Pizza Calzone, un preparat italian de exceptie

Postat de RadaMateescu in Tehnici pe 11 Mar 2013, 10:32

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Pizza Calzone, un preparat italian de exceptie

Pizza Calzone este un preparat culinar de exceptie, o mancare consistenta si, in acelasi timp, sanatoasa. Pizza Calzone reprezinta o alegere excelenta pentru iubitorii artei culinare italiene. Va prezentam reteta pentru Pizza Calzone cu vinete si ciuperci.

Pizza Calzone cu vinete si ciuperci este o mancare deosebita pe care merita sa o incercati cu siguranta, caci constituie un preparat foarte hranitor si consistent.

Ingrediente pentru aluat :

  • 45 g drojdie proaspata sau 21 g drojdie uscata
  •  450 ml apa calduta
  •  900 g faina
  •  3 lingurite de sare

Ingrediente pentru umplutura :

  • 1 vanata potrivita
  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 1/2 praz – se foloeste doar partea alba
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 g carne de pui
  • 300 g rosii cherry
  • 250 g mozzarella
  • sare
  • piper
  • 15 frunzulite de busuioc proaspat
  • 10 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

In primul rand, se amesteca drojdia cu jumatate din apa calduta intr-un bol micut. Cu o lingurita de lemn se amesteca bine pana se dizolva drojdia, dupa care se lasa sa stea astfel 10 minute.

Intr-un castron mai mare, se amesteca apoi faina cu sarea. Se face o adancitura in mijloc, apoi, se adauga drojdia, apa ramasa, amestecandu-se totul pana se obtine un aluat omogen.

Se aseaza aluatul pe o planseta presarata cu faina si se intinde,  fiind presat cu pumnii. Se indoaie marginile indepartate ale aluatului si se egalizeaza, impingandu-se cu dosul palmei. Se repeta operatiunea pana cand aluatul devine elastic.

In continuare, se aseaza aluatul inapoi in castron si se acopera cu un prosop, lasandu-se sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pana este gata aluatul pentru calzone, se va pregati umplutura necesara dupa cum urmeaza.

Se incing 7 linguri de ulei intr-o tigaie, se caleste prazul taiat rondele. Ciupercile taiate in prealabil in fasiute se vor cali si ele pentru aproximativ 3 minute. 

Vanata se curata de coaja, apoi se taie cubulete si se adauga in tigaie peste praz si ciuperci, calindu-se totul pana cubuletele devin aproape moi. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se vor adauga rosiile cherry, se curata usturoiul si se taie marunt. Carnea de pui se taie fasiute si se adauga si aceasta in tigaie, calind totul pentru inca 2 minute.

Se inchide focul, iar compozitia se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Deasupra se va presara busuiocul.

Trebuie sa se verifice daca aluatul a crescut destul, apasandu-l usor cu degetul. Daca va ramane o urma, aluatul este gata. Dupa ce el a crescut, se mai framanta 2 minute pe planseta presarata cu faina.

Din cantitatea obtinuta de aluat se pot face trei calzone, astfel, aluatul se va imparti in trei parti egale.

Se intinde fiecare portie de aluat cu facaletul, pana capata forma rotunda. Compozitia se imparte in trei parti, asezandu-se fiecare pe jumatatea cate unui disc, avand grija sa fie lasata o margine de 3 cm. Se adauga deasupra mozzarella taiata  in prealabil in cubulete.

Cealalta jumatate a fiecarei calzone se pliaza peste umplutura, lipindu-se cu atentie marginile una de cealalta. Se pune in tava hartie de copt, se unge fiecare calzone cu uleiul ramas, apoi ele se coc in cuptorul preincalzit circa 20-25 de minute, pana cand se rumenesc putin. Cand sunt gata, se scot pe un platou de lemn.

Gurmanzii iubitori de Pizza Calzone se pot bucura de acest delicios preparat, apeland la livrarile de mancare la domiciliu de la restaurantele care servesc acest fel de mancare. Toate ingredientele sunt de cea mai buna calitate, ceea ce face pizza Calzone o alegere potrivita pentru toate gusturile. Pizza Calzone este apreciata nu numai de romani, ci si de clientii straini ai restaurantelor din tara. 

Comentarii (1)

26.03.2013, 18:56

super

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!