Incotro..

Postat de aliliana in Cu de toate pe 16 Ian 2014 | 1837 vizualizari

Comentarii (20)

16.01.2014, 10:59

Liliana, imi pare rau....as putea fi si eu in breasla daca ascultam de mama, dar am ales un alt drum! E o meserie frumoasa sa educi copii, e si o mare responsabilitate, dar s-au schimbat multe, nu mai e ca pe vremea noastra....eu inca imi amintesc cu drag de dascali care m-au format ca om, nu mi-au predat doar materia, au discutat cu mine si alte lucruri care ma interesau in viata!

16.01.2014, 11:17

Ar trebui si o lege impotriva parintilor care trag la raspundere profesorii pentru faptele copiilor lor si cei care ofera bani profesorilor pentru a schimba notele lor.
Sper sa mearga lucrurile inspre bine,important e ca tie iti e draga meseria asta

16.01.2014, 11:17

Offf mai Lili scumpa...atat de bine stiu cum te simti...am avut si eu pornirea asta de a scrie un articol despre spitale, maternitati...dar am impresia ca ma lupt cu morile de vant si simt ca nu mai pot uneori...stiu ca printre cadrele didactice exista si oameni de exceptie, eu am intalnit astfel de oameni, le respect munca si ma inclin, stiu ca nu exista padure fara uscaturi, stiu ca te simti nedreptatita atunci cand tu incerci sa-ti faci meseria cu buna credinta si pasiune si altii pe la tv terfelesc tot in ceea ce crezi tu....Iti doresc liniste si pace sufleteasca ca sa poti merge mai departe cu fruntea sus as scrie pagini intregi despre ceea ce simt, despre ceea ce cred, trait, experienta cu oamenii....si tot nu ar fi suficient...eu am o vorba pe care o spun fara frica sefilor mei: ca indiferent de meseriile noastre inainte de toate suntem oameni...

16.01.2014, 11:18

Generatia de acum este lipsita de bun simt si educatie, nu fac altceva decat s aia la misto pe cel de la catedra. Stiu asta pentru ca am iesit si eu nu de foarte mult timp de pe bancile scolii si imi amintesc cum se comportau unii colegi de ai mei cu profesorii, imi era mie rusine. Bine ca exista si profesori care nu isi fac meseria asa cum trebuie, dar nu inseamna ca toti sunt la fel. Sunt si parinti foarte permisibili cu copiii lor, le ofera de toate si de asta ei isi bat joc de viata...Sa speram totusi ca lucrurile se vor remedia si ca va fi bine

16.01.2014, 11:37

Corina, cred ca au fost dascali adevarati daca iti aduci aminte si acum de ei...Am si eu astfel de elevi si de aceea nu imi pierd speranta. Meseria este la fel de frumoasa ca oricare alta..Si mai cred ceva...sunt frumoase pentru asa le fac si oamenii.

16.01.2014, 11:38

Mitinita, sper sa fie bine. Pentru si problema cu banii tot din afara a inceput. A trebuit sa fie cineva mai cu moţ si sa arate cat este de ,, devotat"

16.01.2014, 11:41

Simona, poate ar trebui sa-l scrii, sa nu fie un gand inchis undeva. Problema este ca s-a ajuns unde nu trebuia. Alminteri am inima si constiinta impacata. Fac ce trebuie.

16.01.2014, 11:44

Rocsi, nu as generaliza. Sunt si copii de exceptie, cu bun simt, educati, colegi buni, buni prieteni Dar uneori, si nu vorbesc de mine in mod special pentru ca la mine nu sunt asa de comlexe lucrurile, colegii lor care sunt opusul lor ii perturba si pe ei. Eu nu-mi pierd speranta ca lucrurile vor veni la matca lor.

16.01.2014, 11:57

Ma doare in toate directiile,ca om,ca parinte,ca fost elev,ca un copil al carui parinte a fost in slujba invatamantului 40 de ani.....am tot urmarit nebunia ,care nu-i de acum,dar care incepe sa se extinda periculos de mult.Nu mai exista limite,bun simt,onoare....si am sa zic sus si tare ca 90 % din tot ce se intampla e vina parintilor....si nu ma apuc sa detailez ca n-as mai termina pana la adanci batraneti....cat despre profesori...sunt si acolo uscaturi ca peste tot,dar atata timp cat ne complacem in mocirla asta asa o sa si murim....azi chiar sunt foarte nervoasa....ma opresc ...

