Mic Ghid al Vinurilor

Postat de vanilla in Bauturi pe 28 Sep 2010, 12:56

Mic Ghid al Vinurilor

1. Riesling
Vinul Riesling este un vin alb care isi are originea in frumoasele vai din Germania (de aici vin cele mai apreciate sticle de Riesling). De obicei este un vin sec cu un buchet extrem de complex, cu arome de fructe tropicale (grapefruit, lamaie, mar, piersica si fructul pasiunii) si flori, avand un gust dulceag si acid in acelasi timp. Rieslingul este un soi pretentios la cultivare, strugurele ajunge tarziu la maturitate, dar ofera un vin de calitate deosebita.
Merge de minune cu: fructe de mare sau mancare asiatica.

2. Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal cand vine vorba de imbunatatirea calitatilor prin imbatranire. Cu trecerea timpului, aroma sa distincta de stafida neagra poate dezvolta un buchet cu nuante de cedru, violete, piele sau tabac si aroma puternica de tanin se va inmuia considerabil astfel.Considerat mult timp ca fiind un soi antic, soiul Cabernet Sauvignon este un urmas al soiurilor Sauvignon Blanc si Cabernet Franc.Merge de minune cu: carne rosie, fripturi sau gratar in sange, mancaruri grase, gasca, piept de rata, miel, paste cu sos, midii, branzeturi puternic aromate, salate de legume amarui, mancaruri cu sos concentrat de tomate si ciocolata (de preferat amaruie).

3. Merlot
Merlotul este un vin rosu fructat si usor ce isi are originea in Franta, mai exact in Bordeaux. Este un vin faimos pentru aromele puternice de visina neagra, stafide, masline verzi, dar si menta, vanilie sau ciocolata. Merlot este un vin sec, cu o culoare rosie-rubinie mai putin intensa decat cea a Cabernetului si cu o astringenta mai temperata, vinul Merlot se impune printr-o catifelare specifica celor mai fine vinuri.
Este absolut delicios atunci cand este servit putin sub temperatura camerei.
Merge de minune cu: pui, miel, vita, rata sau mancaruri cu specific italian.

4. Pinot Noir
Probabil cel mai romantic si mai voluptos vin de pe Pamant, Pinot Noir-ul este un vin rosu parfumat, dulceag si totusi puternic! Este probabil cel mai popular si cel mai consumat vin din lume, cu toate ca nu se poate cultiva oriunde si oricum. Acesta creste in mai multe zone geografice de pe glob, insa este asociat in special cu regiunea Cote d'Or, din Bourgogne, Franta, unde se produce unul dintre cele mai calitative (si scumpe) vinuri din lume.Merge de minune cu: carne de miel, somn, rata, fazan si paste fainoase de origine italiana.

5. Rose 
Asa cum sugereaza si numele, vinul Rose este un vin de culoare roz care a vazut lumina zilei prin anii '70 cand cererea de vin alb era atat de mare, incat producatorii au inceput sa faca vin alb din... strugurii rosii! Si asa a luat nastere vinul rose. Vinul rose este un vin rosu vinificat in alb. La noi Mehedintiul si Dealu Mare sunt zonele cu cele mai reusite vinuri de acest tip.Totusi... nimic nu se compara cu o intalnire ca intre fete si o sticla de Mateus Rose! :) Merge de minune cu: mancarurile condimentate (bucataria asiatica), peste sau carne alba, salate, branzeturi proaspete.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!