Masa de Craciun: o calatorie culinara in jurul lumii (partea a III-a)

Postat de Adinuta in Craciun pe 29 Oct 2011, 18:00

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Masa de Craciun este foarte importanta pentru multe popoare si in general reuneste retete traditionale, specifice tarii respective, dar reprezinta si respectarea anumitor cutume religioase. Sa facem o calatorie culinara pe la mesele incarcate cu bucate felurite, in functie de cum a pastrat fiecare datina locului:

Danemarca

In Danemarca, masa traditionala se serveste pe 24 decembrie si consta in friptura de porc, rata si gasca. Carnea se serveste cu cartofi caramelizati sau copti, varza rosie si mult sos.

2010/12/15//163589-danemark.jpg

Urmeaza apoi un desert numit Risalamande, o budinca de orez servita cu cu sos de cirese sau de capsuni, de multe ori cu cate o migdala intreaga ascunsa inauntru. Cel care gaseste migdala norocoasa va primi un cadou in plus. Bauturile specifice Craciunului sunt Glogg si berea special facuta pentru sarbatori. In general au un continut mai ridicat de alcool.

 Finlanda

 Joulupöytä (adica masa de Craciun) este numele mancarurilor traditionale care sunt servite cu aceasta ocazie. Cel mai popular preparat este o bucata mare de sunca, servita cu mustar sau paine alaturi de alte mancaruri.

 

2010/12/15//163590-finland.jpg

 Pestele este de asemenea intalnit la mesele finlandezilor, la fel ca si caserole cu cartofi, napi si morcovi. Bautura traditionala de Craciun este vinul fiert cu sau fara alcool, insa condimentat cu scortisoara si cuisoare - glogi.

 Franta

 In Franta si alte tari vorbitoare de limba franceza, Reveillon este o masa mai mare ce se tine in seara de Ajun si revelion. Numele provine de la cuvantul "reveil", adica trezire, pentru ca participarea inseamna sa fii treaz pana dupa miezul noptii.

2010/12/15//163591-france.jpg

 Mancarurile servite in general includ foie gras, scoici, somon afumat, homar, friptura de rata sau curcan umplut. La desert se serveste "La Buche de Noel", o prajitura cremoasa cu diverse arome (ciocolata, alune). Bautura servita este sampania.

Citeste si partea I si II!

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

11.12.2014, 18:13

18.12.2014, 15:39

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!