Mustarul

Postat de Miha in Condimente pe 2 Noi 2009, 13:12

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Mustarul

Planta de mustar seamana cu cea de broccoli, are flori galbene si frunze verzi si ascutite. Semintele de mustar sunt in pastaile dezvoltate de florile plantei. Recoltarea semintelor se face cu putin timp inainte de coacerea lor.

Enzima care este eliberata din celulele plantei in timpul procesului de uscare da mustarului gustul sau picant.

Exista mai multe soiuri de mustar: negru (cunoscut si ca mustarul olandez, folosit ca pasta), mustarul maro (de la care se folosesc si boabele, in acelasi mod ca si la mustarul alb).

In trecut, romanii foloseau mustarul si ca planta medicinala, in afara de condiment, in 40 de retete de medicamente, recomandate pentru epilepsie, depresie si dureri de ficat.

Boabele de mustar pisate si amestecate cu apa, pot fi folosite pentru comprese pentru intensificarea circulatiei sangelui in cazuri de lumbago, in bolile bronho-pulmonare, in care fac adevarate minuni.

Englezii prefera boabele de mustar proaspat macinate, amestecate cu putina apa si otet. Mustarul devine iute in contact cu apa. Caldura impiedica acest proces, drept urmare mustarul cald are un gust mai putin picant.

Semintele de mustar nu au miros, dar gustul lor devine iute in momentul in care sunt mestecate.

Sunt folosite pentru a asezona carnea afumata si marinatele din peste. intensifica gustul castravetilor conservati in otet, al muraturilor si al mancarurilor cu varza sau al celor cu muschi de vita.

Praful de mustar este bun cu carnea de pui si vita, iar supelor si sosurilor da un gust dulce acrisor.

Boabele de mustar se gasesc in magazinele naturiste si pot fi pastrate intr-un loc rece vreme indelungata.

Retete recomandate:

Cotlet perpelit

Salata de ardei bulgaresti

Salata de cartofi noi cu sunca

Gogosari umpluti cu conopida

Comentarii (1)

07.10.2010, 23:44

Romanii foloseau mustarul si ca planta medicinala, administrata epilepticilor. Foarte bun articolul.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola