Pizza libaneza cu susan

Postat de RadaMateescu in Cu de toate pe 3 Apr 2013, 09:13

Pizza libaneza cu susan

Iata o retetea delicioasa de pizza libaneza cu susan, numai buna pentru cei care sunt pasionati de pizza, dar vor, de asemenea, sa manance si sanatos.

In prezent, pizza a devenit o mancare extrem de populara. Modalitatile „la pachet” si „livrare de pizza la domiciliu” reprezinta aproximativ 50% din totalul vanzarilor restaurantelor care au si optiunea de a lua masa in interiorul localului, iar aceste cifre sunt intr-o continua crestere. Potrivit studiilor, 9 din 10 restaurante au si optiunea „la pachet”. 

Exista si unele localuri care nu ofera si posibilitatea servirii mesei in interior, bazandu-se doar pe comenzile la pachet sau acasa. Pizzeriile sunt cele care domina aceasta piata a mancarii livrate, caci din ce in ce mai multe pizzerii isi dezvolta sectiunile de livrare la domiciliu atat telefonic, cat si online.

Pentru cei care prefera sa isi gateasca o pizza delicioasa acasa, iata ingredientele necesare:

    250 grame faina alba

    ulei de masline

    sare

    20 grame drojdie

    50 grame susan

    doua lingurite zahar

    100 grame cimbru

Mod de preparare:

Intr-un castron, se pune faina si o lingurita de sare. Drojdia se amesteca cu faina, adaugandu-se zahar si apa calda. Se framanta totul pentru a obtine aluatul, iar acesta se va tine acoperit timp de aproximativ 10 minute.

In continuare, se vor adauga cele doua linguri ulei si se framanta aluatul bine, dupa care se amesteca cu apa calda.  

Coca nu trebuie sa fie umeda sau lipicioasa. Se face o minge din coca si se lasa intr-un loc cald timp de o ora.

Se amesteca toate ingredientele in aluat si se framanta cu mainile pana se obtine un aluat ferm pentru pizza.

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mediu, se prajeste susanul, astfel incat acesta sa devina auriu-maroniu. Se amesteca cu cimbru si ulei de masline.

Se imprastie susanul si cimbrul peste blatul de pizza;

Se tine la cuptor pentru 10-15 minute pana cand painea devine aurie.

Pizza libaneza poate fi servita alaturi de castraveti, rosii, ceapa si muraturi.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04