Reforme si contrareforme

Postat de Mutulica in Bucataras in oras pe 4 Dec 2012 | 3403 vizualizari

Comentarii (16)

04.12.2012, 13:24

Desi sunt doar un prost , tinta unor actiuni cu un caracter mai mult sau mai putin penal , decorat uneori pe spate cu sclifoaie de catre unii membri ai "Societatii Civile" , vreau sa perseverez in prostia mea , considerand ca si eu fac parte din aceasta nobila societate si sa propun ca viitoarea lege a sanatatii sa prevada necesitatea ca toate persoanele asigurate sa fie dotate cu o bratara care sa monitorizeze si sa transmita starea functiilor vitale .Ar face inutil telefonul dat la 112 , deoarece datele monitorizate atent ar furniza in timp util toate informatiile necesare pentru ca salvarea sa ajunga la pacientii aflati in situatii de criza , ba chiar s-ar putea preveni aceste situatii si prescrie preventiv tratamentele necesare .Nu este o idee S.F. , nici macar nu-mi apartine , ea deja este pusa in practica chiar si in tara noastra si nu ar fi nesustenabila financiar .Asta daca se doreste ca romanii sa fie un popor sanatos si cu o speranta medie de viata superioara celei de astazi .

04.12.2012, 13:45

Costeleeeeeeeee prea mult ai scris si nu pot sa citesc ))
In esenta,nimeni nu ne vrea sanatosi,nici la minte nici la corp.Nu suntem de folos sanatosi.Ne trebuie casa,masa,servicii,ba ne mai vine vreun gand sa facem ceva schimbari "la varful putregait",nu consumam nici tone de medicamente.
Zi si tu Costele,de ce sa fim sanatosi si sa ne mai si monitorizeze? )

04.12.2012, 14:18

Dia , cred ca merita sa citesti tot pentru ca am postat in linii mari , cronologice , mai toata problematica legata de reforma sanatatii si chiar ne priveste pe toti .Sper ca am avut un stil usor de urmarit .Nu am nicio calificare in domeniu , am vrut doar sa-i fac pe cei capabili sa gandeasca si sa treaca la actiune .Eu sunt doar un prost cu gura mare .

04.12.2012, 14:21

Sunt convinsa,doar sa-mi fac ceva timp.

04.12.2012, 15:15

Lor nu le pasa de noi.Isi aduc aminte de noi din 4 in 4ani.....la vot.

04.12.2012, 15:22

Buni, exact

04.12.2012, 15:43

Foarte adevarat si trist articolul Costel...din pacate asta e realitatea si nu se vad imbunatatiri. Am tot sperat...dar a mers mai rau.Eu am ales sa plec...nu ca sa ma imbogatesc sau c anu imi place Romania...dar am obosit sa lupt cu sistemul sis a ma lovesc la orice colt de coruptie. Sa dau spaga in spital , la doctor de cate ori merg..e contra felului meu de a fi...deci am hotarat sa merg in alta tara s avad cum e sa vezi democratia ina devaratul sens..si corectitudine..(minima macar) si am ramas surprinsa s avad ca se poate....E trist ca in Romania oanmenii politici nu gandesc cu sufletul....si sincer..nu sper in ameliorarea situatiei..

04.12.2012, 16:04

Costel, nu te agita prea tare sa nu iti faci rau, o sa ai nevoie de sistemul de sanatate mucegait si pagubos!!!! Eu cred ca totul e facut in asa fel incat distrugerea sa fie 100%, cu cat e haosul mai mare cu atat e mai bine pentru ,,ei,,...aaaa care ,,ei,,??? nu stiu....sincer cred ca asta e un plan...sa ne distruga cat mai repede, asa costurile vor scadea pe termen lung. Multumim pentru articol si sanatate multa tuturor!!!!

04.12.2012, 16:13

Am prins putin timp liber si am citit tot! Ceea ce ai spus tu aici, simt si gandesc si eu!!
Si revenind la sistemul sanitar.. De 3 saptamani umplu din dr in dr incercand sa mi se puna un diagnostic.. Intr-un final am aflat ca n-am decat o nevralgie intercostala.. Iar starea de rau o aveam de la medicamentele date de medicul de familie.. Si culmea.. dupa atata tratament.. am racit!!! Si-acum am zis: pe tuica si vin fierte, nene, ca nu mai tine!! Dar m-am desteptat tarziu..
Si ma intreb... ptr ce draq mai platesc eu atata la stat, daca statul ma tine pe la usi si-si bate joc de mine?!
Si ar fi multe de zis.. mai ales ca tangential fac parte din sistemul sanitar..
Sa ne tina Dumnezeu sanatosi, si fizic si mental!!!

