Mananc, slabesc si ma mentin

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 20 Feb 2012, 18:33

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Insa, motivul pentru care vorbesc despre dieta cu pricina, se datoreaza faptului ca, aceasta sta la baza multor diete din ziua de azi, prin conceptul de indice glicemic. Dr. Montignac a revolutionat lumea nutritiei descoprind acest termen, care avea sa ne ajute extrem de mult in batalia cu kilogramele in plus.

In minunata carte, dr. Montignac povesteste de ce aceasta dieta ajuta considerabil de mult. Motivul este unul simplu: nu trebuie sa mancam mai putin, ci sa mancam inteligent. A manca inteligent, inseamna sa mancam alimente cu indice glicemic mic, sa ne ferim, mai ales, de glucidele rele, cu indicele glicemic mare. Astfel, daca mancam alimente putin grase, si acelea numai cu grasimi sanatoase, suntem atenti la glucide, putem manca cat vrem. Cu alte cuvinte, dieta lui Montignac “sparge” efectiv rationamentul precar al dietelor de infometare, nu aceasta este cheia. Dr. explica infometarea nu ajuta, tocmai din cauza faptului ca, organismul isi face rezerve si, astfel, se stocheaza grasimi, nu se pierde din greutate.

Pe langa rationamentul dietei, identificarea alimentelor sanatoase, cu indice glicemic mic, Montignac vorbeste despre multe alimente, si ofera retete delicioase si sanatoase.

Dieta este usor de urmat, grupata in doua “faze” sau “etape”, respctiv faza intai, de adaptare, de integrare in priciupiul dietei, iar a doua, pe termen lung, care presupune schimbarea stilului de viata, adica schimbari pe termen lung. Cu alte cuvinte, alegand doar prima faza optati pentru slabire, nu si pentru efecte pe termen lung, respectiv un stil de viata nou, iar continund-o, acceptand si a doua etapa, va schimbati intreaga viata.

Efectele sunt vizibile, mai ales daca respectati principiul dietei. Este simplu: invatati, folosindu-va de carte, sa recunoasteti alimentele cu indice glicemic mic, astfel preveniti un aport caloric mare, ce ar duce la stocarea de grasimi. Pentru a intelege mai bine ce presupune un indice glicemic mic, Montignac ofera in carte lista alimentelor sarace in glucide, respectiv lista alimentelor bogate in glucide.

Si pentru ca, unii sunteti curiosi sa aflati mai multe despre indicele glicemic si IMC, va invit sa citi cartea, eu va spun doar atat: nu neaparat cantitatea ne ingrasa, ci alumentele ce cresc glicemia, urmand ca apoi pancreasul sa secrete mai mult insulin, ceea ce favorizeaza luarea in greutate.

De ce trebuie cititi cartea, sa adoptati dieta celebrului doctor Montignac? Pentru ca este creata de un medic, a fost testata pe multi subiecti, ani de-a randul, se bazeaza pe principii stiintinfice solide, este demersul de la care au plecat alti nutritionisti in crearea dietelor lor, este unica, se bazeaza pe principiul ingerariid e alimente sarace in glucide, cu un indice glicemic mic. Poate fi adoptata de oricine, indiferent ca vorbim de oameni cu notiuni despre medicina sau nu, poate fi adoptata pe termen lung, ca stil de viata sanatos, sau doar pe termen scurt, pentru a slabi pentru un eveniment special. Dieta se bazeaza pe consumul de alimente sanatoase, sarace in calorii, pe fructe, legume, cereale integrale, grasimi sanatoase si evitatea celor nesanatoase(trans, saturate). Cu alte cuvinte, cartea”Mananc, slabesc si ma mentin” face obiectul unei lecturi “savuroase” si deschide oportunitatea de a ascede la un stil de viata sanatos, fara prea mare efort.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!