Nucsoara

Postat de adasev12 in Condimente pe 23 Feb 2011, 16:49

 

 

Origine:

Este originară din sudul Indiei, Ceylon şi Malaysia (Malaezia) şi se cultivă în India şi în Guatelama.

Prezentare:

Asemănătoare trestiei, nucşoara este o plantă perenă care atinge înălţimi de 1,5 metri. Are flori gălbui din care se dezvoltă fructe mici şi vezi, sub formă de păstăi, care se recoltează de abia în cel de al treilea an de dezvoltare. Nucşoara propriu-zisă, folosită în bucătărie, este sămânţa acestor fructe, ea este cea care conţine uleiurile aromatice  şi pentru a le conserva se păstrează în păstaie şi după culegere. Seminţete sunt relativ rotunde, lemnoase, de forma unei castane.

Aromă:

Nucşoara are o aromă foarte fină, dulce şi iute totodată. Un amestec complex care lasă un post gust de portocală, lămâie şi camfor.

Utilizare:

La noi se foloseşte mai mult la aromarea vinului fiert sau a turtei dulci, iar în ţările de origine la amestecurile de curry. În doze mici, nucşoara participă la definitivarea unor reţete de prăjituri, mâncăruri cu carne, murături, cârnaţi, pateuri şi lichioruri, dar şi în unele sortimente de whiskey.

În Orientul Îndepărtat există tipuri de cafea şi ceai aromatizate cu nucşoară, iar în proximitatea noastră grecii folosesc nucşoara în amestec cu scorţişoara în musacale sau sosuri pentru chiftele.

Preparare:

Nucşoara se foloseşte, de regulă, măcinată fin şi îşi eliberează cel mai bine aroma în timpul procesului de prăjire motiv pentru care se foloseşte la începutul procesului de gătire.

Comentarii (3)

24.02.2011, 11:51

24.02.2011, 15:31

25.02.2011, 17:14

i-mi place si articolul si nucusoara

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola