FOTOREPORTAJ: Cum arata o ferma publica din mijlocul Dublinului

Postat de Cristi Roman in Bucataras hai hui pe 13 Sep 2011, 12:28

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Stiti de ce imi place asa de mult Dublinul? Ok, e un oras mic de tot, si ultima oara am constatat acest lucru la revenirea din Stockholm, acum aproape o luna (da, am promis serial culinar suedez si va veni). Imi place fiindca mereu descoperi lucruri noi, daca iti doresti acest lucru.

Ferma publica Airfield (pentru cei din Dublin: e la mica distanta de Dundrum Shopping Centre si se ajunge cu LUAS verde, statia Ballaly, apoi mers pe jos 6-8 minute) era pusa la “de vizitat” de ani de zile, insa de-abia de curand i-am trecut pragul si hectarele. Recunosc, am fost ambitionat si de faptul ca pe 31 octombrie se va inchide pentru 18 luni, pentru rearanjare/modernizare.

Sunt mai multe astfel de ferme in Dublin, intinse pe multe hectare, pline de animale, plante, fructe si legume dar si restaurante in care se prepara mancare din productia proprie. Toate sunt family friendly, evident, fiindca lumea capitalista de aici aplica de mult un principiu important: de ce sa luam bani de la un singur om sau de la 2 cand putem sa luam de la 3, 4 sau 5, adica de la o familie intreaga .

Ferma Airfield e situata langa muntii Dublin, insa in plina zona urbana, asa cum puteti vedea si din poza cu minunata floare a soarelui.

Ferma are zone intinse de legume si ierburi de intrebuintare culinara, de animale (gaini, porci, vite, oi, capre, ponei), de flori, dar si alte spatii intinse cat vezi cu ochii. In ziua in care am vizitat-o a cam plouat, asa ca vizita a fost facuta in usoara graba.

Plantatii intregi de capsuni, mure si zmeura…

Copaci maiestuosi si vechi, buni pentru relaxare si meditatie…

Statui prin padurea fermei…

Locuri in care se organizeaza petreceri pentru copii (zile de nastere, etc)…

Expozitie de masini de epoca, ce au apartinut familiei ce detine ferma…

Vreti sa vedeti cum arata un cosulet de picnic in anii ’20 ai secolului trecut? Iata-l.

Si, bineinteles, restaurantul fermei, care a fost un scop separat al calatoriei spre Airfield . Fiindca mancarea de aici este gatita simplu si gustos, cu mare parte din ingrediente cultivate chiar pe pamantul fermei. Inclusiv torturile si dulciurile sunt produse aici, am intrebat special.

Mancarea de aici nu a cuprins nimic cu carne, insa nu m-a deranjat deloc acest lucru, din contra: am mancat superbine si supergustos si mai mult decat decent la preturi (10 euro un fel principal care venea cu trei tipuri dorite de salate).

S-au consumat asa: un ghiveci de legume (dovlecei, vinete, rosii + mozzarella) superb realizat, alaturi de salata de paste si verdeturi.

Placinta de cartof cu salata de fasole si naut, salate de fasole verde, salata de morcovi.

Dar si dulciuri, bineinteles . Un minunat strudel cu mere (care sunt foarte bune in Irlanda) si o delicioasa prajitura pe baza de cacao si ciocolata, foarte inteligent creata, care a avut si un biscuite crocant si caramelizat in varf.

Si la plecarea din ferma normal ca trebuie sa te speli pe maini, nu?

Sa fiti iubiti si sa va fie bine, prieteni, si nu uitati sa o ajutati pe Ioana, daca puteti!

Comentarii (19)

Rux

26.09.2011, 16:01

Splendid!!! Doamne cand o sa vedem si la noi asa ceva? Ce mult as vrea reteta de la prajitura aia delicioasa!!!! multumim

26.09.2011, 16:39

Foarte frumos!

09.12.2011, 12:55

Dupa cum spune Dia ,,te invidiez'' dar in sensul bun
Minunat loc si minunata prezentare
Vreau si eu in copac[ pare destul de solid ]

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S