Pepenele verde, ideal pentru silueta

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 4 Mai 2012, 13:56

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Pepenele verde, ideal pentru silueta

Daca este vara si mercurul creste in termetre, sticla cu apa nu trebuie sa lipseasca din geanta. Dar, gratie naturii, exista alimente care au o concentratie foarte ridicata de apa, minerale, vitamine si antioxidanti, reprezentand un cocktail de sanatate, mai ales in perioada estivala. Un astfel de aliment este pepenele

Desert hipocaloric

Exista doua tipuri de pepene, respectiv verde si galben. Cel din urma poate prezenta miez verde, galben sau portocaliu. Aroma difera, coaja, de asemenea.

In general, este mult mai dulce decat pepenele verde, are o aroma fina. Este si el bogat in antioxidanti, vitamine, minerale, apa, insa coloratura si aroma fina il recomanda pentru multe deserturi cu pretentii. Beneficiile consumului de pepene galben nu intarzie nici ele sa apara, este sarac in calorii compativ cu deserturi pline de dressinguri, este remineralizant, racoritor si hidratant si constituie o alegere inspirata pentru a va delecta simturile intr-o zi caniculara.

Pepenele rosu este si el apreciat pentru culoarea fascinanta, rubinie, gustul zemos, aroma placuta. Se poatem, desigur, sa constituie elementul-cheie in prepararea multor sucuri, bauturi pentru vara, deseturi, salate de fructe, frigarui cu fructe etc. Insa, cand vine vorba de pepenele verde, parca tot mai multi dintre noi am opta pentru el, de vina este culoarea fermecatoare si amintirile pe care ti le readuce in memorie savirea unei portii de pepene verde. Este desertul copilariei si, cred cu tarie, ca multi noi nu am refuza un astfel de deliciu sarac in calori.

Totusi, cand vine vorba de nutrienti, pentru ca este mai mare decat pepenele galben, acesta dinatai devine o sursa importanta de vitamine, minerale, antioxidanti si apa. Are 95% apa, este bogat in licopen, un antioxidant puternic, despre care s-a afirmat in multe teste sustinute de cercetatori ca lupta impotriva cancerului de prostata. In plus, pepenele verde este sarac in zahar, are 7 grame de zahar la suta de grame, deci foarte putin zahar, ceea ce inseamna ca pepenele verde nu ingrasa. Din contra, pepenele verde este tot mai apreciat in cure de slabire. Motivul? Are o concentratie mare de apa, 95%, zahar putin, confera energie organismului, este bogat in vitamine din grupa B, mai ales B1, B6 etc. Este bogat in antioxianti, cel mai important, licopen, ceea ce il recomanda ca un aliment important in lupta cu radicalii liberi si cancerul, o boala de temut.

Grabeste satietatea, tine practic de foame prin umplerea la propriu a stomacului cu un volum mare de apa. Hidrateaza organismul, il remineralizeaza, il detoxifica gratie apei si ajuta chiar la pierderea in greutate, pentru ca are putine calorii, iar curele/dietele hipocalorice duc la pierderea in greutate. Totusi, cura cu pepene verde nu trebuie adoptata pe termen lung, ea trebuie luat in vedere doar pentru efectul de detoxifiere, pierderea a 1-2 kilograme, ceea ce este rezonabil si nu pune viata in pericol.

Dincolo de toate acestea, pepenele verde lupta impotriva degenerarii maculare, previne deshidratarea, intrucat contine potasiu si sodiu, minerale pe care organismul le pierde in tinpul transpiratiei. Iata ca o bautura din miez de pepene verde, apa si putina sare de mare este ideala in potolirea setei si prevenirea deshidratarii si a pierderii de minerale din organism.

Fara doar si poate, pepenele verde este cel mai iubit aliment-desert pe perioada verii. Este disponibil atat in supermarketuri, cat si piete mai mici. Se gaseste usor, pretul este rezonabil si poate fi servit in multe feluri: proaspat, cel mai indicat, in salate sau bauturi.

 

sursa foto:http://www.sxc.hu/

Comentarii (1)

06.05.2012, 13:52

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!