Pizza cu ou si spanac

Postat de RadaMateescu in Dieta pe 20 Mar 2013, 12:18

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

 

Frunzele de spanac sunt preferatele bucatarilor de peste tot. Va prezentam beneficiile acestuia si o reteta delicioasa de pizza cu spanac si ou.

 

Desi sunt putini cei care stiu acest lucru, pizza poate fi o mancare extrem de sanatoasa daca este gatita cu ingrediente sanatoase. In ziua de azi, pizza a ajuns unul dintre cele mai populare feluri de mancare, fiind gatita si acasa, dar foarte folosita este si comanda de pizza la domiciliu, din cauza lipsei de timp pentru a o gati.

Spanacul este un aliment extrem de sanatos, datorita componentelor sale nutritionale, anticancerigene si antioxidante. Frunzele sale sunt favoritele bucatarilor.

Pentru aceia dintre voi care prefera in locul comenzilor de mancare la domiciliu sa isi gateasca singuri o pizza acasa, va prezentam reteta de pizza cu spanac si oua.


Ingrediente:

  • 1 blat de pizza cu un diametru de vreo 30 de cm
  • 6 linguri de sos de rosii
  • 50 grame de branza Cheddar
  • 250 grame de frunze de spanac
  • 4 oua

 

Prepararea:

Pentru inceput, incalzim cuptorul la 200C. Apoi, ungem blatul de pizza (acesta poate sa fie cumparat in prealabil) cu sosul de rosii.

Punem frunzele de spanac intr-o cratita apoi, turnam apa peste ele si le punem la fiert aproximativ 4-5 minute. Scurgem frunzele de spanac si le imprastiem pe blatul de pizza cu sos.

In continuare, vom asezona totul cu sare si piper dupa gust si vom presara branza Cheddar rasa. Introducem pizza la cuptor pentru 10 minute.

Dupa cele 10 minute, scoatem pizza din cuptor, facem 4 adancituri in spanac cu ajutorul unei linguri si spargem un ou in fiecare adancitura. Presaram branza Cheddar ramasa si introducem pizza la cuptor pentru vreo 8-12 minute, pana cand albusul s-a intarit iar galbenusul a ramas moale.

Pizza este gata pentru a fi servita !

Comentarii (1)

12.12.2014, 22:45

merita incercata

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!