04.12.2012, 16:27

foarte la obiect articolul.cel putin la Galati,dar si in alte parti cu siguranta atunci cind mergi la doctor trebuie sa ai cu ce.de intri in spital,pentru o nastere,o alta operatie,orice,trebuie sa iti aduci tu pansament,seringi si toate cele ce trebuiesc.sa nu mai vorbim de banii dati la doctor si musai zilnic pe la asistente...si ma intreb....pentru ce mai contribuim la sanatate toata viata daca atunci cind avem nevoie tot noi platim tot in acel moment???oare nu platim acelasi lucru de doua ori???ba da.dar catre buzunare diferite

04.12.2012, 16:47

Fac parte atat din sistemul de invatamant cat si cel sanitar...cele mai corupte domenii... Sincer m-am saturat de eticheta de corupt care se tot vehiculeaza...cred ca ar fi cazul sa existe o discriminare si sa nu mai fim toti in aceeasi oala. Poate noi suntem cazurile rare din acest sistem, dar atat timp cat mai exista exceptii cred ca ar trebui promovate, eu inca mai cred in stimularea pozitiva, in puterea exemplului si inca mai sper ca oamenii sunt buni si le dau credit.

04.12.2012, 16:50

Adevarat ceea ce ai scris...si trist in acelasi timp.In orasul parintilor mei s-a desfiintat spitalul, asta dupa ce in mai bine de 5 ani(nu-mi amintesc exact de cand) s-a construit unul nou.Acum in el stau boschetarii

04.12.2012, 20:09

Va multumesc mult pentru efortul pe care l-ati facut si pentru vorbele frumoase .O seara placuta va doresc !Eu am ajuns de putina vreme acasa pentru ca s-au furat toate releele pe ruta Bucuresti - Constanta .

04.12.2012, 20:22

Trist si din ce in ce mai trist pentru ca ne conduc altii toate sistemele tarii, nu ca ai nostri ar fi capabili de ceva.....
Stiu ce inseamna sistemul medical ca m-am lovit de el destul de des in ultima vreme. Unul din baietii mei a suportat 3 operatii la nas in ultimii trei ani, ultima in vara aceasta. Am optat pentru Spitalul Panduri si am intalnit acolo niste medici minunati, le-am dat cat am considerat, ei nu au cerut, dar asta e sistemul, nu puteam sa ma abat. Acum dupa operatie si antibiotice administrate de-alungul a trei luni de zile trebuie sa reparam stomacul alti medici, alti bani.....
Poate Raed Arafat ar face ceva bun cu sistemul sanitar.

Ina

Ina
04.12.2012, 22:05

Merisor, ne imbatam cu apa rece... Nu cred ca Arafat este atat de sfant cum incercam sa-l facem noi...
Smurdul nu a facut decat sa distruga, incet-incet, ambulanta pe care o stim noi. Pe ambulanta esti insotit doar de o asistenta medicala, care nu are voie sa-ti administreze absolut nimic si nici aparatura medicala nu exista. Doar pe smurd exista si medic, iar acolo unde nu exista, asistenta poate administra medicatie. De asemeni, pe smurd exista aparatura pentru cardiaci sau cei ce au nevoie de perfuzii, oxigen, etc...
Din cauza smurdului ambulanta noastra a devenit un simplu....TAXI

10.12.2012, 10:51

Intr-un final am reusit sa citesc tot articolul! Greu imi gasesc cuvintele. Sistemul medical, ca si alte institutii, e foarte gaunos.Pe langa cei care fura, sa stii ca si noi participam la hai sa-i spun " la acest jaf" Eu nu sunt de acord, cu faptul ca e obligatoriu,sau cum se mai spune asa se cade, sa dai ceva medicului, asistentei sau infirmierei. Ei au semnat un contract de munca, asta-i serviciul lor si trebuie sa se limiteze aici. Dar vezi cum e romanul, pai daca nu dai nu-ti face nimic. Eu cred ca daca am avea taria si puterea, toti romanii, sa renuntam la a da mita, incet, incet s-ar remedia situatia. Stiu ca ce gandesc eu e ceva de domeniul SF, si am ajunge la o societate ideala. Iar cel mai ciudat, e faptul ca, a ajuns un strain sa gestioneze acest minister

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]