Drumul serpuitor si domol lasa in urma inchisoarea Doftana de la Telega si cheile Brebului-acolo se tine Festivalul dulcetii-valea se ingusteaza capatand frumusesti care nu pot fi descrise in cuvinte,trebuiesc vazute cu ochiul liber.Inainte de intrarea in comuna,apele raului Doftana au fost ''stranse'' intr-un lac,prin construirea barajului de la Paltinu.Lacul poate fi asemuit cu  o mica mare,au fost ani cand am vazut adevarate valuri ca la mare....

Comuna este asezata in zona nordica a judetului Prahova,in zona Carpatilor de curbura,pe cursul mijlociul al raului cu acelasi nume.Relieful muntos al acestei localitati este mai accentuat catre nord,unde este limitrofa cu jud.Brasov.

In aceasta superba localitare se tine an de an,la inceputul lunii septembrie,Festivalul Cascavelei,unde se aduna producatori din diverse zone ale tarii,Dambovita,Buzau,Brasov.....

Anul acesta a avut loc editia cu numarul XII,editie la care am luat si eu parte,amestecandu-ma printre sateni,turisti,miros de pastrama si buzl......

Am incercat sa surprind prin cateva fotografii pulsul festivalului cu dorinta ca pe viitor sa va fac sa nu ocoliti aceasta superba zona,daca se afla in drumul vostru.

A transmis de la fata locului Clementina si aparatul ei de fotografiat,care incepe sa dea semne de oboseala.....

Comentarii (14)

08.09.2013, 22:03

Laurici,nu v-am adus nimic,am luat pentru mine...pastramioara,carnati,cas dulce,branza de burduf......ajunge nu mai zic...

08.09.2013, 22:05

frumoasa zona de bulz , cascavaluri si alte cele nu imi e pofta )

08.09.2013, 22:06

Era cat pe ce sa ratez anul asta festivalul.. Din fericire am ajuns aseara pe la ora 19 Imi era asa dor de-un bulz si de-o cascavea de zicea-i ca-s gravida
De vre-o 10 ani, nu prea lipsesc la festival, dar de obicei ajungeam dimineata si aveam timp de luat tarabele de rand pana dupa amiaza.. Aseara.. am fost doar pe repede-inainte.. Da` tot mi-am luat un ulcior cu capac ptr a pune lapte la prins
Daca ajungeam mai devreme chiar vroiam sa te sun.. dar.. la ora aia..

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!