Istoria Pizzei

Postat de dantes in Cu de toate pe 7 Oct 2013, 10:27

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Pizza nu este o mancare strict italieneasca. Grecii antici au fost primii care au copt paini mari, rotunde si plate, peste care puneau diferite ingrediente: ulei de masline, verdeturi, condimente etc.
La inceput, in Italia a existat “focaccia”, o paine plata, coapta pe pietre fierbinti, ieftina, gustoasa si satioasa. Apoi, odata cu aducerea rosiilor din Peru, de catre conchistadorii spanioli, a inceput adevarata istorie a pizzei.

Prima pizzerie din lume s-a deschis la Neapole, iar pizzele erau coapte intr-un cuptor captusit cu lava adusa de pe Muntele Vezuviu.

Pizza, in forma pe care o cunoastem astazi, s-a nascut in 1889, datorita reginei Margherita, care, insotita de sotul sau, regele Umberto I, a facut o vizita la Neapole, unde a vazut taranii mancand niste paini mari, plate si rotunde. Regina a cerut sa guste si ea si i-a placut atat de mult, incat a inceput s-o manance ori de cate ori se afla in mijlocul poporului, lucru ce a produs consternare la Curte.

Regina Margherita i-a comandat maestrului bucatar, Rafaelle Esposito, care detinea o taverna numita Pietro II Pizzaiola, sa-i prepare o selectie de "pizzas".In cinstea reginei sale, Rafaelle a copt o pizza speciala, pe care a pus rosii, mozzarella si busuioc proaspat, reprezentand culorile steagului italian:rosu, alb si verde. Aceasta traditie culinara dainuie si in zilele noastre.

Preluare Mayra

Comentarii (9)

07.10.2013, 12:57

10.10.2013, 10:54

12.10.2013, 21:02

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55