Nucsoara

Postat de -Miti- in Condimente pe 7 Dec 2011, 12:01

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Nucsoara este folosita pentru a da gust oricarui desert, de la inghetata la biscuiti, dar puteti sa o folositi cu incredere si la sosuri sau fripturi.

Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu aspect de filigran,este data pe razatoare. Gustul e mai dulce decat al cojii de nucsoara si lasa o senzatie proaspata si placuta. Este utitlizata si la tratarea bolilor sistemului digestiv. Uleiul semintelor mici sau zdrobite de nucsoara e extras si folosit in industria cosmetica. Nucsoara se vinde intreaga sau macinata.

Nucsoara se rade si se presara in cantitati mici in bauturile fierbinti, picante, cum ar fi vinul fiert sau ciocolata calda, si se foloseste la condimentarea si indulcirea deserturilor. Puteti razui nucsoara peste mancarea coapta (cum ar fi lasagna), cremele de vanilie si inghetata. In bucataria olandeza,nucsoara e folosita in pireuri de legume si de cartofi, iar italienii o utilizeaza pentru a asezona carnea si sosurile pentru paste. Nucsoara se poate pastra in coaja si o puteti folosi si dupa trei sau patru ani. Cand aveti nevoie radeti cantitati mici de nucsoara.

 sursa pozei: http://en.wikipedia.org/wiki/Nutmeg

Comentarii (3)

07.12.2011, 12:12

O folosesc mult pentru ca-mi place aroma ce o da preparatelor

07.12.2011, 13:12

si mie imi place tare mult,pacat ca la noi nu se gaseste razatoare pentru nucsoara

07.12.2011, 19:39

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04