Interviurile Bucataras: Aliliana

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 4 Mai 2014, 20:57

Articol pe placul a 48 bucatarasi
comenteaza
 
Acum, la ceas de seara, am placerea sa va fac cunostinta cu Liliana. Un om frumos, cald, echilibrat si cu un fin simt al umorului ni se dezvaluie in randurile ce urmeaza. 

Antreul

1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Pentru cine nu ma stie, sunt Liliana Stanciu. In ultimii 20 de ani am terminat facultatea, m-am casatorit ( nici nu stiti cu cine si nici nu va spun  :)) ) si ne-am intemeiat o familie frumoasa. La cativa ani distanta, dupa ceva timp de asteptare a aparut Mara, fetita mea, cea care m-a consolidat si mai mult pe mine, ca om. Ca profesie, sunt cadru didactic.
 
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Sunt un om de cuvant si ,, neutru” cand vine vorba de grupuri, discutii etc. Incerc sa inteleg pe fiecare in parte, cred ca stiu sa ascult, gasesc la mine un sfat uneori (daca-mi este cerut, evident).
 
3. Principalul tau defect?
Ohooo, am o gramada de defecte. Cel mai mare, nu sunt punctuala. E imposibil sa merg undeva si sa nu intarzii…pe ultima suta de metri gasesc eu ceva de facut ca sa plec ,, pe fuga”. Si as mai adauga unul, care in timp s-a mai estompat, pun la suflet multe lucruri care uneori n-ar trebui puse.
 
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Sincer? Nu stiu sa am planuri indraznete. In timp, am invatat ca e bine sa te gandesti la ce stii ca poti ajunge. Si apoi la planuri am cam renuntat uneori, ca nu se mai ,,pupa” cu realitatea (nu sunt pesimista).
 
5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))
Pai cum sa nu te indragostesti de un loc vesel si de un loc de la care inveti multe? Pe site am intrat cu ceva timp inainte de a deveni membru activ, dupa retete, mici secrete culinare... Iar faptul ca am intrat pe site ca si membru activ i se datoreaza lui Padre. Statea pe site si radea.:))
PS: La inceput am stiut ca site-ul este lansat de un singur barbat, iar la Slanic am aflat si de al doilea. Buna treaba au facut!
 
6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?
Evident in bucatarie. Pe net intru cand am timp (ziua), iar de obicei intru seara cand mai am si de lucru.
 
7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Inainte vreme, copil, ajutam si eu si observam, stateam pe langa mama , imi placea felul ei de a-si pregati toate, inainte de a se apuca de bucatareala, dar au fost situatii cand am pregatit cate ceva, lucuri simple.
Cu adevarat, talentul l-am descoperit cand a fost nevoie sa gatesc propriu zis, dupa ce m-am casatorit. De atunci, bucataria a fost numai a mea:)). Imi si place sa stau la bucatarie si atunci lucrurile se desfasoara de la sine.
 

Felul principal

1.Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Nu pot spune doar unul. Spun mai multe? Mancarea de pui cu orez, ciorbele de orice fel, budinca de orez cu mere, cozonacii, pomana porcului, untul cu mamaliga…sunt muuulte feluri de mancare.
 
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Dulciuri. Si daca au si ciocolata…sunt fericita.
 
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
O tochitura, o portie zdravana, nu am reusit sa termin. Cred ca era pe undeva prin Moldova.
 
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Nu am o reteta speciala. Am pregatit multe preparate in timp si pentru diverse ocazii. Oaspetilor le-au placut, la spital n-au ajuns :)), ceea ce inseamna, sper, ca au fost bune.
 
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Sa ung carnea cu ulei, inainte de a o pune pe grill, sa pun putina apa la fiert inainte sa fierb laptele, sa incerc laptele intr-o lingura pe flacara (sa nu se branzeasca) inainte de a-l pune la fiert. Am primit de-a lungul timpului multe. Le-am invatat pe toate pentru ca sunt de folos.
 
