Primul meu salt cu parasuta de la 4500m, Tnt Brother -Clinceni

Postat de susu in Bucataras hai hui pe 28 Sep 2011, 15:44

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

 A fost cel mai frumos moment din viata mea, atat cameramanul Ovidiu Solomonov cat si instructorul au facut ca zborul sa fie unul de neuitat pentru mine.

N-am avut nici o emotie, nici un moment de ezitare insa nebunia a inceput la intrarea masinii pe pista, al meu sot alesese drumul cel mai scurt evident iar cei de la Tnt B faceau semne disperate sa fie atent la avionul care tocmai ateriza si la parasutistii care erau deasupra noastra. Emotii?, n-ai sa vezi, nici inainte nici dupa, mai degraba nerabdatoare, de o luna asteptam evenimentul pentru a sari de la 4500 m.

Nu stiu care-i explicatia insa am avut incredere totala in instructor de unde cred ca vine si lipsa emotiilor. Dupa un instructaj scurt in legatura cu saltul, pozitia corpului si aterizarea dat fiind ca mi-am dorit ceva spectaculos si iesit din comun s-a gandit instructorul sa facem iesirea cu spatele, iesire care a fost senzationala si a facut totul. Daca va hotarati s-o faceti alegeti-l pe Ovidiu pentru poze si filmare mie mi-a placut stilul lui si pe langa asta e de gasca si va dezmorteste bine daca aveti emotii. Vazand ca n-am nici o treaba a incercat sa ma sperie zicandu-mi ba ca e rupta parasuta ba ca se lasa cu victime si ce trebuie sa fac in cazul in care nu se va deschide parasuta. Mie mi-era sa nu ma piarda din ham ca la greutatea mea nici liftul nu porneste.

A sosit momentul sa ne “imbarcam”, am fost vreo zece insi eu fiind singura carea saream in tandem pentru prima oara. Dupa vreo 15-20 de minute de zbor cu avionul in care privelistea iti taia rasuflarea am ajuns la 4500 m cand a sosit momentul meu. S-a deschis usa, au sarit mai intai baietii dupa care am urmat eu. Cameramanul s-a pus pe partea aripii ca sa imortalizeze momentul si a urmat saltul. Aruncarea cu spatele a fost socanta, ne-am rotit de vreo 4-5 ori pana sa realizez ce mi se intampla, am tipat si urlat fara sa-mi propun asta, pur si simplu asa am simtit dupa care Ovidiu ne-a prins din urma, m-a apucat de maini si ne-am rotit cateva clipe timp in care facea poze.

Apoi a urmat planarea in zbor si caderea libera care a fost mai relaxanta. In mod normal sare mai intai cel responsabil cu pozatul si apoi tu care esti legat de instructor insa la mine a fost invers pentru ca am sarit cu spatele. Cazi de la 4500m pana pe la 1500 in vreo 30 de secunde dupa care urmeaza cateva minute de cadere libera cu parasuta atingand 200 km/h in 3 sec. Puteti opta pentru combinezon sau nu, sa deschideti parasuta in zbor si chiar sa o “manevrati”stanga dreapta. Instructorii sunt profesionisti si au intre 1500 si 7000 de salturi asa ca puteti avea toata increderea. Au mai sarit in perioada evenimentului si cateva vipuri cum ar fi Cabral, Costi Ionita si Cruduta.

La sfarsit am fost laudata, mi-au spus ca am fost super tare, am dat dovada de curaj si nebunie alegand sa fac ceva aparte. Nu pot descrie in cuvinte decat o mica parte din ce-am simtit si asta se va intelege doar atunci cand o veti face. A doua zi am realizat cat de tare a fost si ma uitam in continu la filmulet retraiand momentul. In concluzie as mai face-o de nenumarate ori si mi-as dori sa iau licenta pentru a ajunge sa ma arunc singura.Un film tare indragit de mine se numeste La limita extrema cu Patrick Swayze si Keanu Reevese in care PS este seful unei bande de spargatori si grup de surferi care fac si salturi cu parasuta. Merita sa-l vedeti daca nu ati facut-o pana acum.

Comentarii (33)

03.05.2012, 09:49

super

25.07.2012, 14:32

Brrr ! O fi frumos , dar jos eu as merge putin cam cracanat si pana as reusi sa ma schimb de haine si de ce pocinog as lasa in chiloti ...Dar a doua oara , daca eu as mai avea ocazia si ei curajul , chiar mi-ar placea !

25.07.2012, 14:33

Cred ca m-am tampit ! N-as sari decat platit !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!