Profesia ca pasiune sau pasiunea ca profesie

Postat de diaconta in Bucataras in oras pe 11 Mar 2012 | 4768 vizualizari

Comentarii (31)

11.03.2012, 13:52

am citit cu placere articolul tau si mi-am dat seama ca deja stiam foarte multe lucruri despre tine iti voi scrie intr-o zi si despre mine dar mai incolo,acum nu e perioada cea mai potrivita de a imi ordona gandurile imi place ca tot ceea ce faci,faci cu pasiune,o viata minunata si cat mai plina de dorinte implinite iti doresc draga Dia

11.03.2012, 13:53

Printesa Dia , am nevoie de mult timp si de o minte mai limpede , asa ca mai citesc si maine si poimaine si , daca sunt in stare de comentarii , o sa si postez .

11.03.2012, 13:54

la mine e neaparat sa fac ceea ce imi place,dar eu am fost nevoita sa incerc profesii noi in timp ce am calatorit si am gasit placere in orice am facut. Orice job nou l-am vazut ca pe o provocare.
Uite asa,Diuta draga,am aflat si eu ce faci

11.03.2012, 14:16

uite ca si eu trebuie sa ma mai gandesc. pana nu de curand lucram la a1. din toamna am plecat si m-am implicat asa tare in cursuri ca acum nu stiu ce job sa imi gasesc sa am timp cat vreau sa citesc. si stiu ca la 27 ar trebui sa fiu mai asezata. dar apoi se intampla cate o chestie ca plecatul in oregon care ma fac sa cred ca si cititul asta se merita si asa imi place sa merg la conferinte, sa discut sa etc ... dar intre timp, e nevoie si de bani si de ceva stabil. sunt curioasa unde o sa ajung sa ma stabilizez.

11.03.2012, 14:17

Dia ai pasiuni si chiar talente,ma bucur ca faci ceea ce iti place,asta e cel mai important pt ca lucrezi cu foarte mult drag...din pacate eu inca sunt o casnica,am si eu pasiuni dar.....mai putine si imi trebuie mult curaj pt ceea ce as vrea eu sa fac,am inclinatii spre medicina,deocamdata asta ma pasioneaza cel mai mult(in afara de lectura)intr;o zi va veni si randul meu,din pacate nu e nimeni care sa ma sprijine si sa ma sustina

11.03.2012, 14:26

Draga Dia, tocmai cred ca ai deschis cutia Pandorei! Zilele trecute am gasit urmatorul citat,care chiar ma reprezinta: „Sunt o femeie in continua dezvoltare. Ma straduiesc la fel ca si ceilalti. Incerc sa invat din orice conflict, din orice experienta. Viata nu este niciodata plictisitoare.” (Oprah Winfrey)
Pe scurt, dupa ce am stat acasa vreo 10 ani si am crescut si educat copiii, am constat ca trebuie sa fac si altceva decat a fi mama si sotie. Am hotarat ca trebuie sa fac ceva, o scoala superioara sau un serviciu decent. Ideea e ca, intamplarea, providenta sau Dumnezeu a facut sa-mi gasesc serviciu intr/o scoala superioara si astfel sa imbin cele doua mari dorinte. Si iata ca in 8 ani am facut o facultate si un masterat, mi/am regasit talentul si inclinatia spre artele frumoase www.panacris.ro. Bucatareala nu a mai fost o corvoada sau necesitate, ci o provocare! Descoperind site/ul www.bucataras.ro am creat si site/ul www.cristinapana.yolasite.com.
Locul de munca e strans legat de comnicare si relatii cu publicul, ceea ce imi place foarte mult. Pot sa spun draga Dia, ca tot ce fac, fac cu pasiune si daruire.
P.S. acu ma bate gandul sa ma reapuc de tricotat, ca tot mi-ai adus aminte

11.03.2012, 14:32

Dia, frumos scris.
Pasiunile tale le stiam si este foarte bine ca le faci cu talent si placere.
Si cel mai important este imbinarea meseriei cu pasiunea. Si eu am avut norocul asta, si inca il mai am.

11.03.2012, 14:57

zici ca-s Oprah,asa mi se potriveste citatul Eu am inceput blogul pe cand eram acasa cu maruntelele si cum nu puteam sa stau degeaba,am facut primii pasi...stiti ca mottoul meu este"Dream Big"

11.03.2012, 16:02

ma bucur mult ca faci ceea ce-ti place,ma bucur mult pentru tine si poate intr-o zi am sa revin cu un raspuns si eu.

