Otetul

Postat de oana_pisicutza16 in Alimente pe 10 Apr 2012, 19:00

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Otetul

Otetul de zmeura:

Are o aroma foarte fina si o aciditate blanda, este ideal in salatele de vara cu pasare, pentru sfecla rosie si salatele de fructe.

Otetul de mere:

Cu cat merele sunt mai coapte cu atat este mai aromat. Se potriveste la salata de cruditati si salata verde, dar si pentru marinarea pestelui si carnii de pasare.

Otetul cu ierburi:

Se prepara din otet de vin alb la care se adauga plante aromatice. Otetul cu oregano si busuioc se potriveste la salate cu rosii, ardei gras sau dovlecel. Otetul cu menta rafineaza salata verde si pe cea de fructe. Otetul cu patrunjel este bun in salata de cartofi. Otetul cu marar se potriveste la salatele cu peste, oua si castraveti.

Aceto balsamico:

E regele oteturilor, aciditatea sa fina se armonizeaza perfect cu un gust dulce delicat. Se combina cu uleiul de masline sau cu cel de nuci, pentru sosuri de friptura, dar si deserturi.

Otetul de vin:

Cel rosu se foloseste pentru marinarea vanatului sau a carnii de vita. Cel alb rafineaza sparanghelul, pestele si cruditatile.

Otetul de soc:

Se obtine prin aromatizarea otetului de vin alb cu flori de soc. Este potrivit pentru peste si deserturi.

 

Informatiile sunt luate dintr-o revista mai veche si mi s-a parut tare interesant. Imaginile sunt luate de pe internet.

Comentarii (2)

10.04.2012, 19:51

10.04.2012, 20:26

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]