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Nu am facut multe boacane, dar cele care au fost, au fost. Am fiert visine pana a scazut tot lichidul si s-au lipit de fundul oalei, si un fuuum… Trebuia sa fac sirop. Am prajit cartofi si i-am uitat pe aragaz (am mers la alte treburi), nu stiam de ce nu mai vad lumina soarelui in bucatarie ( asta mai la inceputuri):) . Nu cred ca este cineva scutit de boacane in bucatarie.
 
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Rame, viermi, lacuste, serpi, oua fierte cu pui in ele ( am vazut pe un canal TV, la asiatici).
 

Desertul

1.Ce ti se pare sexy?
Orice om frumos, cu comportament frumos.
 
2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?
Frumos la suflet. Daca este frumos acolo este si frumos la chip. Intelegator, spontan, inteligent, cu simtul umorului, sfatuitor, frumos …fara sa sune a cliseu, barbatul de langa mine, este ideal.
 
3. La ce visezi?
Visez la un viitor mai bun pentru copiii nostri, oamenii sa fie mai buni, sa se inteleaga intre ei.
 
4. Ce pasiuni ai?
Imi place sa calatoresc, sa vad, orice, nu conteaza. Prin natura lucrurilor, facultatea m-a ajutat foarte mult sa calatoresc in tara si mi-a format mult aceasta latura. Imi place sa citesc (din pacate, in ultima vreme, din ce in ce mai putin), sa ma uit la un film bun, sa gatesc ( gatitul nu este pe ultimul loc in pasiuni ), sa ascult muzica, sa lucrez in gradina, merg la Biserica. Mi-aduce linistea de care am nevoie.
 
5. Ce urasti cel mai mult?
Of…Nu urasc. Mi se pare ca ura este o povara mult prea grea pentru mine si nu o pot duce. Sper sa ma ocoleasca ca si pana acum. Pot spune ca nu-mi plac anumite atitudini, comportamente, vorbe ale oamenilor.
 
6. Cum te relaxezi?
Calc, gatesc, spal vase :), lucrez in gradina, plantez flori, ma plimb prin curte, ascult muzica, recitesc pasaje dintr-o carte care mi-a placut, temele Marei.
 
7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?
Albastru/verde si nuantele acestora. Dar mai sunt si alte culori care-mi plac. Muzica anilor adolescentei mele ( anii ‘90), muscate, lalele, frezii, liliac.
 

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:
Ma uit pe ceas si scriu. Sper sa scriu cat mai repede sa pot scrie cat mai multe :))
Asa cum va spuneam, pe site am ajuns datorita lui Victor. El m-a determinat. Intr-o seara in timp ce calcam, el radea de mama focului si-mi povestea cate ceva, dar necunoscand ce si cum, pentru mine era oarecum strain. Pana cand mi-a spus: ,,hai, fa-ti cont, sa vezi cum e!”. M-am gandit 5 minute daca sa-mi fac sau nu….si gata. Am fost primita cu multa caldura, mi-amintesc ca se tot adunau cererile de prietenie la ,,prieteni “… poate ca am fost si privilegiata, ca deja, inaintea mea, era Padre. De aici am invatat 1000 si mai bine de lucruri bune, nebanuit de multe. Apreciez enorm munca depusa aici si efortul fiecaruia in parte.
Ce-mi place la Bucataras.ro? este deschis! Imi iau portia de veselie, de seninatate intrand aici, in zilele mele mai grele. Sunt oameni frumosi aici, oameni de la care ai ce invata ( si am invatat, asa cum spunem). Marele sau merit este ca a reusit sa fie o punte intre oameni din diferite colturi de tara si de lume si nu numai atat, sa-i faca se se si simta aproape. Am avut bucuria ca pe o parte din prietenii de pe site sa-i si cunosc in realitate. Pot spune ca sunt pentru prima data activa cu adevarat, pe o platforma online. Eu sunt sceptica din fire. Poate lucrul asta se si vede uneori.
Dar Bucataras.ro este locul unde te intorci si a doua oara, odata venit aici. Va doresc multa sanatate, bucurii si putere de munca, sa duceti mai departe ceea ce ati inceput.

  

Comentarii (77)

09.01.2015, 19:58

Teo

Teo
01.02.2015, 21:45

Se simte ca se prezinta un cadru didactic!

14.04.2016, 11:47

sa fiti sanatosi,oameni frumosi

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola