Interviurile bucataras.ro: Diaconta

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 7 Apr 2016 | 15445 vizualizari

Comentarii (75)

10.04.2016, 15:54

Laura,alea 10 kg s-au facut iar vreo 12,dar treaca de la mine )))))
Tare tare mult mi-as dori sa ne intalnim
Eu zic c-o fi vazut si Padre dar l-am redus la tacere cu ditamai interviul )))))))

10.04.2016, 15:56

Moni Alex,tare frumos ar fi.Ai vazut ca mi-am propus sa cunosc toti bucatarasii activi de pe site

10.04.2016, 15:57

Rita,s-o intampla si asta candva

10.04.2016, 20:38

Când ţi se solicită un interviu, în special pe bucătăraş, pe de o parte te năvălesc emoţiile, pe de altă parte amintirile, asta ca să nu mai zic de multitudinea gândurilor ce ţi-ai dori să fie scrise în articol în aşa fel încât să-ţi aduci aminte de toţi, cum este firesc, ca dintr-o familie, aşa cum ai spus.
De obicei comentam primul (într-o vreme), dar acum atât de prins sunt cu drumuri şi treburi, atât de presat de timpul ce pare din ce în ce mai duşma cu mine, încât vin cam pe la spartul târgului să-mi las şi eu un gând de om simplu ca răpuns la minunatele rânduri aşternute în interviu.
Vezi tu, Dia, viaţa uneori bate filmul. Am remarcat că ai adus aminte de două ori în interviu despre momentul divorţului. Evident că nu pot emite pretenţii că ştiu cum e, nu-s omniscient, doar cei care au trecut prin aşa ceva ştiu. Este foarte adevărat însă că experienţa mea pastorală mă îndreptăţeşte să spun că oamenii care ştiu să rămână verticali şi după astfel de încecări ale vieţii, şi mai mult, care nu se feresc să scrie şi despre lucrurile neplăcute din cursul zilelor trăite, sunt oameni calculaţi, sinceri şi cu dorinţa şi puterea de a merge mai departe în încercarea de a vindeca rănile trecutului. Mă bucur că tu, prietena mea de departe (hăt, taman din cealaltă parte a ţării), ai ştiut să-ţi calculezi paşii şi simţirile pentru a putea zâmbi şi munci, pentru a putea călători şi găti, pentru a plânge şi a râde după toate încercările.
Şi acum să mai spun, pe scurt zic eu, şi despre celelalte lucruri din interviu.
Vasăzică trebuie să-mi aduc şi să-ţi aduc aminte că noi ne-am întâlnit înainte de bucătăraş pe un al site, acum dispărut, de unde-mi preluai câte o juma de articol pentru a aduce bucătăraşilor din vorbele mele lipsite de gust. No, mai apoi m-ai adus şi aici, să vă stric toate planurile, aşa că eu în loc să vin să te laud vin să te critic, nu de alta, dar din "vina" ta am întâlnit şi eu o grămadă de oameni buni şi frumoşi, enervant de harnici în ale bucătăritului. )
Şi-apoi, dacă ne-am întâlnit cu prietenii şi-n viaţa de zi cu zi, trebuie să spun că pe noi (familia mea) ne-ai primit cu mare drag şi bucurie şi-n casa ta, acolo unde alături de mama ta, cea despre care vorbeşti tare frumos, ne-ai fost gazdă minunată, ba chiar şi ghid mai apoi prin împrejurimile frumoase ale plaiurilor pe care voi trăiţi.
Văd că la preparatul cel mai bun, mâncat ever, ai cam dat-o în din alea de grupa mică ), apăi aşa te-am învăţat? ? :S
La capitolul pasiuni nu intru în detalii, mă depăşesc pasiunile alea scrise de tine, eu sunt priceput la sapă şi târnăcop, la cosit şi cântat, aşa că pasiunile sunt subiect tabu. Şi-n aceeaşi linie partea merg şi la partea "cu ce ţi se pare sexy", e prea culinară asta, aşa că nici vorbă să mă pricep. )
Ei, tu visezi la un lucru de care eu cred că deja mă bucur, în sensul că am o casă "pe pământ", nu rustică, drept este, dar cu grădină, cu livadă şi cu aer curat. M-aş bucura să ţi se împlinească acest vis, în definitiv şi aici e vorba de cifre, pe de o parte ţine de numărul banilor disponibili şi pe de altă parte de numărul zilelor ce trebuie împlinite până când, ca printr-o minune, poţi împlini şi acest vvis.
Probabil că scurtimea comentariului meu te va întrista, dar la ora asta nu sunt mai inspirat pentru a scrie mai mult. Aşadar închei prin a-ţi spune că cele 10 kg de care te vaiţi că-s în plus nu sunt aşa de vizibile pe cum crezi, cred că trebuie să-ţi schimbi oglinda :"> . Cred că numărul kg nu influenţează sufletul omului, iar la capitolul suflet chiar nu ai de ce te plânge, căci eu ştiu ce prietenă cu suflet mare am dobândit.
Mă opresc din scris spunând că mi-ar plăcea să văd d-a lungul anilor că prietenia noastră va rămâne la fel de frumoasă, că vei avea puterea, răbdarea şi credinţa de a merge mai departe prin viaţă, că ne vom bucura la fel de mult (mi-aş dori şi mai mult) de prietenii de pe site şi că întâlnirile viitoare vor fi cel puţin la fel de frumoase şi pline de senin.
p.s Nu pot încheia fără post scriptum, scurt şi ăsta. Ştii bine că din partea mea ai, ca toţi prietenii buni, o părticică (miridă) pe sfântul disc, acolo unde îi pomenesc mereu pe cei care în viaţă, ştiu şi neştiut, mi-au transmis un gând bun, un cuvânt frumos, pe cei care m-au aşezat la masă şi şi-au deschis sufletul spre a-mi spune inclusiv pe cele ce nu se spun.
p.p.s Ăsta-i şi mai scurt.

