Interviurile Bucataras: Xandrinne

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 1 Mai 2014, 11:59

Articol pe placul a 29 bucatarasi
comenteaza

Astazi o vom descoperi pe Xandrinne, care este alaturi de noi de patru ani. Delicata, optimista incurabila, crede inca in bunatatea oamenilor. Ii plac copiii si ii place sa-i invete lucruri frumoase. Mai bine o lasam pe ea sa se prezinte! :) 

Antreul

1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Sunt o mamica fericita, care in ultimii (aproape) 20 de ani a stat intre copii: sunt profesoara si am elevi cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani pe care incerc sa-i invat multe lucruri interesante si sa-i educ cat pot mai bine. Sunt o optimista incurabila, care adora sa citeasca, sa danseze, sa asculte muzica si sa gateasca.
 
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Umorul, spontaneitatea si faptul ca imi place sa ajut oamenii, neconditionat.
 
3. Principalul tau defect?
Cred, in continuare, ca toti oamenii sunt buni, chiar daca s-a intamplat sa constat ca nu e chiar asa…
 
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Mi-ar place sa am propriul meu restaurant, sau propria mea cofetarie/patiserie, din care oamenii sa iasa fericiti. Mi-ar place sa fiu propietara unui conac, undeva, la tara; in acea cladire ar functiona o scoala unde copiii ar invata, pe langa materiile obisnuite si lucruri practice (diverse mestesuguri, gradinarit, etc).
 
5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))
Imi place ideea platformei culinare, unde, pe langa retete gasesti si multe alte informatii; de asemenea, imi place si comunitatea care se formeaza in jurul unei asemenea platforme. De multe ori regret ca nu am timp suficient sa-i cunosc pe Bucatarasi (ma refer la utilizatorii site-ului), sa rad impreuna cu ei (am vazut ca sunt foarte prietenosi, si cu simtul umorului bine dezvoltat)… Si, tot ca o paranteza, nu am stiut ca site-ul a fost lansat de doi barbati, dar ma bucura ideea lor; au facut o treaba excelenta, din punctul meu de vedere.
 
6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?
Petrec mult timp in bucatarie, mai ales in week-end; dar, recunosc, navighez si pe net, in cautare de noi idei culinare si nu numai.
 
7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
In adolescenta si putin mai tarziu, faceam diverse lucruri prin bucatarie: unele ieseau bine, altele, mai putin bine. In momentul in care am intrat in concediu de maternitate (am stat patru ani acasa, si ce bine a fost!!) am avut timp suficient sa experimentez in bucatarie; asa am descoperit ca nu am „doua maini stangi”. In acea perioada chiar am petrecut mult timp in bucatarie, am inceput sa scriu si pe blog (doi ani am cochetat cu ideea aceasta si am cautat curaj, noroc ca m-au incurajat cei apropiati).
 

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Categoric snitelul cu cartofi prajiti si salata de varza; e mancarea mea de alint. Imi amintesc de copilarie si cremele de vanilie si de zahar ars.
 
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Ciocolata. Oua umplute.
 
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Cand eram copil am avut ocazia sa mananc la Sura Dacilor, din Brasov, niste preparate vanatoresti; am fost impresionata; si inca mai sunt! De asemenea, imi amintesc cu drag de pastravul pe care l-am gustat in Sovata, la Cabana Tivoli.
 
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
 Pizza pe care o fac imi iese tare bine, tortul „Amandina”; deserturile, in general.
 
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Nu as putea exemplifica ceva anume, sunt destule sfaturi care m-au ajutat enorm in bucatarie, sfaturi culese de peste tot, de la mama, de la soacra, de la cumnata, de la sot, de la colegi bloggeri, de la Bucatarasi ;)
 
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
O forma de copt detasabila s-a gandit ca momentul oportun pentru a-mi face „viata amara” e acela cand introduc preparatul in cuptor; nu retin cum am cules aluatul, cat de repede am curatat cuptorul… Noroc ca aveam inca o tava asezata in cuptor (folosesc tot timpul asa ceva, am cuptor de „fite” :D ). Am supravietuit :))
 
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Nu as gusta niciodata chestii extravagante, pe care eu una nu le inteleg, gen gandaci, serpi, paianjenii… Brr!!
 

Desertul

1.Ce ti se pare sexy?
Un barbat care canta in soapta pruncului pe care il tine in brate.
 
2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?
Barbatul ideal este cel cu care impart si bune si rele si care ma „suporta” de cativa ani incoace.
 
3. La ce visezi?
La o lume mai buna.
 
4. Ce pasiuni ai?
Lectura, dansul. Gatitul.
 
5. Ce urasti cel mai mult?
Ipocrizia.
 
6. Cum te relaxezi?
Citind. Gatind.
 
7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?
Imi plac culoarea rosie, muzica rock si trandafirii.
 

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:
Oo, mi-a placut de prima data ca am fost bine primita, toata lumea s-a purtat frumos cu mine de parca as fi fost in comunitatea Bucatarasilor de foarte multa vreme. Apoi mi-a placut promptitudinea adminilor, apropierea si caldura cu care mi-au raspuns intrebarilor. De fapt, de fiecare data cand am avut o nelamurire am gasit persoane care mi-au raspuns cu amabilitate; persoane pe care le „citesc” pe „Bucataras”. De asemenea imi place varietatea si diversitatea de pe site; daca raman in pana de idei am de unde ma inspira. Am avut curaj si am participat la concursul „Reteta anului 2013”; nici nu pot descrie cat de multumita am fost sa vad ca un tort preparat de mine a primit voturi, inclusiv in faza finala, de jurizare. Multumesc draga „Bucataras” pentru sentimentul frumos, de implinire, pe care l-am avut!
In concluzie, randurile acestea au fost scrise de o prietena, care, desi nu reuseste intotdeauna sa petreaca pe site atata timp cat si-ar dori, revine de fiecare data cu mare placere. O zi frumoasa tuturor!
P.S. Multumesc mult pentru invitatie!
 

Comentarii (23)

11.05.2014, 22:35

Va multumesc tuturor!

14.05.2014, 02:00

Mi-a facut mare placere sa te citesc, imi place ce vise minunate ai sa ai sansa sa ti se indeplineasca cat mai multe din ele, esti o persoana deosebita sa ai noroc si sanatate ca sa iti poti indeplinii proiectele tale Sa stii ca e superba meseria ta, e minunat sa poti tari inconjurata de suftele pure si de ochii minunati si plin de intrebari ai copiilor, este minunat sa poti face parte din lumea lor

25.07.2014, 10:38

Sylvia, multumesc mult!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20