11.03.2012, 18:32

Cris vei scrie cand vei simti nevoia,eu voi citi cu drag toate gandurile tale

11.03.2012, 18:33

Costel,vezi ca e greu sa citim tot ce scriu altii

11.03.2012, 18:36

Miti,e foarte important sa ne regasim sufleteste in ceea ce facem.Pe langa satisfactia personala,rezultatele muncii noastre vor fi mult mai bune
Motto-ul tuturor ar trebui sa fie "Dream BiG" cu conditia sa nu avem vise absurde si irealizabile,nu chiar totul sta in putinta noastra oricat ar sustine unii ca este asa

11.03.2012, 18:38

Adina,o sa vina si randul "asezatului".Deocamdata bucura-te de realizarile tale frumoase,bucura-te de iubire,de libertate,de zambete,de oameni frumosi,de tot ce poti

11.03.2012, 18:44

Giorgia,trebuie sa speri ca vei gasi calea pentru a realiza ceea ce-ti place.Eu fac acum ce-mi place,dar au fost vremuri(mai ales din cauza regimului) cand am facut munci pe care nu as fi crezut vreodata ca le voi putea face.Am avut doar satisfactia financiara de pe urma muncii mele,ceea ce acum nu prea se intampla.Daca nu avem pretentii absurde,reusim sa facem ceea ce ne dorim.
Eu iti doresc sa-ti fie bine si sa faci ceea ce-ti place

11.03.2012, 18:48

Cristina,ma bucur foarte mult pentru tine.
Se spune ca "Toate vin la timpul potrivit pentru cei ce stiu sa astepte"
Chiar daca uneori ni se pare ca acel moment nu va veni niciodata,totusi se intampla.O cararuie tot ne duce acolo unde am vrea sa fim.
Ma refer la profesie sau hobby-uri,cu sufletul e alta poveste
iti doresc mult succes mai departe pentru ca faci foarte bine ceea ce faci.

11.03.2012, 18:49

Vladimir,ma bucur pentru tine e foarte important pentru calitatea noastra de oameni.Cred ca si deschiderea noastra si acceptarea celorlalti e mult mai buna atunci cand suntem multumiti cu propria persoana

11.03.2012, 18:50

Mena astept cu nerabdare

11.03.2012, 19:30

Frumos ca s-a nimerit ca ceea ce ti-ai dorit sa si profesizi..asa simti si satisfactie si ca faci cu drag Eu ce sa zic,ca orice copil,cand eram mai mica voiam sa fiu ba profesoara,ba nu mai stiu ce.Dupa ce am crescut si am inceput sa prind gustul bucataritului mi-as fi dorit foarte mult sa lucrez intr-o cofetarie.Foarte mult mi-ar fi placut in acest domeniu,insa s-a spulberat si acesta dorinta ,ca nimeni nu angajeaza un om cam "incapabil".Cu parere de rau spun ca sunt casnica.Nu-mi place acest lucru,nu ca nu-mi plac sa fac lucruri casnice,ci din simplul fapt ca nu aduc si eu un banut in casa.Sincer mi-e greu sa zic,ca la varsta mea,deja simt ca am esuat,dar asta e.Acum tot sper sa gasesc sa fac ceva la calculator acasa.Nu sunt un as in acest domeniu,dar cam atat as putea sa fac.Asa ca daca aflati ceva poate imi dati de stire

11.03.2012, 19:32

AAaaa am uitat sa zic ca intre timp in afara de gatit a inceput sa ma pasioneze machiajul..imi place mult ca atunci cand imi fac un machiaj sa combin culori ,sa le zapacesc!!

11.03.2012, 19:52

Rocsi,ma intristeaza faptul ca gandesti asa despre tine. Esti tanara,frumoasa,ambitioasa si asta conteaza.In contextul actual,nu putem sa facem ceea ce ne dorim.Sunt foarte multi oameni in aceeasi situatie cu tine si asta nu pentru ca nu vor sa lucreze.
Nepoata mea e absolventa si nu gaseste un loc de munca,chiar daca nu are pretentii.
Sora mea a lucrat la o firma 14 ani,toata tineretea ei si intr-o zi i-a spus pur si simplu ca nu mai au nevoie de serviciile ei.I-am gasit cu greu altceva,dar e mai mult decat nimic si e cu totul altceva decat ceea ce facea inainte.
Daca-ti place machiajul,incearca sa te specializezi in asta,sa faci un curs.
Eu iti doresc sa-ti gasesti "locul",esti tanara si cautarea ta e abia la inceput.

