Gust si sanatate: afla care sunt cele mai benefice condimente!

Postat de Adinuta in Condimente pe 4 Noi 2011, 11:15

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

Crezi ca strica sa gatesti si sanatos, nu doar gustos? Fie ca esti un fan al condimentelor, fie ca de-abia acum descoperi aceasta pasiune, e bine sa stii ca nu toate condimentele sunt sanatoase sau utile. Dintre cele recunoscute de catre specialisti ca fiind "utile si sanatoase", iata o lista de doar 6 astfel de condimente, pe care TREBUIE sa le folosesti in bucataria ta.

Chimionul (engleza: cumin)

- se foloseste in bucataria indiana, in cea turceasca (kebap si chiftele), in nordul Africii (in special in Maroc), in unele parti din China si chiar din Mexic.

- ajuta organismul sa asimileze mai usor nutrientii din alte alimente, este foarte bogat in fier, imbunatateste memoria.

Piperul negru (engleza: black pepper)

- se foloseste aproape in toata lumea; cel mai delicios piper negru se spune ca provine din regiunea Kampot (Cambodgia).

- ajuta la prevenirea acumularii de gaze in stomac, distruge celulele grase si ajuta enorm la procesul digestiv.

Ghimbirul (engleza: ginger)

- se foloseste in bucatariile din China, Thailanda, India, dar si in cea caraibiana.

- ajuta la sistemul digestiv si este un aliat excelent pentru persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil; deasemenea, ghimbirul este un cunoscut anit-inflamator.

Turmericul / Curcuma (engleza: turmeric)

- se foloseste in bucatariile din India si China inca din secolul 7, iar in ultima mie de ani si in nordul Africii.

- ajuta la prevenirea cancerului de prostata, scade nivelul de colesterol si este anti-inflamator.

Scortisoara (engleza: cinnamon)

- se foloseste in Asia, dar si in Orientul Mijlociu, Mexic sau Europa.

- ajuta la impiedicarea ingrosarii sangelui si este anti-inflamator, gratie eugenolui, un compus foarte puternic.

Vanilia (engleza: vanilla)

- se foloseste in toata lumea, dar cel mai aromat baton de vanilie provine din Madagascar.

- ajuta la cresterea libidoului, atat la barbati cat si la femei, este un puternic antioxidant si ajuta la destresarea organismului, la nivel mental.

Tu cu cate din aceste sase condimente gatesti in mod uzual?

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

05.11.2011, 00:59

09.11.2011, 08:54

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!