10.04.2016, 21:48

Tulaaaaaaaiiii Padre,sa stii ca o sa ne baneze,dar nu inainte de a-mi sterge interviul ca uite ce de-a scrisuri am aici )))))))
La prima vedere am crezut ca-i virus ))))))))))
Ma si apuca spaima daca ma gandesc ca s-ar putea sa-ti ia si tie un alt interviu.Scurt,desigur )))))))))))
Eu as propune sa se faca un concurs ,cine poate comenta cel mai mult )))))))
Trecand la treburi mai serioase,ca doar asa e firesc sa-ti raspund,eu ma bucur nescpus Padre ca am avut privilegiul de a te cunoaste.Atat eu cat si mama mea,tare ne-am bucurat ca ne-ati trecut pragul casei si sper s-o mai faceti si cu alte ocazii.
Sper sa gasesc intotdeauna puterea de a merge mai departe,cred ca dupa cate-o repriza strasnica de plans,lucrurile se vad altfel,se intrezareste si cate-o raza de speranta.
Una peste alta,cred ca l-as supara pe Dumnezeu daca m-as plange,sunt multi altii indreptatiti s-o faca.
Daca zici,eu imi iau si alta oglinda dar o fi in zadar,mai ales cand ma gandesc ce oglinda buna ai tu ))))
Exista multi oameni care intra in viata si sufletul nostru si raman acolo pentru totdeauna,asa ca eu stiu ca multi vor ramane acolo.
Daca renunt la ei,inseamna ca m-au dezamagit profund si nu e cazul nostru.
Inchei aici raspunsul meu scurt si astept cu nerabdare sa ne vedem ca acusi e august.

11.04.2016, 13:16

:"> Acum am vazut interviul...Asa de drag mi-o fost sa te citesc! Parca am citi despre o prietena veche, pe alocuri am zambit, am ras, m-am intristat, am trecut prin multe stari...nu scriu eu cat Padre, ca de, nu-l intrece nimeni la vorba si la scris) Sentimentul este ca te cunosc de foarte mult timp, ma bucur ca ne avem unii pe altii, ma bucur de intalnelile noastre si de la o zi la alta parca ne cunoastem tot mai bine! Te pupa si te imbratiseaza cu drag si familia mea!

11.04.2016, 16:30

Frumoase rânduri scrise de un om drag!

