Istoria pantofului cu toc pana in zilele noastre....''unu-i 38,masura d-voastra,iar perechea este.... nr.37''

Postat de corina241 in Cu de toate pe 5 Ian 2011, 18:02

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Fiecare din noi isi doreste sa arate bine si sa atraga priviri in orice moment.Unul dintre accesoriile de care femeile sunt atasate si total dependente este pantoful cu toc(ador tocurile inalte de 12-15 cm cm chiar si daca inaltimea mea este de 1,75cm). Insa,nu cred ca ne-am gandit de foarte multe ori cine a inventat acest accesoriu de nelipsit din garderoba oricarei femei.

Inceputurile ...

Ei bine, pantoful cu toc dateaza din Egiptul Antic fiind folosit atat de femei, cat si de barbati,dar numai in timpul ceremoniilor! In Roma Antica acest accesoriu era purtat numai de damele cu o reputatie proasta,fiind singurul obiect de vestimentatie care deosebea aceste femei usoare de restul.

Dar, primul designer care a produs pantofi cu toc stiletto a fost Roger Vivier, in jurul anilor 1500, cand celebra Ecaterina de Medicis (era scunda de inaltime,nu ajungea la 1,50cm) isi etala primele incaltari cu tocuri in plimbarile de la Florenta la Paris, in vederea casatoriei cu Henric de Valois, viitorul rege al Frantei. Printre clientii lui Roger Vivier s-au numara si Elisabeta a-II-a, Ava Gardner si alte ''vedete'' cunoscute din vremurile acelea;)

Roger Vivier a revolutionat insusi modalitatea de confectionare a pantofilor cu toc cui prin introducerea unei tije din metal de-a lungul tocului, pentru a sustine cat mai bine greutatea care apasa tocul.

Ce se intimpla in 1600...

Pantofii cu toc cui au fost extrem de populari in cea de-a doua jumatate a anilor 1600.Cel caruia ii datoram revigorarea acestei mode este celebrul designer Manolo Blahnik. De aici,au inceput derivatiile multitudinilor de forme si modele ale acestor tocuri pentru pantofi.

Lasand designeri sa-si realizeze creatiile cum stiu ei mai bine si,cu speranta ca nu v-am plictisit foarte tare,revin pe meleaguri mioritice,cu o poveste cat se poate de reala si cu o protagonista cunoscuta...EU,in rolul principal;)....

Povestea mea :) ...

Primavara lui 2010, Romania,Craiova ... EU, Corina(241) de pe bucataras :)), prietena voastra draga,intr-o zi , absolut normala imi faceam planuri pentru cumpararea unei perechi de pantofi, pe care urma sa o port la nunta unei bune prietena, la sfarsitul saptamani aceleia (era luni-marti...,zic eu).

M-am plans sotului ca nu am gasit in oras nici o pereche de pantofi care sa-mi placa (sunt 2 magazine in oras de unde se pot cumpara pantofi frumosi, actuali si de calitate), mai tarziu am sunat sa-mi spun of-ul, iar prietena mea a fost cea care m-a ajutat. Imi zice:''aaa,stai linistita ca stiu eu pe cineva care s-a intors acum din Italia...au haine de vanzare, incaltaminte, parfumuri...tot ce vrei,foarte bune si de calitate''

Ok, imi zic, n-am gasit in tot orasul, poate-mi surade norocul!

A ramas stabilit, intr-o ora iata-ne in fata casei de unde speram sa-mi gasesc pantofiorii cei mai frumosi, poate si-o rochita, ceva...

O d-ra draguta ne pofteste in casa, este o gazda buna care vrea sa-si vanda marfa; genul.... '''vai,ce bine aratati, v-ar prinde foarte bine aceasta rochie...si culoarea...probati...este facuta pentru d-voastra''...Da,da...ok, o rochita si-o bluzita (parfumel nu, de data aceea)...dar, sa nu uitam de ce ne-am adunat aici, imi zic... Vad o pereche de pantofi draguti, marimea 36...nuuu...Numarul potrivit pentru mine este 38.

Prind curaj si zic: '' -Mai aveti si altceva? Incaltaminte m-ar interesa in mod special''. Se gandeste putin si zice: ''-Stiti,mai am o pereche de pantofi pe care o adusesem la comanda pentru cineva, dar...'' ...n-a mai venit dupa ei, imi zic eu in gand...  ''...dar, au un defect.. si persoana respectiva i-a refuzat''

''-Aaaaa, daaa? Pot sa-i vad?''

''-Desigur!''

Au aparut pantofiorii, SUPER!!!! Ce defect pot avea? cat sunt de frumosi!!! Pun mana pe unul ma uit la el,marimea 38, il probez..PERFECT!!!Il iau si pe celalalt in mana  ma uit la el, NIMIC,nici un defect, incerc sa-l probez si pe acesta intreband in acelasi timp:

''-Dar ce defect au pantofii?''

''-Pai...unu-i 38,masura d-vostra,iar perechea este  nr ...37...,nu am stiut pana nu am desfacut in tara cutiile si de aceea nu ii cumpara nimeni''

Prietena mea se pregatea sa plecam,cand zic:

''- Sa-mi puneti si pantofii pentru ca-i cumpar eu!''

Erau deja sacrificati, pusi deoparte, considerati cu defect! Eu i-am salvat!

''-Vorbesti serios,zice prietena mea?Cum te vei incalta cu ei?Nici cu spirt nu merge,ca vor ruginii:))))''(am uitat sa va spun ca interiorul era din piele,iar exteriorul...din ...sarma subtire,usor impletita,vedeti foto)

''-Gasesc eu o solutie!Ii cumpar!''

Si uite asa m-am procopsit cu o pereche de pantofi avand masuri diferite,unul 37,iar celalalt 38...dar si cu o reducere de 50%.

Cat despre purtarea acestor pantofi va pot spune urmatoarele:

-ajunsa acasa am incaltat pantoful drept cu un ciorap gros...abia daca-mi intra piciorul

-acest ''proces'' l-am facut vreo 2 zile 2-3 ore/zi pentru acea nunta

-nu a fost singurul eveniment la care i-am purtat si am dansat, insa ''procesul'' a fost acelasi de fiecare data.

Acestea fiind spune si,bineinteles,ramanand ''celebra'' pentru pantofii mei cu toc avand numere diferite in cercul de prieteni, va imbratisez cu drag!

Comentarii (127)

12.01.2011, 11:20

istorie de succes ce bafta ai avut ca nu erau ambii pe dreptul

05.10.2012, 16:54

sis am ras ca o nebuna la comentarii nu stiu daca am mai ras ca acum.povestea o stiam de mult si am avut ocazia sa vad acesti pantofi faimosi in realitate.sunt superbi la fel ca tine!!!kiss

05.10.2012, 18:25

te imbratisez cu mare drag
si apropo,de cend esti activa pe bucataras?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!