O romanca, la un pas de moarte dupa ce a consumat o planta exotica cumparata dintr-un supermarket

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 22 Ian 2016, 17:30

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

O femeie a fost la un pas de moarte dupa ce a consumat in stare cruda o radacina exotica, pe care a cumparat-o dintr-un supermarket din Bucuresti.

Romanca si-a dorit sa cumpere turmeric, dar a ales din greseala radacina cassava (din care se face tapioca), care seamana cu turmericul. Din nefericire, aceasta planta este otravitoare, daca este consumata cruda.

Femeia nu a stiut acest lucru, deoarece in la standul la care se vindea aceasta radacina nu era mentionata nicio avertizare. Dupa cateva felii consumate, femeia s-a intoxicat si a ajuns la Urgente. 

Intamplarea a fost postata pe Facebook:

"Am mers la cumparaturi intr-un centru comercial. (...) Ajungand la raionul de fructe si legume am observat o chestie asemanatoare turmericului, si pentru ca nu am gasit deasupra nici o eticheta cu denumirea ,,plantei" respective, am presupus ca e turmeric. Stiam ca are multe beneficii pentru sanatate si l-am achizitionat".

"Avea un gust usor dulceag, suculent. Am mancat linistita vreo trei patru rondele, dupa care m-am intrebat ce beneficii are pentru sanatate. Am luat bonul fiscal si am gasit denumirea, CASSAVA. Am citit pe internet, constatand ingrozita ca ACEASTA PLANTA CONSUMATA IN STARE CRUDA ESTE OTRAVITOARE."

"Imediat am consumat apa cu sare si mi-am provocat varsaturi, insa chiar si asa, am inceput sa ma simt rau! Asa se face ca in scurt timp am ajuns la spital, doctorul de la toxicologie mentionandu-mi ca daca as fi consumat toata radacina as fi pasit in ,,lumea celor drepti". Mi s-a administrat oxigenoterapie, am fost monitorizata, mi s-au pus seruri si mi s-au efectuat teste de sange".

Femeia a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a ramas internata la toxicologie timp de doua zile, cu ameteli si tulburari neurologice. 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a retras produsul de la comercializare din magazinul respectiv si a declansat o ancheta. Aveti mare grija atunci cand incercati fructe sau legume exotice despre care nu stiti mare lucru. 

Cassava este o planta raspandita in Africa si America de Sud. Din radacina acesteia se prepara faina de tapioca. Insa, in stare cruda, aceasta contine glicozide cianogenice, substante toxice extrem de periculoase si care pot provoca paralizie si chiar moartea.

Sursa foto: gatesnotes.com, cancan.ro

Sursa articol: stirileprotv.ro

Comentarii (9)

22.01.2016, 18:00

*casca

22.01.2016, 18:03

Cristina, a ajuns pentru că e plantă comestibilă, Din momentul în care o cumperi răspunzi pentru cum o găteşti. Suntem în mileniul III, avem surse de informare, putem vedea ce este şi cum se prepară. Ignoranţa nu are scuze, când vrei să epatezi, plăteşti, fiecare alegere îşi are plata sa. Sunt convins că tu. aşa cum de alfel fac mulţi, te interesezi dinainte ce cumperi, ce vrei să găteşti, te interesezi de gustul şi textura celor cumpărate. Eu aşa fac, sincer, căci dincolo de cunoaştere prin gustare, e nevoie şi de cunoaşterea ştiinţifică, nu mi se pare firesc să afli asta prin autopsie.

22.01.2016, 18:04

Aseara imi povestea o colega de articolul asta. Nu a stiut nici una din colegele mele ce este cassava, maniocul, tapioca...De tapioca hai ca a mai auzit lumea, dar nu stiu cati stiu din ce este facuta. Sunt foarte putini oameni care cunosc amanunte despre ce baga in gura. Daca nu cunosc, nu mananc, simplu...e ca si cum mananci ciupercile pe care le gasesti prin padure.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S