Ouale - ideale pentru micul dejun

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 11 Noi 2011, 13:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Amino-acizii din oua se transforma in fibra si masa musculara, fiind cel mai recomandat produs cand vine vorba de proteine. In plus, acestea contin si alte 13 vitamine benefice organismului uman.

Studii recente au aratat ca persoanele care consuma oua la micul dejun ard mult mai repede caloriile pe timpul zilei. Asta pentru ca 75% din grasimile care se gasesc in oua sunt nesaturate, adica de tip sanatos.

Cum sa nu te saturi de oua:

1. Azvarlite. Da, exact, azvarlite. Pune in tigaie, intr-o lingurita de ulei, ardei rosu tocat marunt si putin marar, peste care "azvarle" ouale si amesteca-le pana se fac. In loc de sare, foloseste sos de soia.

2. Impachetate. Ai auzit de shaorma din omleta? Ei bine, prepara o omleta ideala, groasa cam de 1,5 cm si umple-o cu branza rasa, rosi tocate marunt, varza, castraveti si un pic de sos de susan. Delicios!

3. Fierte. Clasic, sanatos si gustos. Sunt recomandate alaturi de bacon afumat si mustar.

4. Ochiuri. Da, dar in apa. Vor iesi la fel de gustoase si vor avea un pic din consistenta oului fiert. Pot fi consumate cu branza si salata de legume proaspete.

Daca nici asa nu te-am convins, afla ca ouale contin jumatate din doza recomandata de colina pe  care omul trebuie sa o consume in fiecare zi. Aceasta are rolul de a trimite mesaje spre creier, care poate stoca mult mai multe informatii.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

11.11.2011, 15:26

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D