Festivalul Sarmalelor editia a IV-a -Salonta 02 septembrie 2012

Postat de Sidy in Bucataras in oras pe 4 Sep 2012, 15:37

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

"Fă-ţi oleacă de vreme şi vină duminică, 2 septembrie, la noi, pe uspăţ. Vină să vezi mândrele noastre obiceiuri, să asculţi hidedea cu goarnă, dar, mai ales, să-ţi astâmperi setea cu un strop de pălincă de prune şi foamea, cu nişte sarmale gătite ca la mama acasă", este invitaţia venită din partea gazdei evenimentului, consilierul judeţean Ioan Sala şi a "ajutoarelor" lui, consilierii locali Ramona Buz şi Răzvan Sala.

Ca-n fiecare an, în prima duminică din luna septembrie, în Parcul Maria( în zona Muzeului Ţăranului Român) din municipiul Salonta, s-a desfăşurat Festivalul sarmalelor, ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie. La acest eveniment au fost prezenţi participanţi din localităţile: Avram Iancu, Batăr, Ghiorac, Mădăras, Salonta, Tinca, Tulca şi restaurantele "Slavia" şi "Millenium".

De ce acest festival? Pentru că nu există praznic, petrecere sau eveniment important din tradiţia românească fără acele rulouri umplute cu orez, carne, condimente, ciolan afumat sau şorici.

Focul la ceaune a fost dat în jurul orei 13:00, după deschiderea festivă a evenimentului cultural-gastronomic şi a continuat să ardă mocnit aproape două ore, timp în care muzica populară autentic românească a completat ingredintele sofisticate folosite de maeştrii bucătari în prepararea şi fierberea sarmalelor. 

Organizatorii au pregătit un spectacol artistic inedit susţinut de mai multe ansambluri si cantareti bihoreni,muzica populară autentic românească a completat apropiata zi a comemorarii a 140 ani de la plecarea dintre români a eroului nostru naţional, Crăişorul munţilor, Avram Iancu .

Momentul cel mai aşteptat al festivalului a fost cel al degustării sarmalelor. Toată lumea a mâncat cu poftă, iar juriului i-a fost greu să decidă cui îi revine trofeul.Asa ca s-a hotarat :„concursul are un singur câştigător: publicul de toate vârstele".Toate echipele de bucătari au primit diplome, o oală de lut pentru sarmale şi premii speciale. 

Sa ne vedem cu bine si la anul.....

Comentarii (3)

04.09.2012, 15:52

ai fost?

06.09.2012, 08:30

Daaaaaaaaaaaaaaaa.....Nu se vede ???

08.09.2012, 01:30

Sidy , anunta-ne cu o saptamana inainte sa ne putem prezenta sa ne lingem si noi pe degeta

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!