Masa de Craciun: o calatorie culinara in jurul lumii (partea a IV-a)

Postat de Adinuta in Craciun pe 29 Oct 2011, 18:30

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Masa de Craciun este foarte importanta pentru multe popoare si in general reuneste retete traditionale, specifice tarii respective, dar reprezinta si respectarea anumitor cutume religioase. Sa facem o calatorie culinara pe la mesele incarcate cu bucate felurite, in functie de cum a pastrat fiecare datina locului.

Germania

In Germania, principalele mancaruri servite la masa de Craciun sunt friptura de gasca si crapul prajit, dar si preparatele din carne de rata si purcelus pot fi intalnite. Garniturile tipice includ cartofi si varza verde, rosie sau de bruxelles.

In anumite regiuni, masa de Craciun este servita nu de Ajun, ci a doua zi. In acest caz, masa de seara este una simpla, la care se mananca salata de macaroane si carnati. Dulciurile sunt obligatorii si printre desrturile preferate se gasesc: martipan, batoane condimentate - lebkuchen, cateva feluri de paine, tarte cu fructe si painici fructate, cum ar fi Christstollen si Dresden Stollen.

Islanda

La ora 6 seara se serveste masa de Craciun in Islanda, iar mancarurile servite depinde de preferintele fiecarei familii. Printre cele mai populare retete se numara insa Hamborgarhryggur, ceea ce e un fel de sunca de porc, dar si carne de ren, miel afumat, rata sau curcan.

Liban

Libanezii, in mare parte crestini, dar si musulmanii au parte de doua mese mari de Craciun: una in noaptea de 24 si cea de-a doua in ziua de 25, la amiaza.
De multe ori, ce ramane la masa din seara de Ajun, iar familia se reuneste pentru ambele mese. Friptura de curcan este cea mai comuna alegere, la fel ca si puiul sau kebab-ul. La miezul noptii, crestii merg la biserica pentru slujba religioasa specifica.

Citeste si partea I, II si III!

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

15.12.2013, 12:58

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S