Nucile si sanatatea

Postat de RuxyRux in Alimente pe 12 Dec 2010, 10:37

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Nucile :


Considerate un " super aliment", sunt cele mai nutritive nuci, bogate in acidul alfa-linoleic si omega 3.
Omega 3 reduce riscul bolilor cardiace, a diabetului, tensiunii, obezitatii si al depresiei cronice.
Studiile au aratat faptul ca cei care includ in dieta lor nucile, pot reduce colesterolul rau si pot tine in frau diabetul. Sunt bune consumate in salate, tartine si ca atare.

Migdalele:


Aceste nuci au o concentratie ridicata de proteine zinc si calciu sunt o sursa bogata de vitamina E, calciu , magneziu, fier si potasiu. Si ele pot reduce colesterolul rau. Se pot folosi la prajituri, creme, se poate face laptedin ele sunt excelente in orice preparat.

Nucile braziliene:


Sunt foarte bogate in seleniu care este o sursa recunoscuta de antioxidanti. Imbunatatesc tonusul organismului si performantele mentale. Sunt o sursa importanta de cupru, zinc, magneziu si fier. Faceti din ele lapte sau folositi-le in tartine.

Caju:


La fel ca si alte nuci, caju sunt o sursa importanta de proteine si fibre. Bogate in vitamine si minerale: Vit. B, potasiu, fosfor, seleniu si cupru. Se pot folosi in foarte multe retete. Pot fi facute " branza"( de caju desigur), tartine, prajituri cu branza, inghetate, etc.

Nuci pecan:


Zinc, Vitamina E, Vitamina A, sunt numai cateva din beneficiile pe care ni le ofera. S-a demonstrat ca ele imbunatatesc dieta pentru scaderea colesterolului rau. Faceti cu ele un lapte interesant, folositi-le in salate sau adaugati-le la prajituri.



Alunele de padure:


Inca o data, o buna resursa pentru scaderea colesterolului. In afara de proteine, fibre si fier, aceste nuci ne aduc la masa si vitaminele B si C. Grozave in deserturi si paine.



Nucile de pin:


Benefice pentru sistemul cardiovascular sunt pline de Calciu, Vit D, B si A. Ele sunt foarte bune pentru ochi si pentru intreg sistemul imunitar. Sunt un inlocuitor grozav al parmezanului adaugand savoare oricarui preparat.

Nucile macademia:


Una dintre putinele nuci care contine acidul palmitoleic. Este stiut faptul ca reduce grasimea, prin activarea metabolismului. Sunt de asemenea bogate in Vit A, omega 3, tiamina, riboflavina, niacina si fier. Minunate in deserturi, creme, tartine si salate.

Candva credeam cu totii ca trebuie sa ne tinem departe de ele, deoarece sunt alimente foarte grase. Acum au devenit parte importanta in dieta noastra zinica, in mod special pentru beneficiile pe care ni le ofera in pastrarea sanatatii.

Sursa:

Raw Food: Know Your Nuts

by Susan( traducere by Ruxy)

Comentarii (7)

15.12.2010, 19:34

informatia conteaza nu cum l-ai expus ai facut bine ce ai facut si apoi daca mai gasesti si alte articole pe care le poti traduce dar sa ne fie si noua folositoare atunci...la cat mai multe!!!!!!!

15.12.2010, 19:58

15.12.2010, 21:40

Multumesc tuturor, am zis sa ne fie de folos...si mie mi-a fost de ajutor cu ceva timp in urma, cand nu stiam ce sunt nucile braziliene, macademia etc...acum nu-mi lipsesc din alimentatie...sanatoase si delicioase

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!