Mmmm! Sau cum a fost la restaurantul "Bazar" (Amsterdam)

Postat de Catalin in Bucataras hai hui pe 21 Noi 2009, 01:40

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Amsterdam nu inseamna doar canale, Rembrandt, biciclete, Red Light District si coffe-shop-uri. Inseamna si mincare excelenta. N-am tinut sa testam bucataria locala pentru ca pusesem deja ochii pe o circiuma cu specific oriental, laudata in citeva ghiduri. Si ne-am dus direct la tinta.

Se numeste "Bazar", e pe strada Albert Cuypstraat (nr. 182), adica aproape de centru, si ajungi acolo ori cu taxiul, ori cu tramvaiul 16 sau 24. Site-ul lor, www.bazaramsterdam.com, e foarte OK, gasiti acolo toate informatiile de care aveti nevoie, inclusiv meniul complet.


Am ajuns la "Bazar" intr-o seara de luni, pe la 7. Seful, un libanez cu aer macho, ne-a intimpinat de parca ne astepta de-o viata si ne-a condus spre o masuta de doua persoane, ceva mai retrasa. In citeva minute ne simteam de parca ne teleportaseram undeva in Maroc sau in Libia. Atmosfera era foarte placuta, decorul completat perfect de muzica. Nu, nu-i lux, dar aerul oriental e tare relaxant.

Prin lumina difuza a unei luminari infipte intr-o sticla am vazut un ospatar care se ducea intins catre o masa cu o ditamai tava, mare cit roata unui tractor. Asa erau livrate toate felurile de mincare, indiferent cit de mica era portia. "Bazar" style.


Am dat o tura prin meniu, salivam de pofta si am fi vrut sa incecam cite ceva din fiecare fel, "sigur incape tot pe tava aia". Wrong! Incapeau doar 2-3 portii, pentru ca erau si ele foaaarte mari. Ce am mincat? Pastrez denumirile din meniul in limba engleza.


Eu: "El Couscous" - mixed dish with grilled kebab of chicken, lamb, spicy chicken sausage and turkey, couscous with tutti frutti, roasted vegetables, grilled tomatoes and saffron sauce. Mmmmmmmm ... Excelent! Combinatia dintre carnurile usor picante si dulceata
fructelor uscate m-a dat pe spate. Pretul, mai mult decit rezonabil pentru imensitatea portiei: 12,9 euro.


Oana: "Ghorak" - chicken stew with broad beans, green beans, potato and apricots, served in a basket of crispy lawash, with rice and salad. Aceeasi concluzie: mmmmmmmmmm ... Pret: 9,9 euro. Nici unul dintre noi n-a reusit sa-si lase farfuria goala.


La desert am zis ca e timpul sa-ncercam o portie de "Oase". Da, asa se numeste. Neatractiv, stiu, dar am intuit bine. A fost zuper, n-am putut sa-l dovedim nici in 2. Ce-nseamna "Oase"? Grand dessert with ice cream, sorbet ice, bahgrir, Turkish delight, so-han, chocolate mousse and fresh fruit. A costat 10,9 euro.


Am mai stat vreun sfert de ceas, cufundati in atmosfera orientala, apoi ne-am ridicat cu greu, fortindu-ne sa nu ne pierdem echilibrul din cauza incarcaturii din marsupiu. Cu o ultima sfortare am izbutit sa zicem: "Mama, ce bine am mincat!".

PS. Citeva imagini non-food din Amsterdam

Pe canal

Una din cele peste 700.000 de biciclete din Amsterdam. N-am apucat sa le vedem pe toate, de-asta am promis sa ne intoarcem cindva acolo

Canalul Singel vazut din camera noastra de hotel

Bulbi de lalele in Bloemenmark, piata de flori

Comentarii (7)

Nico

21.11.2009, 15:32

21.11.2009, 16:19

am putin la desertul ala ,cred ca a fost tare delicios...in rest nici nu va bag in seama... va mai asteptam si cu alte articole si bunatati...

21.11.2009, 18:39

Hi, hi, Ramo O chestie misto, daca uitau sa aduca la masa un bol micut cu sos, il aduceau obligatoriu pe tava aia mare Iar cu tava venea baiatul direct din bucatarie si ospatarul le punea frumos pe masa tare placuta atmosfera!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola