Ouale - ideale pentru micul dejun

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 11 Noi 2011, 13:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Ouale - ideale pentru micul dejun

Amino-acizii din oua se transforma in fibra si masa musculara, fiind cel mai recomandat produs cand vine vorba de proteine. In plus, acestea contin si alte 13 vitamine benefice organismului uman.

Studii recente au aratat ca persoanele care consuma oua la micul dejun ard mult mai repede caloriile pe timpul zilei. Asta pentru ca 75% din grasimile care se gasesc in oua sunt nesaturate, adica de tip sanatos.

Cum sa nu te saturi de oua:

1. Azvarlite. Da, exact, azvarlite. Pune in tigaie, intr-o lingurita de ulei, ardei rosu tocat marunt si putin marar, peste care "azvarle" ouale si amesteca-le pana se fac. In loc de sare, foloseste sos de soia.

2. Impachetate. Ai auzit de shaorma din omleta? Ei bine, prepara o omleta ideala, groasa cam de 1,5 cm si umple-o cu branza rasa, rosi tocate marunt, varza, castraveti si un pic de sos de susan. Delicios!

3. Fierte. Clasic, sanatos si gustos. Sunt recomandate alaturi de bacon afumat si mustar.

4. Ochiuri. Da, dar in apa. Vor iesi la fel de gustoase si vor avea un pic din consistenta oului fiert. Pot fi consumate cu branza si salata de legume proaspete.

Daca nici asa nu te-am convins, afla ca ouale contin jumatate din doza recomandata de colina pe  care omul trebuie sa o consume in fiecare zi. Aceasta are rolul de a trimite mesaje spre creier, care poate stoca mult mai multe informatii.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

11.11.2011, 15:26

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!