PRIETENI, FRIENDS, AMIGOS

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 13 Sep 2012, 18:49

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza
PRIETENI, FRIENDS, AMIGOS

Azi m-am gândit să scriu un blog mai uşor, ca de week-end, căci weekendul  este timpul săptămânii când mulţi îşi petrec timpul cu familia ori prietenii. Aşa că azi am zis să vorbesc un pic despre prietenie. Nu am cum să acopăr în postare tot ce gândesc, nu am cum să ştiu totul despre prietenie, de aceea poate că prin comentarii veţi reuşi să completaţi din experienţă ce nu am cuprins eu. În evanghelie  se găseşte un pasaj în care, patru prieteni îşi duc amicul bolnav înaintea Mântuitorului. Hristos văzând credinţa lor  i-a spus slăbănogului, iertate-ţi sunt păcatele.

Mi-a plăcut enorm acest pasaj. De ce? Pentru că majoritatea oamenilor au prieteni când sunt avuţi şi sănătoşi. Când te părăseşte avuţia ori sănătatea, încet,  încet te părăsesc şi prietenii. Sau mai bine zis cei pe care-i credeai prieteni. Solomon spune căprietenul adevărat iubeşte oricând iar în nenorocire ajunge ca un frate.  Ori poate Ioan evanghelistul spune şi mai bine mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi. Nobil gest ori poate normal, cel din evanghelie. Să găseşti la vreme de necaz nu unul, ci patru prieteni care să meargă cu tine până-n pânzele albe, nu găseşti pe toate drumurile. Cred că aţi înţeles ce vrea Scriptura să spună. Noi, oamenii, spunem căprietenul la nevoie se cunoaşte deşi putem zice şi că anevoie se cunoaşte. Prietenia nu se întreţine cu linguşeală, cu clevetire, cu bani. O prietenie adevărată are câteva semne; dă, primeşte, întreabă, se destăinuie, mănâncă şi se bucură. Fiecare om  îşi alege prietenul după cum doreşte. Nu există un îndreptar în alegerea prietenilor. Copilăria este cea mai prolifică perioadă. Copii nu ţin cont (cel puţin aşa era cândva) de rigurozităţile adulţilor. Ei se împrietenesc pur şi simplu; îşi împart jucăriile şi se pun pe treabă. Adulţii însă sunt mult mai selectivi, ceea ce este corect într-un fel, că paza bună trece primejdia rea. În lumea reală puţini se pot lăuda cu prieteni de suflet. Cu prieteni cărora să le spui orice, oricând fără vreun risc. Nu zic că nu sunt, ci că sunt puţini. În secolul XXI există şi prieteniile virtuale. Pe de-o parte se aseamănă cu cele din realitate, pentru că dintr-un grup lărgit, uneori prea lărgit, doar câţiva îţi aproape. Lumea virtuală prezintă o prietenie în care discuţiile se poartă în afara trupului, prin avatar. E un fel de copie palidă a ceea ce se întâmplă după ce sufletul părăseşte corpul.  Numai că sufletele comunică telepatic, fără vorbire articulată.

Comunică prin dragoste, prin lumină, printr-o prietenie dusă la perfecţiune. În virtual, poţi avea prieteni al căror nume nu-l cunoşti cu  adevărat.  După o perioadă, prin mesaje private se pot crea legături mai bune, ba chiar se pot obţine rezultate frumoase, căci deseori prietenia virtuală s-a materializat în proiecte comune, în întâlniri şi acţiuni constructive şi de bun simţ. Există şi reversul medaliei simţit de mulţi dintre utilizatorii spaţiului virtual, partea urâtă a anonimatului, a anonimilor ce nu au cunoscut ce înseamnă eleganţa în discuţii şi prietenia bazată pe dialog. Nu mă lungesc cu vorba. Mai spun doar că tovărăşiile rele strică obiceiurile bune, cum spune apostolul Pavel. Şi dau slavă lui Dumnezeu că până acum mi-a rânduit prin propria-mi alegere numai prieteni buni. Acu’, nu ştiu care o fi părerea lor despre mine.


Comentarii (74)

28.03.2013, 17:44

Cred că aţi vrut să mă speriaţi pe mine, şi de aia. Că altfel vă ştiu persoane serioase.

07.07.2013, 10:56

;Da , primeste , intreaba si destainuie ;...aceasta ar fi prietenia adevarata , sincera , fara interese de nici un fel , din pacate tot mai rar intalnita .
Omul cel mai bogat este acela care are prieteni pe care se poate baza la bine si la rau ...am fost dezamagita in untima perioada de persoane pe care le consideram prietene si doare foarte tare . Asta e , omul traind pe pamant tot invata , eu cred ca daca o persoana iti este cu adevarat prieten si te supara cu ceva iar tu -i spui ce nu-ti convine si cu ce te-a ranit nu-ti inchide telefonul in nas ci comunica si nu ;fuge; de tine ... asta daca te-a pretuit cu adevarat. .. parerea mea ...

16.07.2013, 10:10

Foarte frumos!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!