Pizza Tequilla cu avocado si creveti

Postat de RadaMateescu in Alimente pe 21 Mar 2013, 10:23

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Pizza Tequilla cu avocado si creveti

Iata o retetea de pizza cu avocado, un fruct extrem de sanatos recomandat de specialistii din lumea-ntreaga, datorita multiplelor sale beneficii pentru sanatatea organismului.

Pizza a devenit, de foarte mult timp, una dintre mancarurile favorite ale majoritatii gurmanzilor indiferent ca acestia aleg comenzile de mancare la domiciliu sau isi prepara singuri acasa o pizza delicioasa precum cea din reteta de mai jos. O pizza gatita cu ingrediente sanatoase constituie o dieta extrem de benefica pentru organism.

Pizza Tequilla cu creveti si avocado trebuie consumata cu precautie, avand in vedere faptul ca ea contine alcool.  

Ingrediente necesare pentru pregatirea acesteia sunt:

  • Mujdei
  • Ardei jalapeno, taiati in feliute fine
  • Patrunjel uscat
  • Circa 1 lingura de tequilla
  • Aproximativ o cana si jumatate de mozzarella
  • 30 gr de parmezan
  • Intre douazeci si treizeci de bucatele mici de creveti  
  • O jumatate de  avocado
  • 100 gr de ceapa taiata
  • 100 gr de tomate taiate in mici cuburi
  • Suc de la un sfert de lamaie
  • 8 fire de coriandru
  • 800 grame aluat pentru pizza

Mod de preparare:

Aluatul pentru pizza (in forma de bila) trebuie intins in asa fel incat sa aiba un diametru de 45 de centrimetri. In continuare el trebuie acoperit, lasandu-se sa creasca pana cand volumul sau devine dublu. Marginile se vor rula asemanator unor borduri.

Peste aluat se vor aseza apoi urmatoarele: mujdeiul, feliutele de ardei, apoi patrunjelul.

Deasupra sa va turna, apoi, tequilla.

La final, peste toate acestea, se va presara parmezanul, apoi bucatelele de ceapa, in continuare crevetii si mozzarella.

Se introduce totul la cuptorul incalzit la 215 grade Celsius si se coace pentru circa zece minute.

Pizza se taie, apoi, asezandu-se pe o farfurie mare sau un platou.

Pe toate feliile de pizza se vor aseza urmatoarele ingrediente, in parte: o felie de avocado, cubulete de tomate, coriandru, stropindu-se totul cu putina zeama de lamaie.

Pofta buna!

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04