16.01.2014, 12:08

Of! Si eu sunt trista pentru tot ce se intampla in ultima perioada in scoli...trista si pentru dascalii care sunt bagati in aceiasi oala cu cei ce nu-si iubesc deloc meseria si le sunt colegi de breasla, trista si pentru elevii care nu se mai pot bucura de ceea ce a fost cu multa vreme in urma scoala romaneasca...cei ce sunt ca niste oi ratacite in intuneric si da, aici o mare parte din vina o poarta si parintii dar si societatea chipurile "moderna" in care traim astazi cu totii.
Vorbeam chiar zilele trecute cu profesoara baiatului meu de romana cu care facem meditatii in particular...un om deosebit de valoros din toate punctele de vedere pentru invatamant si nu numai si-mi spunea ca in urma cu 45 de ani cand a ales aceasta meserie a stiut de la inceput in ce se baga, ca salariile sunt mici, insa asta nu a impiedicat-o sa isi arate dragostea de pedagog fata de scolari si sa le insufle bucuria si placerea de a invata, lucruri care in zilele de astazi sunt perle rare...
Fac parte dintre parintii care isi dascalesc copiii si-i invata bunul simt si la scoala si in viata...si pot sa vad ca dreptatea e undeva pe la mijloc...nici profesorii nu sunt toti la fel, dar nici copiii...sper si vreau sa cred in binele scolii romanesti, al pedagogilor adevarati cu iubire de meserie si-n viitorul acestor elevi Te imbratisez Liliana, stiu ca esti un om deosebit de frumos si ma stiu ca este nevoie de cei ca tine in tara asta

16.01.2014, 13:23

Liliana, sunt putini ca tine. Ai dreptate intru-totul, dar nu stiu cum se face ca noi n-am nimerit decat "uscaturi". Abia astept sa termine liceul, sa scapam de tot. Personal, sunt dezamagita si as putea sa scriu pagini intregi pe tema asta

16.01.2014, 21:48

Cleme, imi dau seama ce simti. Si ai mare dreptate in ce ai scris.Si ma opresc aici.

16.01.2014, 21:52

Multumesc Rux..si eu am aceeasi speranta. Stiu ca sunt oameni care-si fac treba dincolo de bani...si in orice domeniu. Scoala nu e formata numai din profi., mai are si elevi si parinti. Si stii cum e cand din trei cai trage doar unul la o caruta...cam asa e si la noi, pentru ca mai sunt si cazuri din astea.

16.01.2014, 21:55

Ela, stiu ca exista si ,, uscaturi''.Am spus si eu in postarea de mai sus. Dar avem dreptul ca parinti sa expunem problema care ne framanta. Ideea este sa fim si uniti. Imi pare rau de ceea ce spui. Este foarte important pentru copil sa-si gaseasca unda care trebuie si atunci cand trebuie.

16.01.2014, 21:59

Liliana,stiu prea bine ce vrei sa spui si intuiesc ceea ce simti.
Cunoscandu-te acum,imi dau seama ca esti un om onest si cu drag de meserie.Dar lucrurile nu vor fi ok atata timp cat eforturile vin doar dintr-o singura directie,uneori doar de la dascal spre elev iar alteori de la elev spre un dascal care si-a uitat menirea.
Din pacate,in multe domenii de activitate suntem umiliti si marginalizati cei ce vrem sa ne facem datoria cu demnitate,sa fim de folos societatii in care traim.
Am urat intotdeauna generalizarile si stiu ca fiecare im merita sa fie judecat in parte pentru faptele sale.
Dar mai stiu ca poti sa acuzi doar cand esti in masura s-o faci si ai si argumentele necesare,luptand corect ,asa cum bine ai spus.
Sunt convinsa ca sunt inca copii care merita sa fii dascalul lor.

17.01.2014, 07:23

Dia, Din nefericire feed-back-ul asta e din ce in ce mai greu de indeplinit. Ma bucur ca inca mai intalnesc oameni care sa-mi spuna o vorba buna, mai sunt elevi de exceptie prin comportament si educatie si felicitari parintilor lor, pentru ei nu poti da inapoi, nu spui,, gata"...pentru ei mergem mai departe, si asta in orice domeniu. Multumesc Dia

17.01.2014, 12:40

Asa este Liliana,daca exista chiar si o singura persoana pentru care merita sa ramanem intr-un loc anume,ramanem fara rezerve.Important este sa existe.
Mereu ne vor dezamagi unii,dar vor exista altii cu care sa rezonam.

17.01.2014, 21:22

Dia, cred ca este si in firea noastra sa nu ne oprim. Si chiar nu trebuie.

17.01.2014, 21:42

Exact asa se intampla si la noi..Cei cuminti, cei care invatau cu adevarat erau perturbati de ceilalti si se intampla ca toti sa platim pentru 2-3...

19.01.2014, 17:35

Stiu Rocsi. Ma straduiesc cat pot sa nu cad in patima generalizarii. Pentru ca este chiar pacat ca cineva nevinovat sa pateasca la fel cu cel vinovat.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!