Manastire Tiganesti si-a sarbatorit hramul

Postat de Bucataras Medi in Bucataras hai hui pe 18 Aug 2011, 19:23

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

La jumatatea drumului dintre Bucuresti si Ploiesti,asezata intr-un decor mirific ,mai exact in mijlocul renumiţilor Codrii ai Vlăsiei si înconjurată din trei părţi de Lacul Bălteni, în apropierea comunei Ciolpani, se afla Mănăstirea Ţigăneşti.

Manastirea Tiganesti a fost atestata documentar in anul 1780. Denumirea deTiganesti vine de la familia de boieri Tiganescu care a donat terenul pe care exista acum manastirea. Biserica actuala a fost construita in 1812. Manastirea are hramul Adormirea Maicii Domnului si este o manastire de maici , vestita prin atelierele de tesatorie in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta.. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles.

Pe langa atelierele de tesut materiale pentru haine preotesti trebuie sa amintim aici si despre existenta unei clopotnite cu ceas si 4 clopote, de cele 67 case monahale,cimitirul si un muzeu. In biserica se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului despre care se spune ca ocroteste mai ales mamele si copii.

Manastirea si-a serbat in ziua de 15 august hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Invitat la acest eveniment a fost si parintele paroh Radu Dima care pastoreste biserica Sf.Nicolae din Otopeni L-am insotit si noi, cativa enoriasi din parohia dumnealui. Dupa savarsirea Sfintei Liturghii am fost invitati la o agapa unde maicutele ne-au servit cu fel de fel de bunatati "confectionate" cu ingrediente din propria gospodarie. Totul facut de manutele lor harnice si pricepute.

La masa ne-au bucurat de prezenta Maicii Stareta Eufimia,Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul,Diaconul si Protosaptul Catedralei Patriarhale din Bucuresti Mihail Buca care ne-a incantat cu muzica si glasul domniei sale,alti preoti si diaconi,deputatul Florin Georgescu precum si primarul comunei.

 

Comentarii (6)

22.08.2011, 10:30

Si mie imi place compania ta Cris.................

22.08.2011, 10:30

Inuca...............

22.08.2011, 10:30

Foarte frumoasa intradevar Rocsi................

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!