Nuca

Postat de Miha in Fructe pe 19 Oct 2009, 15:27

Nuca

Nuca este un fruct cu invelis lemnos, ce contine o mare cantitate de grasimi, proteine si alte lemente nutritive, in special vitamina E (previne ateroscleroza). Pe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si celuloza.

Datorita continutului ridicat de proteine, nuca este considerata un bun inlocuitor al carnii.

Are insa potential alergic, astfel incat se recomanda prudenta la persoanele alergice.

Mancati 20-50 grame de nuca pe zi si veti reduce riscul de a face diabet si al bolilor de inima.

Sunt o gustare sanatoasa si un ingredient delicios in multe retete. Cu nuca putem crea o mare varietate de retete, de la fel principal pana la desert.

Nucile, mai ales cele fara coaja trebuie patrate in conditii de temperatura si umiditate reduse, pentru a preveni rancezirea grasimilor.

Miezul de nuca este mai sensibil la rancezire decat nuca intreaga, astfel se recomanda sa achizitionam nuci intregi, pe care le vom putea pastra de la un an la altul.

Retete recomandate:

Piept de pui cu sos de nuci

Salata crocanta

Banana bread

Mancarea serpasilor

 

 

 

Comentarii (5)

07.10.2010, 23:34

stiati ca miezul de nucă e folosit în unele tratamente populare, mai ales din pricina untdelemnului pe care îl conține. Foarte bun articol. Intradevar reduce riscul de a face diabet si boli de inima.

12.02.2011, 20:36

18.05.2011, 15:22

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!