Hand blenderul (blenderul de mână)

Postat de Cristi Roman in Ustensile de bucatarie pe 10 Apr 2010, 15:35

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Încă un aparat si-a facut aparitia de curand in bucataria mea: e vorba de mult doritul hand blender, blenderul de mana, de la Philips.

Mi-au spus unii prieteni sa-mi iau, aveam nevoie, e drept, asa ca am facut gestul de a-l cumpara. Vestea si mai buna e ca aparatul e ieftin, eu am dat €23 pe el, deci ar trebui sa-l gasiti la 25-30-40 de lei si in Romania.

Aparatul se compune din corpul principal, care la randul lui se poate imparti in doua parti. Alaturi, mai sunt doua vase, unul mai inalt si mai subtire, bun de amestecat legume sau fructe cu diferite lichide.

Corpul principal se face si el in doua parti, iar partea de sus se ataseaza apoi la celalalt vas, care e un tocator electric. Si astfel ai si tocator electric de bucatarie.

Ce fac cu el?

Aparatul e util pentru prepararea supelor de tip crema, cand, pur si simplu bagi blenderul in vasul in care fierb legumele si amesteci bine de cateva ori: legumele se transforma in crema si gata supa crema!

Apoi, acum cateva seri l-am folosit sa fac hummus in casa, din boabele de naut fierte, plus tahini, sosul special din seminte de susan. Inca putin ulei de masline, sare, usturoi, blenderul in functiune si in 5-8 minute am avut gata hummus proaspat, de calitate.

Iar acum ceva timp am pregatit chiar dropul de miel cu ajutorul acestui aparat: ceapa am dat-o prin tocatorul electric, in 20 de secunde a fost gata, organele de miel apoi au fost date si ele prin tocator, in 5-7 minute. Rapid!

Apoi, alta intrebuintare foarte indicata este pentru fructe: puteti sa realizati singuri smoothie-uri sau shake-uri, cum ar fi banana cu capsune si cu lapte, sau kiwi cu banane sau cu iaurt, sau fructe cu cuburi de gheata.

Cel mai mult mi-a placut cand am realizat un inedit sos verde pentru friptura de miel, pe baza de iaurt, menta, patrunjel, scortisoara si inca un ingredient secret.

Prin urmare, e ieftin, e foarte util, trebuie sa-l aveti fiindca scurteaza mult din etapele gatitului clasic, sau, mai exact, din etapele pregatitoare ale unui preparat.

 

 

Comentarii (21)

12.02.2011, 09:19

sper sa imi iau si eu unul dasta cat de curand

18.03.2011, 13:21

am si eu unul si ma ajuta ffff mult si mai ales in pasarea mancarii pt bebe

22.03.2011, 11:25

Un minunat ajutor in bucatarie,eu nu am reusit sa imi cumpar,tanjesc la unul dar am un robot pe care il folosesc cam greu,este destul de incomod,prea mare ,daca m-ar fi sfatuit si pe mine cineva as fi facut o economie serioasa de spatiu si bani
Acum bb mic papa mancarica pasata si o facem la robot, mai mare daraua decat ocaua .Acest blender este o inventie geniala.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola