Liderii lumii au mancat un pranz preparat din deseuri alimentare

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 29 Sep 2015, 12:32

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Duminica, in cadrul summit-ului ONU, liderii lumii au servit la pranz o masa conceputa in intregime din deseuri alimentare.

Meniul a fost compus din alimente care urmau sa fie aruncate la gunoi pentru a scoate in evidenta risipa incredibila din alimentatia moderna.

Pranzul de la sediul ONU din New York a avut in meniu: hamburger vegetarian facut din pulpa de fructe presata (de obicei, aceasta este aruncata), cu garnitura de cartofi pai, facuti din porumb bogat in amidon (folosit pentru hranirea animalelor); salata "din groapa de gunoi", din legume respinse de marii producatori, cu dressing din lichidul din conservele de naut. Painea pentru aceasta masa a fost si ea facuta din resturile de cereale provenite de la distilerii si fabrici de bere.

La desert a fost servita o prajitura cu ciocoalata facuta din resturile de la fabricile de pudra si unt de cacao.

Dan Barber, unul dintre bucatarii care au conceput pranzul din deseuri alimentare, a declarat pentru AFP:

"Provocarea a fost de a crea ceva cu adevarat gustos, din ingrediente care in mod normal ar fi aruncate."

Cel de-al doilea a fost ex-bucatarul Casei Albe, Sam Kass, care a sustinut si campania anti-obezitate "Let's move", lansata de Michelle Obama.

Sam Kass a spus ca a conceput meniul din deseuri alimentare pentru a-i pregati pe liderii mondiali pentru participarea la conferinta internationala cu privire la schimbarile climatice, ce urmeaza sa se desfasoare la Paris la sfarsitul anului.

Printre liderii care au luat parte la aceasta masa s-au numarat Francois Hollande (presedintele Frantei) si Ollanta Humala (presedintele Peru).

Potrivit ONU, 28% din terenurile agricole din intreaga lume servesc productiei de alimente care mai tarziu vor fi aruncate, fara a fi folosite pentru hranirea oamenilor.

Astfel de pierderi anuale sunt echivalente cu 3,3 miliarde de tone de carbon, cantitate care daca ar fi produsa de o singura tara ar deveni cea mai mare producatoare de emisii de carbon dupa China si SUA.

De altfel, bucatarul Dan Barber a deschis in acest an un restaurant la New York bazat pe meniuri preparate din ceea ce se considera pana acum ca sunt deseuri alimentare.

Scopul acestei mese servite liderilor mondiali este de a nu se mai putea concepe nici o masa fara deseuri alimentare, a spus Barber.

Sursa foto: UN Spokesperson / Twitter
Sursa articol: afp.com

Comentarii (1)

29.09.2015, 12:41

Ce concept uimitor . Nici nu stim noi bietele de gospodine obisnuite ce au descoperit chefii vestiti . DOar ca facem de multe ori mancare cu ce avem prin frigider si camara ))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!