11.03.2012, 21:00

Nu ai de ce sa te intristezi.Sunt eu tanara si ambitioasa ,dar trebuie sa ai mai mult de atat,trebuie sa fii apt.Stiu mai bine de ce spun acest lucru si nu vreau sa zic mai mult despre mine..Stiu ca in ziua de azi e foarte greu sa-ti gasesti ceva de munca,sunt constienta.Nici eu nu am pretentii,nu-mi doresc sa fiu sefa,dar nu-mi permit nici sa muncesc undeva unde e munca grea(nu ca nu vreau).Dar asta e..inca mai sper si iar sper!!!

12.03.2012, 08:46

Dia , nici macar eu nu citesc tot ce scriu , asa ca n-am pretentii de la altii .In ceea ce te priveste am nevoie de mai mult de doua zile. E o enciclopedie in articolul asta si am nevoie de timp pentru toate pozele tale pe care nu vreau sa le ratez pentru ca imi plac .

12.03.2012, 09:52

Costele,pai zi asa,ca mai pun niste poze cu mine daca tot analizezi doua zile

12.03.2012, 09:57

Ma bucur ca-ti place ceea ce faci , si-n contabilitate daca-ti ,,ajuti" si firma , sa nu mai fie sclava statului , si cu crosetatul - inseamna ca stai bine cu nervii , ca sa nu mai vorbesc de pictura unghiilor ... arta adevarata-ti faci , iar de gatit ce sa mai zic , ardeleanca nu se dezminte .
Zile frumoase , linistite si implinite ,Dia (ptr poze , voi reveni , ca acum nu prea am timp ...parca am vreodata )

12.03.2012, 13:15

Diana multumesc
pozele le gasesti tot aici,treaba nu prea asteapta din pacate

12.03.2012, 14:43

Am net mobil si mi se incarca greu pozele . In plus eu chiar analizez pozele pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte si chiar ma pricep .Am darul de a scoate dintr-o poza lucruri pe care nu mi le-ar spune nimeni .

12.03.2012, 15:59

Aoleu Costel,in cazul asta ma duc sa-mi sterg pozele,n-as vrea sa-mi afli secretele

15.07.2012, 21:01

Mi-aduc aminte de postare şi mă bucur că te-a inspirat în articolul tău, în mica istorie a lucrului pe care-l faci din plăcere împărtăşind bucuria cu prietenii

15.07.2012, 21:37

Padre cam tot ce scrii e o tema de meditatie,ori ma regasesc in acele randuri.
Ma bucur ca te-am cunoscut si mai ales ca ai ales sa vii si aici alaturi de noi.

21.08.2013, 19:50

Uite asa din una in alta ajung sa citesc articole si sa te cunosc si mai bine, atat pe tine cat si pe ceilalti bucatarasi. Nici nu am stiut ca ai scris atat de multe articole. Poate imi fac curaj si mai ales timp sa scriu unul intr-o zi, mai ales despre meseria mea. Ma bucur ca ti-ai gasit satisfactie in munca, iar despre mine pot sa-ti spun ca sunt asistenta si imi iubesc meseria, o fac cu drag. Doar ca asa cum se schimba vremurile se schimba si oamenii si este tot mai greu sa faci ceea ce faci cu placere. La serviciu ma bucur atunci cand o mamica aduce pe lume un copil mult dorit si ma intristez si lacrimez atunci cand boala loveste fara mila. De multe ori zic ca as face altceva..dar e cam tarziu sa-mi schimb meseria...apropo, am avut si eu pasiunea tricotatului...acum sunt multe pasiuni, doar timp sa am.

21.08.2013, 20:10

Simona,ai dreptate.In ziua de azi trebuie sa ai tare mare drag de meserie ca sa poti razbi.De multe ori suntem dezamagiti profund dar mergem inainte.Uite asa aflu si eu cate ceva despre tine,poate reusim sa ne cunoastem cand veniti in Maramures.
De scris as scrie eu si mai mult doar ca timpul nu-mi permite

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]