11.04.2016, 16:33

Multumesc Simonico prietena mea draga.
Si eu ma bucur ca te cunosc si ca am gasit prieteni care mi-au intrat la suflet.
Mare lucru sa intalnesti oameni cu care sa ai atat de multe in comun .Am dovedit ca exista prietenii sincere,dezinteresate.
Ii imbratisez cu drag si pe baietii tai si abia astept sa ne intalnim

11.04.2016, 16:34

Buni a mea draga draga tare ma bucur ca am avut privilegiul sa va cunosc si abia astept sa ne intalnim din nou

Teo

Teo
12.04.2016, 22:46

Frumos scris,Diaconta!printre randurile tale eu am descoperit dimpotriva,ca ai intinerit intre atatea ''raportari''!

12.04.2016, 22:56

Teo,iti multumesc oricum, eu chiar nu simt ca au trecut atatia ani din viata mea.Cred ca cel mai bine e sa acceptam fiecare etapa a vietii asa cum este.

12.04.2016, 23:16

sa fii sanatoasa draga mea

13.04.2016, 10:04

La fel si voua Roxana

13.04.2016, 23:54

Heei, Diutooo, cum de am ratat ultimul tau interviu ? Ai scris mult si frumos. Cred ca ti-ai dat seama cat de draga imi esti, nu mai este cazul sa scriu aici. Esti o scumpa si o minunata, sunt bucuroasa ca ma aflu printre cei care au avut bucuria sa te cunoasca si in viata reala, nu doar in cea virtuala si abea astept sa ne vedem din nou la vara. Te pup si te imbratisez cu mult drag si-ti doresc sa ti se indeplineasca tot ce-ti doresti!

14.04.2016, 08:58

Menuca mea draga am scris mai ales muuuult ))))probabil sa ma revansez pentru lunga perioada cand nu am mai avut timp de asternut cuvinte ).
Si eu ma bucur ca te-am cunoscut si ca a fost "dragoste la prima vedere",nici nu se putea altfel,esti un om atat de frumos la suflet ca nu am cum sa nu te indragesc.Si te apreciez mai ales pentru Oana,un copil minunat
Astept si eu cu nerabdare intalnirea noastra
Pupici pentru tine,pentru oana si bineinteles pentru Marius )))) sa-i spui ca abia astept sa ne intalnim

14.04.2016, 09:06

Ce frumos ai scris!

14.04.2016, 15:21

Laura,tare ma bucur ca te-am cunoscut,esti o fata minunata pe langa faptul ca esti foarte frumoasa,esti harnica,talentata si cu foarte mult bun simt.
Abia astept sa ne vedem la vara

ela

ela
14.04.2016, 23:42

15.04.2016, 13:54

Dia draga, ce sa zic? Mă bucur ca ne-am cunoscut și mai ales ca am fost printre primii bucatarasi cu care te-ai întâlnit face to face! Toată lumea știe ce om de milioane ești așa că nu mai zic și eu. În schimb Îți doresc sa-ți vezi visul împlinit, sa te bucuri de viata și de cei dragi pe care-i ai alături de tine. Te și cu drag!
P. S.: Încă mai am oja aceea! )

15.04.2016, 14:20

Mireluto,asa este,tare mult m-a bucurat intalnirea cu tine si mai ales ca ai reusit si tu sa ajungi la intalnirile noastre
Eu nu cred ca mai am oja aceea ))
Si eu iti doresc mult bine,sa-ti creasca piticii sanatosi si sa-ti aduca multa bucurie acusica ne vedem iarasi.Abia astept

21.04.2016, 23:34

Fata frumoasa si draga mie ,m-a bucurat nespus sa-ti citesc randurile si ca,dc sa nu o spun:ca te cunosc chiar si virtial.
P.s: daca tot suntem in prag de vara si tie-ti place sa umblii "teleleu"hai la mare anul asta !!!

24.04.2016, 13:51

Multumesc Ionela
Ce-as mai vrea eu sa te cunosc si s-o pup nitel pe gargarita aia frumusica
Cine stie pe unde o sa ma mai poarte pasii

06.05.2016, 04:30

Felicitari Dia, super

08.05.2016, 11:32

Multumesc Nico ma bucur sa te vad din nou pe aici

28.02.2017, 09:02

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!