Pastrarea alimentelor

Postat de Ionutza in Tipsuri pe 10 Ian 2012, 19:21

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Daca nu poti avea o camara, poti pune resturile sau alimentele pe care vrei sa l conservi intr-o camera neincalzita iarna sau dispusa pe Nord. Ca regula generala trebuie stiut : zeama de carne se pastreaza mai mult timp daca o fierbi fara sare si, daca se poate, zilnic sa se dea intr-un clocot. Criar la alte supe, sosuri, legume e bine de dat zilnic un clocot: se pastreaza atunci zile intregi neacoperite intr-o camera rece si uscata.

Carnea fiarta gata trebuie pusa pe o farfurie de portelan si, numai inaite de a o intrebuinta, pusa zece minute in apa clocotita, fara a o fierbe.

Salata, castravetii in otet sau legumele puse in borcan de metal sau de sticla si din care s-a luat o parte trebuie acoperite cu putin alcool curat, ceea ce impiedica mucegaiul sau acritul.

Pe compoturile fierte in baie de aburi si chiar pe marmelade se pune o foita de sugativa imbibata cu rom sau chiar rom simplu pe deasupra. Alcoolul de pe legume sau romul de pe compoturi se arunca inaintea folosirii resturilor.

Daca ai folosit din  borcanul de bulion pui peste ce ramane putina untura de porc, care se sleieste  pe urma si nu lasa sa patrunda aerul, impidicand sa se strice. Acelasi lucru il poti face si folosind untdelemn, cu cate poti acoperi si resturile de legume conservate sau borcanele de sticla cu castraveciori, inchizandu-le ermetic.

Resturile de carnati sau sunca taiata se pun intr-un borcan curat de sticla si asezi peste ele o farfurie de portelan. Cu cat sunt mai indesate resturile in borcan, cu atat mai bine. Batonul de salam se pastreaza mai bine, ungandu-l cu untdelem  si acoperind capatul inceput cu staniol, iar daca ai mai mult e bines a acoperi chiar tot batonul.

Resturile de fripturi sau cotlete fripte se conserva saptamani intregi acoperindu-le complet cu grasime  Inainte de folosire se da grasimea la o parte si se pune carnea la incalzit , adaugand putina apa sau supa. Principalul e sa impiedici patrunderea aerului da si a sarii. Cu sare presari jumarile.

O jumatate de lamaie o pui cu partea taiat pe sare si asa o poti conserva saptamani intregi, si intr-o sticla de untdelemn inceputa pui putina sare ca sa nu rancezeasca.

Untul proaspat se pastreaza mai mult timp infasurandu-l intr-o carpa de olanda inmuiata in  apa sarata. Tot acelasi lucru facut pentru bucati de branzeturi tari  ca Emmentaler (svaiter), Gruyere, Eidama sau parmezan.

Cel mai expuse a se strica sunt vinurile umplute in sticla, mai ales vinurile albe odata deschise cu toate ca sunt bine astupate, se acresc. Aceasta se impiedica punand sticlele incepute si bine astupate intr-o lada cu nisip in pivnita sau intr-o camera racoroasa  cu gatul in jos. Prin acest procedeu se elimina aerul din sticla si vinul ramane curat si bun.

 

www.bucatarieonline.ro

Comentarii (5)

10.01.2012, 20:29

10.01.2012, 23:15

sper sa va fie de ajutor

11.01.2012, 20:12

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D