Mananc, slabesc si ma mentin

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 20 Feb 2012, 18:33

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Insa, motivul pentru care vorbesc despre dieta cu pricina, se datoreaza faptului ca, aceasta sta la baza multor diete din ziua de azi, prin conceptul de indice glicemic. Dr. Montignac a revolutionat lumea nutritiei descoprind acest termen, care avea sa ne ajute extrem de mult in batalia cu kilogramele in plus.

In minunata carte, dr. Montignac povesteste de ce aceasta dieta ajuta considerabil de mult. Motivul este unul simplu: nu trebuie sa mancam mai putin, ci sa mancam inteligent. A manca inteligent, inseamna sa mancam alimente cu indice glicemic mic, sa ne ferim, mai ales, de glucidele rele, cu indicele glicemic mare. Astfel, daca mancam alimente putin grase, si acelea numai cu grasimi sanatoase, suntem atenti la glucide, putem manca cat vrem. Cu alte cuvinte, dieta lui Montignac “sparge” efectiv rationamentul precar al dietelor de infometare, nu aceasta este cheia. Dr. explica infometarea nu ajuta, tocmai din cauza faptului ca, organismul isi face rezerve si, astfel, se stocheaza grasimi, nu se pierde din greutate.

Pe langa rationamentul dietei, identificarea alimentelor sanatoase, cu indice glicemic mic, Montignac vorbeste despre multe alimente, si ofera retete delicioase si sanatoase.

Dieta este usor de urmat, grupata in doua “faze” sau “etape”, respctiv faza intai, de adaptare, de integrare in priciupiul dietei, iar a doua, pe termen lung, care presupune schimbarea stilului de viata, adica schimbari pe termen lung. Cu alte cuvinte, alegand doar prima faza optati pentru slabire, nu si pentru efecte pe termen lung, respectiv un stil de viata nou, iar continund-o, acceptand si a doua etapa, va schimbati intreaga viata.

Efectele sunt vizibile, mai ales daca respectati principiul dietei. Este simplu: invatati, folosindu-va de carte, sa recunoasteti alimentele cu indice glicemic mic, astfel preveniti un aport caloric mare, ce ar duce la stocarea de grasimi. Pentru a intelege mai bine ce presupune un indice glicemic mic, Montignac ofera in carte lista alimentelor sarace in glucide, respectiv lista alimentelor bogate in glucide.

Si pentru ca, unii sunteti curiosi sa aflati mai multe despre indicele glicemic si IMC, va invit sa citi cartea, eu va spun doar atat: nu neaparat cantitatea ne ingrasa, ci alumentele ce cresc glicemia, urmand ca apoi pancreasul sa secrete mai mult insulin, ceea ce favorizeaza luarea in greutate.

De ce trebuie cititi cartea, sa adoptati dieta celebrului doctor Montignac? Pentru ca este creata de un medic, a fost testata pe multi subiecti, ani de-a randul, se bazeaza pe principii stiintinfice solide, este demersul de la care au plecat alti nutritionisti in crearea dietelor lor, este unica, se bazeaza pe principiul ingerariid e alimente sarace in glucide, cu un indice glicemic mic. Poate fi adoptata de oricine, indiferent ca vorbim de oameni cu notiuni despre medicina sau nu, poate fi adoptata pe termen lung, ca stil de viata sanatos, sau doar pe termen scurt, pentru a slabi pentru un eveniment special. Dieta se bazeaza pe consumul de alimente sanatoase, sarace in calorii, pe fructe, legume, cereale integrale, grasimi sanatoase si evitatea celor nesanatoase(trans, saturate). Cu alte cuvinte, cartea”Mananc, slabesc si ma mentin” face obiectul unei lecturi “savuroase” si deschide oportunitatea de a ascede la un stil de viata sanatos, fara prea mare efort.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12