Pere

Postat de Miha in Fructe pe 11 Oct 2009, 17:08

Pere

Perele sunt fructe delicioase, inrudite cu merele si gutuile. Mentionate ca fiind "dar al zeilor" perele sunt dulci, moi si suculente.

Desi sezonul lor incepe din luna august, vom gasi diferite soiuri chiar si in octombrie.

In general, au fundul mare si rotund si se ingusteaza spre varf. In functie de soi, coaja este galbena, verde, maro, rosu sau o combinaţie de doua sau mai multe din aceste culori.

Este foarte bogata in vitamina C, vitamina ce ajuta la protejarea celulelor din organism. Vitamina C stimuleaza celulele albe impotriva infectiilor, regenereaza si Vitamina E.

Perele sunt perisabile odata ce s-au copt, asa ca e indicat sa cumparati pere mai putin coapte, ce vor necesita cateva zile de maturare. Acestea sunt tari, cu coaja neteda si fara lovituri sau pete negre si se tin la temperatura camerei pentru a se coace.

Daca totusi ati cumparat pere deja coapte e bine sa fie pastrate la frigider, in pungi de plastic sau separate de alte alimente, caci au tendinta de a absorbi mirosurile.

  • Perele se pot combina cu mustar, praz si nuci pentru o salata delicioasa.
  • Taiate marunt, amestecate cu miere si diverse cereale vor fi un mic dejun delicios
  • In combinatie cu branza de capra va fi un desert delicios
  • Se pot consuma sub forma de gem, jeleu sau suc sau in combinatii cu alte fructe, intr-o salata de fructe savuroasa

 

Retete recomandate:

Melci cu miere, pere si nuci

Salata de fructe cu iaurt si dressing de iaurt

Prajitura cu pere

Pere cu crema de vanilie si ciocolata

 

 

 

Comentarii (1)

12.02.2011, 20:39

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24